No Image Available

Serie Q5 – Het Marco-effect

- Serie Q deel 5
€8.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Serie Q  Schrijver: Jussi Adler-Olsen  Uitgever: Prometheus  Goodreads: 3,88  Releasedatum: 19 april 2013  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Kor de Vries  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Serie Q5, Het Marco-effect is het vijfde deel in de thriller serie Q van Jussi Adler-Olsen. Deze thrillerreeks behoort tot de beste Scandinavische thriller series aller tijden.

Marco’s oom Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer de 15-jarige Marco ontdekt dat zijn oom hem op een beestachtige manier kreupel wil maken, voor geldelijk gewin en om hem in toom te houden, moet hij vluchten.

Voorzichtig probeert Marco een nieuw leven te beginnen, totdat hij enkele maanden later een gruwelijk geheim ontdekt en de gedragingen van zijn familieleden hem dwingen om ingrijpende stappen te ondernemen. Een schrijnend dilemma ontstaat: moet hij zijn familie aangeven?

Op de afdeling Q raken Carl Mørck en zijn collega’s intussen steeds verder betrokken bij de zaak, die zich ontvouwt tot een web van corruptie en zware misdaad, van het ministerie tot diep in de Afrikaanse jungle.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Serie Q5 – Het Marco-effect?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Het Marco-effect een score van 3,88 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door bijna 20.000 gebruikers beoordeeld. Hiermee behoort dit boek tot de beste Deense boeken en Scandinavische thrillers.

Het Parool schreef in een recensie over dit boek dat ‘de kracht van Adler-Olsen is dat hij een stuwend verhaal weet neer te zetten. Hij sleurt je door de pagina’s.’

De Deense krant Jyllands-Posten schreef: “Jussi Adler-Olsens Serie Q boeken behoren tot het allerbeste wat de Deense misdaadthrillers deze jaren te bieden hebben.”

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je Serie Q5 ook los lezen?

Dit boek is het vijfde deel in de serie Q van Jussi Adler-Olsen. Alle boeken in deze reeks kunnen los van elkaar gelezen worden.

Je hoeft de eerdere boeken dus niet te lezen om dit boek te begrijpen. Het lezen van eerdere delen geeft je wel wat meer achtergrondinformatie over de karakters.

Dit zijn de andere boeken in de reeks:

Op zoek naar meer boeken van Jussi Adler-Olsen? Hier vind je alle Jussi Adler-Olsen boeken.

Verfilming

Er is ook een verfilming van het Marco-effect. Deze film kwam in 2021 uit onder dezelfde naam. In het Deens heet deze film Marko Effekten.

Deze film krijgt op IMDB een score van 5.3.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Het Marco-effect
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (1950) is een van de bekendste Scandinavische thriller schrijvers aller tijden. De in Denemarken geboren auteur is vooral bekend door zijn boeken in de Serie Q. In deze beroemde thriller serie zijn inmiddels al negen delen verschenen. De...

Read More

Other Books By - Jussi Adler-Olsen


 Terug