Alle Hjorth Rosenfeldt boeken incl. de nieuwe Bergmankronieken

De Bergmankronieken deel 8: De schuld
nu verkrijgbaar bij online boekhandels

Onderstaand vind je een overzicht van alle Hjorth Rosenfeldt boeken. Dit beroemde Zweedse schrijversduo werd wereldberoemd met de thriller boekenreeks ‘De Bergmankronieken, waarvan nu het laatste deel te bestellen is.

Hjorth Rosenfeldt nieuwe boek (2024)

De nieuwe Hjorth Rosenfeldt is nu verkrijgbaar in de online boekhandels. Dit is het achtste deel in de ‘De Bermankronieken’ thriller reeks en draagt de titel ‘Schuld’. Alle delen in de serie kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. 

Lees hieronder de korte samenvatting en recensies voor De Bergmankronieken 8. De Schuld is vanaf 28 mei 2024 te bestellen bij Bol.com en Bruna als:

Deel 8 is het (vooralsnog) laatste deel en de finale van de spannende Bergmankronieken thriller boeken serie.

de nieuwe hjorthrosenfeldt De bergmankronieken deel 8 de schuld

De Bergmankronieken 8: De schuld korte samenvatting

Vanja Lithner vecht om haar afdeling bij de Nationale Recherche te redden, die in een diepe crisis verkeert sinds een van de collega’s is ontmaskerd als seriemoordenaar. 

In deze grootse finale van de Bergmankronieken wordt Sebastian geconfronteerd met de trauma’s uit zijn verleden, en krijgt hij een laatste kans om zijn leven een nieuwe richting op te sturen.

Recensies De Bergmankronieken 8: De schuld

In Nederland is De schuld pas net uitgekomen, maar in Scandinavië kunnen ze al enige tijd van deze thriller genieten. Het laatste deel in de reeks wordt daar enthousiast beoordeeld.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt De schuld van lezers een score van 4,03 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan 1.000 lezers beoordeeld.

Ook recensenten waren bij het verschijnen ervan laaiend enthousiast:

“Hjorth Rosenfeldt bedenkt een elegant, actievol plot met veel leugens en verrassingen. En zelfs Sebastian Bergman beseft eindelijk het een en ander.”
– Dagens Nyheter


Nieuwe Scandinavische thrillers in je mailbox


Alle Hjorth Rosenfeldt boeken

Het Zweedse schrijversduo bestaande uit Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt schreef tot op heden acht boeken samen. Alle boeken maken deel uit van de De Bergmankronieken thriller reeks. Hoe goed deze reeks is, blijkt wel uit het feit dat maar liefst vier van de boeken uit de reeks zijn opgenomen in de top 25 van de lijst met beste Scandinavische thrillers aller tijden. Deze lijst is gebaseerd op de beoordelingen van duizenden lezers op Goodreads.

Ontdek hieronder alle Hjorth Rosenfeldt boeken.

Showing 1-8 of 8 Books

Hjorth Rosenfeldt Bergmankronieken boeken op volgorde

In mei 2024 kwam het laatste deel van De Bergmankronieken uit. Dit was het achtste deel, getiteld De schuld. Hiermee komt een einde aan deze hooggewaardeerde reeks van het Zweedse thrillerduo Hjorth Rosenfeldt. Het is nog niet bekend of ze als duo doorgaan met schrijven. We wachten het geduldig af en in de tussentijd kunnen we genieten van tot nu toe verschenen boeken.

Dit is de De Bergmankronieken serie boeken van Hjorth Rosenfeldt op volgorde:

  1. Wat verborgen is (2010)
  2. De discipel (2011)
  3. Het familiegraf (2012)
  4. Het stille meisje (2014)
  5. De test (2015)
  6. Het oordeel (2018)
  7. De oogst (2021)
  8. De schuld (2024)

Lees hieronder, door op een van de links te klikken, waar elk van deze boeken over gaat en hoe deze beoordeeld worden door Goodreads lezers. 

Wat verborgen is – De Bergmankronieken 1

de cover van het boek de bergmankronieken deel 1 wat verborgen is hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,04 (12.000+ stemmen)


Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Het lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar een elitaire school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen.
–> Lees meer over Bergmankronieken 1

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


De discipel – De Bergmankronieken 2

de cover van het boek de bergmankronieken 2 de discipel van hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,17 (8.000+ stemmen)


Vijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm de lichamen van enkele vrouwen gevonden. –> Lees meer over Bergmankronieken 2

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Het familiegraf – De Bergmankronieken 3

de cover van het boek de bergmankronieken 3 het familiegraf van hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 3,85 (7.000+ stemmen)


Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jämtland in een gevaarlijke situatie terecht. Ze weten zich te redden, maar doen een macabere ontdekking: bij de oever van een rivier steekt een hand uit de grond omhoog. –> Lees meer over Bergmankronieken 3

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Het stille meisje – De Bergmankronieken 4

de cover van de bergmankronieken 4 het stille meisje van hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,14 (6.000+ stemmen)


Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jämtland in een gevaarlijke situatie terecht. Ze weten zich te redden, maar doen een macabere ontdekking: bij de oever van een rivier steekt een hand uit de grond omhoog. –> Lees meer over Bergmankronieken 4

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


De test – De Bergmankronieken 5

de cover van het boek de bergmankronieken 5 de test van de zweedse schrijver hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,19 (5.000+ stemmen)


In een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal, op zijn rug is een lijst vragen geniet en hij is door het hoofd geschoten. –> Lees meer over Bergmankronieken 5

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Het oordeel – De Bergmankronieken 6

de cover van het boek de Bergmankronieken deel 6 het oordeel van Hjorth Rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,01 (4.000+ stemmen)


Sebastian Bergman is teruggekeerd naar zijn oude leven en heeft nog slechts sporadisch contact met Ursula van de nationale recherche. Van zijn dochter Vanja heeft hij al vier maanden niets meer gehoord. Ze woont en werkt inmiddels in Uppsala, bij de plaatselijke politie. –> Lees meer over Bergmankronieken 6

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


De oogst – De Bergmankronieken 7

de cover van de bergmankronieken 7 de oogst van de zweedse schrijver hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,21 (3.000+ stemmen)


Iemand wil Billy ontmaskeren, en dat kan hij niet toelaten In een paar dagen tijd worden er drie moorden gepleegd in Karlshamn en de inwoners zijn bang. Vanja Lithner en haar collega’s van de Nationale Recherche staan onder grote druk om de dader te stoppen. –> Lees meer over Bergmankronieken 7

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


De schuld – De Bergmankronieken 8

de cover van het boek de bergmankronieken 8 de schuld van hjorth rosenfeldt
⭐️ Goodreads score: 4,03 (1.000+ stemmen)


Vanja Lithner vecht om haar afdeling bij de Nationale Recherche te redden, die in een diepe crisis verkeert sinds een van de collega’s is ontmaskerd als seriemoordenaar. Dan wordt net buiten Västerås het lichaam van een vrouw aangetroffen. –> Lees meer over Bergmankronieken 8

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Wie is Hjorth Rosenfeldt eigenlijk?

Hjorth Rosenfeldt is een schrijversduo bestaande uit Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt.

Deze twee Zweedse schrijvers waren eerder al zeer succesvol in de televisiewereld en in besloten ze hun krachten te bundelen. In dat jaar verscheen het eerste deel in hun inmiddels wereldberoemde thrillerreeks De Bergmankronieken over de wat horkerige, vrouwenverslindende, ex-politie psycholoog Sebastiaan Bergman.

De boeken in deze reeks zijn aan 30 landen verkocht en er zijn wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren van verkocht.

het zweedse schrijversduo hjorth rosenfeldt van de bergmankronieken

Michael Hjorth

Michael Hjorth (1963) is van oorsprong een scenarioschrijver en regisseur voor films en televisieseries. Ook was hij de producent van diverse speelfilms waaronder de ook over de Zweedse landsgrenzen bekende film Snabba Cash. 

Hans Rosenfeldt

De andere helft van het duo, Hans Rosenfeldt (1964), heeft ook zijn sporen verdiend in de televisiewereld. Hij is scenarioschrijver en de maker van bekende Scandinavische televisieseries zoals The Bridge en Marcella. Ook is hij een presentator van programma’s op de Zweedse tv. In 2020 debuteerde Rosenfeldt als solo schrijver met zijn misdaadroman Wolfzomer. Rosenfeldt bewerkte recent ook het boek Ronja de roversdochter tot een nieuwe Netflix televisieserie.

Bergmankronieken deel 9?

Rosenfeldt en Hjorth leerde elkaar kennen toen ze beide als scenarioschrijver werkten bij de drama afdeling van de Zweedse televisiezender SVT. Ze schreven daar samen aan de tv-serie “Svensson, Svensson”.

Sindsdien hebben ze aan acht boeken in de Bergmankronieken reeks gewerkt. Met het in 2024 verschenen deel komt een einde aan die samenwerking. Er zal dus geen negende deel in de Bergmankronieken reeks komen. Maar dit hoeft niet het einde van de samenwerking tussen de twee Zweedse schrijvers te betekenen.

“Het is waarschijnlijk dat we weer samen boeken gaan schrijven”, zei Hans Rosenfeldt de Zweedse persdienst TT. Sowieso gaan ze op zeer korte termijn samenwerken aan een ander project. Ze zijn momenteel bezig met het schrijven van een script voor een thriller met bovennatuurlijke elementen.

Ook is het niet helemaal uitgesloten dat we in ieder geval de politiepsycholoog Sebastiaan Bergman nog eens terug gaan zien. “We voelden ons behoorlijk klaar met de huidige opzet en mix van karakters. We vonden het moeilijk om er variatie in aan te brengen en waren bang in herhaling te vallen. Maar dat Sebastian in een ander context terugkomst is zeer waarschijnlijk”, stelt het schrijversduo op de website van hun uitgever Nordstedts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *