Alle Camilla Läckberg boeken inclusief de nieuwste (2024)

‘Illusie’ nu verkrijgbaar in de online boekhandels

Hieronder vind je een overzicht van alle Camilla Läckberg boeken, inclusief haar nieuwste boek Illusie. Ontdek waar het boek over gaat en lees de recensies.

Camilla Läckberg nieuwste boek (2024)

Camilla Läckberg haar nieuwste boek Illusie is vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandels. Deze nieuwe, spannende thriller is het derde deel in de Vincent en Mina trilogie die ze schreef met mentalist Henrik Fexeus. Alle delen in de serie kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. 

Illusie is vanaf nu verkrijgbaar bij Bol.com en Bruna als:

Ontdek hieronder waar Illusie over gaat en wat de recensies zijn. 

Illusie korte samenvatting

Het is december in Stockholm en de Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd. Tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Het skelet blijkt afkomstig te zijn van een hooggeplaatste financier. Het team van politie-inspecteur Mina Dabiri wordt nog steeds gekweld door het traumatische incident van afgelopen zomer – dat eindigde in de dood van een collega – en roept de hulp in van mentalist Vincent Walder om te helpen met de zaak. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Recensies voor Illusie

In Nederland zijn er nog niet veel recensies, maar in Scandinavië kwam deze Scandinavische thriller al eerder uit en krijgt daar positieve recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Illusie een score van 3,86 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd daar door bijna meer dan achthonderd lezers beoordeeld.


Nieuwe Scandinavische thrillers in je mailbox


Top 10 beste Camilla Läckberg boeken

Een nieuwe Camilla Läckberg staat garant voor een flink portie spanning. De Zweedse schrijfster wordt niet voor niets de ‘koningin van de Scandi thriller’ genoemd. Een nieuwe ‘Läckberg’ beland steevast in de bestsellerlijst. Dit is volgens Goodreads lezers de tien beste boeken van Camilla Läckberg:

TITELGR SCOREBRUNABOL.COM
1. Oorlogskind (Fjällbacka 5)4,00BestelBestel
2. Leeuwentemmer (Fjällbacka 10)3,97BestelBestel
3. Zeemeermin (Fjällbacka 7)3,96BestelBestel
4. Engeleneiland (Fjällbacka 8)3,95BestelBestel
5. Koekoeksjong (Fjällbacka 12)3,95BestelBestel
6. Cultus (Vincent en Mina 2)3,95BestelBestel
7. Heks (Fjällbacka 11)3,93BestelBestel
8. Steenhouwer (Fjällbacka 3)3,92BestelBestel
9. Box (Vincent en Mina 1)3,92BestelBestel
10. Vuurtorenwachter (Fjällbacka 9)3,83BestelBestel
De 10 beste Camilla Läckberg boeken (2024)

Alle boeken van Camilla Läckberg kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Het op volgorde lezen geeft je wel het voordeel dat je meer achtergrondinformatie over de karakters krijgt. 

In deze top 10 zijn alleen de boeken opgenomen die minimaal duizend lezersbeoordelingen ontvingen. 

Alle Camilla Läckberg boeken

Camilla Läckberg is een bedrijvige schrijfster. Bijna elk jaar komt ze wel met een nieuw boek. Ze brak door met de Fjällbacka reeks waarvan inmiddels al meer dan tien boeken zijn verschijnen. Sinds enkele jaren vormt ze ook een schrijversduo met mentalist Henrik Fexeus, met wie ze de Vincent en Mina trilogie schreef. Maar wist je ook dat Läckberg ooit een kookboek met heerlijke Zweedse recepten heeft uitgebracht? 

Ontdek hieronder alle Camilla Läckberg boeken.

Showing 1-10 of 18 Books

Camilla Läckberg Fjällbacka serie boeken 

De Fjällbacka serie boeken van Camilla Läckberg betekende de internationale doorbraak van de schrijfster. Het eerste boek in de reeks De IJskoningin is inmiddels zelfs opgenomen in de top 100 beste thrillers aller tijden van het gerenommeerde Time magazine.

Van deze boekenreeks die draait om speurdersduo Patrik Hedström en Erica Falk zijn alleen in Nederland al meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. 

In totaal schreef de Zweedse thrillerauteur twaalf boeken in de reeks. Het laatst verschenen boek is Koekoeksjong, die in 2022 verscheen. 

Dit is de Fjällbacka serie boeken op volgorde:

 1. IJsprinses (2003)
 2. Predikant (2004)
 3. Steenhouwer (2005)
 4. Zusje (2006)
 5. Sneeuwstorm en amandelgeur (2007)
 6. Oorlogskind (2007)
 7. Zeemeermin (2008)
 8. Vuurtorenwachter (2009)
 9. Engeleneiland (2011)
 10. Leeuwentemmer (2014)
 11. Heks (2017)
 12. Koekoeksjong (2022)

Lees hieronder, door op een van de links te klikken, waar elk van deze boeken over gaat en hoe deze beoordeeld worden door Goodreads lezers. 

IJsprinses – Fjällbacka 1

de cover van het boek fjallbacka 1 ijsprinses van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,76 (78.000+ stemmen)


Als Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit.
–> Lees meer over IJsprinses.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Predikant – Fjällbacka 2

de cover van het boek predikant fjallbacka 2 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,82 (42.000+ stemmen)


Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer.
–> Lees meer over Predikant.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Steenhouwer – Fjällbacka 3

de cover van het boek steenhouwer fjallbacka 3 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,92 (33.000+ stemmen)


In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka vindt een visser het levenloze lichaam van de zevenjarige Sara. Lijkschouwing wijst uit dat zij waarschijnlijk niet in zee is verdronken. Inspecteur Patrik Hedström leidt het politieonderzoek. Hij kent het meisje: zijn vrouw Erica en Sara’s moeder Charlotte zijn vriendinnen.
–> Lees meer over Steenhouwer.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Zusje – Fjällbacka 4

de cover van het boek fjallbacka 4 zusje van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,81 (25.000+ stemmen)


Tanumshede wordt het decor voor de realitysoap Fucking Tanum. Oud-deelnemers uit series als Big Brother gaan er een tijd wonen en werken. Al snel wordt het stadje opgeschrikt door twee moorden. De soap die Tanumshede welvaart en landelijke bekendheid moest brengen, laat diepe sporen na omdat iemand nog oude rekeningen te vereffenen heeft.
–> Lees meer over Zusje.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Sneeuwstorm en amandelgeur – Fjällbacka 5

de cover van het boek sneeuwstorm en amandelgeur fjallbacka 5 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,13 (4.500+ stemmen)


Het is een week voor kerst. Politieman Martin Molin reist met zijn nieuwe vriendin naar een eiland voor de Zweedse kust voor een weekend met haar familie. Als ze net zijn aangekomen steekt er een sneeuwstorm op waardoor het eiland volledig afgesneden raakt van de buitenwereld. Molin maakt kennis met zijn kleurrijke schoonfamilie.
–> Lees meer over Sneeuwstorm en amandelgeur.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Oorlogskind – Fjällbacka 6

de cover van het boek oorlogskind fjallbacka 5 van camilla läckberg
⭐️ Goodreads score: 4,00 (28.000+ stemmen)


Erica Falck is geschokt als ze een nazi-medaille ontdekt tussen de bezittingen van haar overleden moeder. De zoektocht naar de herkomst van de medaille brengt Erica naar het huis van gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel. Hij behoorde tot de vriendenkring van haar moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar hij beantwoordt Erica’s vragen ontwijkend. Niet veel later wordt hij vermoord. 
–> Lees meer over Sneeuwstorm en amandelgeur.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Zeemeermin – Fjällbacka 7

de cover van het boek zeemeermin fjallbacka 7 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,96 (23.000+ stemmen)


In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord. In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven.
–> Lees meer over Zeemeermin.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Vuurtorenwachter – Fjällbacka 8

de cover van het boek vuurtorenwachter fjallbacka 8 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,83 (20.000+ stemmen)


Wanneer Patrik Hedström na langdurig ziekteverlof weer aan het werk gaat, krijgt hij meteen een moordonderzoek toegewezen. Het slachtoffer, Mats Sverin, is gedood met een schot in zijn achterhoofd. Motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden, daarom begint Patrik met het in kaart brengen van Mats leven. Hierbij stuit hij echter op meer geheimen dan hem lief is.
–> Lees meer over Vuurtorenwachter.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Engeleneiland – Fjällbacka 9

de cover van het boek engeleneiland fjallbacka 8 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,95 (17.000+ stemmen)


Pasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder een spoor achter te laten. De eettafel is zelfs prachtig gedekt, maar iedereen is verdwenen. Iedereen behalve de één jaar oude dochter Ebba. Is het gezin slachtoffer van een misdrijf of is het vrijwillig weggegaan? Het raadsel is nooit opgelost…
–> Lees meer over Engeleneiland.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Leeuwentemmer – Fjällbacka 10

de cover van het boek leeuwentemmer fjallbacka 10 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,97 (16.000+ stemmen)


Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak die in een stroomversnelling raakt wanneer het jonge meisje teruggevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen.
–> Lees meer over Leeuwentemmer.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Heks – Fjällbacka 11

de cover van het boek heks fjallbacka 11 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,93 (15.000+ stemmen)


Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd.
–> Lees meer over Heks.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Koekoeksjong – Fjällbacka 12

de cover van het boek koekoeksjong fjallbacka 11 van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,96 (5.500+ stemmen)


Twee verschrikkelijke gebeurtenissen schudden Fjällbacka op haar grondvesten. Een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen in een showroom en Henning Bauer, de Nobelprijswinnaar voor literatuur, wordt aangevallen op het eiland waar hij het tiende boek in zijn wereldberoemde serie schrijft.
–> Lees meer over Koekoeksjong.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Camilla Läckberg en Henrik Fexeus trilogie

Na het geweldige succes van de Fjälbacka boeken reeks zocht Camila Läckberg een partner om mee te schrijven. Deze vond ze in de persoon van Henrik Fexeus. Hij is een bekende Zweedse mentalist, auteur en tv-presentator. Welke inbreng Fexeus heeft in deze trilogie van boeken is eenvoudig te zien. Ook hoofdrolspeler Vincent Walder is namelijk mentalist van beroep. Hij ondersteunt politie-inspecteur Mina Dabiri in haar poging ingewikkelde zaken op te lossen.

Camilla Läckberg en Henrik Fexeus volgorde 

De boeken in de Camilla Läckberg en Henrik Fexeus trilogie kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Het op volgorde lezen geeft je wel meer achtergrondinformatie over de karakters en eerdere gebeurtenissen in de boeken. 

Dit is de Camila Läckberg en Henrik Fexeus trilogie op volgorde:

 1. Box (2021)
 2. Cultus (2022)
 3. Illusie (2024)

Lees hieronder, door op een van de links te klikken, waar elk van deze boeken over gaat en hoe deze beoordeeld worden door Goodreads lezers. 

Box – Läckberg & Fexeus 1

de cover van het boek box van camilla lackberg henrik fexeus
⭐️ Goodreads score: 3,92 (11.000+ stemmen)


Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar.–> Lees meer over Box.

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Cultus – Läckberg & Fexeus 2

de cover van het boek cultus van camilla lackberg en henrik fexeus
⭐️ Goodreads score: 3,95 (6.000+ stemmen)


Wanneer een klein jongetje van een kinderdagverblijf in de buurt Södermalm van Stockholm verdwijnt, worden rechercheur Mina Dabiri en haar team weer ingeschakeld. Ze ontdekken gelijk overeenkomsten met een andere verdwijning die niet goed eindigde. Alles wijst erop dat er meer kinderen zullen verdwijnen. –> Lees meer over Cultus

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Illusie – Läckberg & Fexeus 3

de cover van het boek illusie van camilla lackberg henrik fexeus
⭐️ Goodreads score: 3,95 (6.000+ stemmen)


Het is december in Stockholm en de Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd. Tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Het skelet blijkt afkomstig te zijn van een hooggeplaatste financier. Het team van politie-inspecteur Mina Dabiri wordt nog steeds gekweld door het traumatische incident van afgelopen zomer – dat eindigde in de dood van een collega – en roept de hulp in van mentalist Vincent Walder om te helpen met de zaak. –> Lees meer over Illusie

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Camilla Läckberg Fayes wraak serie 

Na het succes van de Fjällbacka boeken reeks gooide Läckberg het over een andere boek met een nieuwe reeks: Fayes wraak. Tot op heden schreef ze slechts twee boeken in deze reeks die iets minder ontvingen werd dan haar andere boeken series. 

De twee boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Het lezen op volgorde geeft je wel meer informatie over de hoofdrolspelers. 

Dit is de volgorde van de Faye serie boeken van Camilla Läckberg:

 1. Fayes wraak 1: Gouden kooi (2019)
 2. Fayes wraak 2: Zilveren vleugels (2021)

Lees hieronder een korte samenvatting van de boeken en hoe ze beoordeelt worden door Goodreads lezers.

Fayes wraak 1: Gouden kooi

de cover van het boek fayes wraak 1 gouden kooi van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,71 (32.000+ stemmen)


Faye en Jack zijn het absolute droompaar. Ze hebben een succesvol bedrijf en wonen in een luxe appartement. Hun dochter Julienne is de bekroning van hun geluk.Wanneer Jack en Julienne niet terugkeren van een boottochtje en de politie bloedsporen in het appartement vindt, valt de verdenking al snel op Jack. Heeft hij zijn eigen dochter vermoord? Niets in Fayes leven is nog hoe het was…
 –> Lees meer over Gouden kooi

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Fayes wraak 2: Zilveren vleugels

de cover van het boek fayes wraak 2 zilveren vleugels van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,50 (11.000+ stemmen)


Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren.
 –> Lees meer over Zilveren vleugels

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Andere Camilla Läckberg boeken

Camilla Läckberg heeft ook een aantal op zichzelf staande verhalen en korte verhalen geschreven. In 2008 maakte ze zelfs even een uitstapje naar de culinaire wereld met een kookboek gevuld met heerlijke Zweedse recepten. 

Ontdek hieronder de overige boeken in Camilla Läckberg haar bibliografie:

 1. Vrouwen zonder genade (2019)
 2. De vrienden van Matty en andere spannende verhalen (2016)
 3. Een echte rotdag (2013) 
 4. De droom over Elisabeth (2013)
 5. De lunchroom van de weduwen (2013)
 6. Aan tafel met Camilla Läckberg (2008)

Lees hieronder een korte samenvatting van de boeken en hoe ze beoordeelt worden door Goodreads lezers.

Vrouwen zonder genade

de cover van het boek vrouwen zonder genade van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: 3,37 (8.000+ stemmen)


Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandeld. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending…
 –> Lees meer over Vrouwen zonder genade

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


De vrienden van Matty en andere spannende verhalen 

de cover van het boek de vrienden van matty en andere spannende verhalen van camilla lackberg nicci french
⭐️ Goodreads score: te weinig beoordelingen


Lees over een fatale zeiltocht, over een verhuizing met dramatische gevolgen en over hoe één telefoontje een huwelijk op de klippen doet lopen. Zes verhalen vol onderhuidse spanning: een mooie aanvulling in de boekenkast van iedere thrillerliefhebber.
De vrienden van Matty en andere spannende verhalen is een bundel van korte thriller verhalen van de bestseller-auteurs Camilla Läckberg en Nicci French.
 –> Lees meer over De vrienden van Matty en andere spannende verhalen

Bestel bij Bol


Een echte rotdag (kort verhaal)

de cover van het boek een echte rotdag van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: te weinig beoordelingen


Scholier Sixten wordt gepest omdat hij dik is. Patrick heeft net zijn vrouw met een ander betrapt. Bij toeval komen ze elkaar tegen op een bankje. Door deze ontmoeting zijn beiden in staat hun problemen in perspectief te plaatsen en weer door te gaan met het leven van alledag.
 –> Lees meer over Een echte rotdag

Bestel bij Bol


De droom over Elisabeth (kort verhaal)

de cover van het boek de droom over elisabeth van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: te weinig beoordelingen


Scholier Sixten wordt gepest omdat hij dik is. Patrick heeft net zijn vrouw met een ander betrapt. Bij toeval komen ze elkaar tegen op een bankje. Door deze ontmoeting zijn beiden in staat hun problemen in perspectief te plaatsen en weer door te gaan met het leven van alledag.
 –> Lees meer over De droom over Elisabeth

Bestel bij Bol


De lunchroom van de weduwen (kort verhaal)

de cover van het boek de lunchroom van de weduwen van camilla lackberg
⭐️ Goodreads score: te weinig beoordelingen


Weduwe Marianne heeft een lunchroom geopend van de erfenis van haar man: Café de Weduwen. Opvallend is dat de meeste klanten stellen van middelbare leeftijd zijn, waarbij de man zich onbeschoft gedraagt. Dan staat er opeens een agent op de stoep die Marianne confronteert met een aantal opmerkelijke sterfgevallen. Mannen van verschillende leeftijden en afkomst, die zijn gestorven aan een hartaanval na het bezoeken van de lunchroom.
 –> Lees meer over De lunchroom van de weduwen

Bestel bij Bol


Aan tafel met Camilla Läckberg (kookboek)

de cover van het aan tafel met camilla lackberg kookboek
⭐️ Goodreads score: te weinig beoordelingen


Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian Hellberg de liefde voor koken en eten. Dit kookboek is een eerbetoon aan Fjällbacka, een gebied aan de westkust van Zweden waar ze beiden opgroeiden en dat ook het decor is van al haar thrillers. Wie kan een carpaccio van heilbot met citrussalade weerstaan? Of de kruidig gebakken vis met een salade van rode ui en spinazie?
 –> Lees meer over Aan tafel met Camilla Läckberg

Bestel bij Bol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *