Alle Horst Enger boeken inclusief de nieuwste Blix en Ramm (2024)

Hieronder vind je een overzicht van alle Horst Enger boeken. Dit beroemde Noorse thrillerduo bestaande uit Jørn Lier Horst en Thomas Enger schreef de beroemde Blix & Ramm boeken serie, waarvan nu het laatste deel Blix en Ramm 5: Schuld te reserveren is bij de online boekhandels. Lees onder de bestellijst met alle Horst Enger boeken waar het nieuwste boek over gaat en wat de recensies zijn.

Horst Enger boeken op volgorde

Dit zijn alle van Horst Enger verschenen boeken met het nieuwste boek bovenaan:

Horst Enger nieuwste boek – Blix & Ramm 5: Schuld

Het nieuwste boek in de Blix & Ramm boeken reeks van Horst Enger is nu te reserveren via de online boekhandels. In Scandinavië is dit vijfde deel in de serie al verschijnen en kan daar rekenen op lovende kritieken. Lees onderstaand de korte samenvatting en recensies.

Korte samenvatting Blix & Ramm 5 Schuld

Blix is inmiddels vrij uit de gevangenis. Hij biedt de politie zijn hulp aan, maar die wil niets meer met hem te maken hebben. Ook al is hij inmiddels vrijgesproken, zijn carrière in de misdaadbestrijding is voorbij.

Maar de moordenaar van Elisabeth heeft hém nu gevonden en lokt hem naar zijn volgende slachtoffers. Hij maakt bovendien duidelijk dat hij details over Blix’ privéleven weet die hij met niemand ooit heeft gedeeld.

Journalist Emma Ramm is op haar beurt benaderd door het tienermeisje Carmen. Haar stiefvader is gearresteerd op verdenking van moord. Maar er is geen lichaam, noch zijn er andere verdachten.

de cover van het nieuwste boek van horst enger blix en ramm 5 schuld

Recensies voor Horst Enger nieuwste boek

In Noorwegen stond Schuld na het verschijnen liefst 26 weken op de bovenste plaats van de bestsellerlijst. De Noorse krant Dagbladet beloonde deze nieuwe Blix & Ramm met een vijfsterrenscore.

Ook op lezersrecensieplatform Goodreads kan Blix & Ramm 5 vooralsnog rekenen op een hoge score. Daar ontvangt deze Scandinavische thriller een score 4,15 sterren op een vijfpuntsschaal.

Je reserveert je exemplaar bij je online boekhandel:


Nieuwe Scandinavische thrillers in je mailbox?

Wil je op de hoogte blijven van het verschijnen van de nieuwste Scandinavische thrillers? Abonneer je op de Nordic Dutchman nieuwsbrief en ontvang een mailtje over de nieuwste boeken uit de Scandinavische landen.


Alle Horst Enger boeken

de blix en ramm boeken serie van horst enger op volgorde

Jørn Lier Horst en Thomas Enger zijn beide succesvol solo-schrijver en al jarenlang vrienden van elkaar. Vanuit dit vriendschap ontstond het idee om met elkaar een boek te schrijven. In 2018 resulteerde dit in hun eerste gezamenlijke werk, getiteld Blix en Ramm 1: Nulpunt. Daarna volgden er nog vier delen in deze serie en de samenwerking lijkt nog zeker niet ten einde te zijn.

Blix en Ramm boeken serie op volgorde

Horst en Enger schreven samen de serie over politie-inspecteur Alexander Blix en journaliste Emma Ramm. Beide zijn wars van regels en trekken hun eigen plan wanneer ze weer een spannende zaak moeten oplossen. Op het eerste gezicht lijken ze een onwaarschijnlijke match, maar hun verschillende karakters zorgen ervoor dat ze een voor bijna elke misdadiger onverslaanbare kracht zijn.

De serie prikkelt lezers over de hele wereld. Tot op heden werden er liefst elf miljoen boeken van verkocht, verspreid over veertig landen. De boeken over Blix en Ramm stonden bovenaan de bestsellerlijsten in onder andere Nederland, Canada en Australië.

Dit zijn alle Blix en Ramm boeken op volgorde:

  1. Blix & Ramm 1 – Nulpunt (2020)
  2. Blix & Ramm 2 – Rookgordijn (2021)
  3. Blix & Ramm 3 – Slagzij (2022)
  4. Blix & Ramm 4 – Stigma (2023)
  5. Blix & Ramm 5 – Schuld (2024)

Klik op de link om hieronder van elk boek een korte samenvatting te lezen.

Blix & Ramm 1 – Nulpunt

de cover van het boek Blix en Ramm 1 Nulpunt van Horst Enger
⭐️ Goodreads score: 4,06 (4.000+ stemmen)


De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrityblogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1.
–> Lees meer over Blix en Ramm 1

* Bestel bij Bol
* Bestel bij Bruna


Blix & Ramm 2 – Rookgordijn

de cover van Blix en Ramm 2 Rookgordijn van Horst Enger
⭐️ Goodreads score: 3,98 (2.500+ stemmen)


Op oudjaarsavond wordt Oslo opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag. Onder de gewonden bevindt zich iemand die Alexander Blix goed kent.
–> Lees meer over Blix en Ramm 2

* Bestel bij Bol
* Bestel bij Bruna


Blix & Ramm 3 – Slagzij

de cover van het boek Blix en Ramm 3 Slagzij Horst Enger
⭐️ Goodreads score: 4,10 (1.000+ stemmen)


Inspecteur Sofia Kovic ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken nog voor ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt. Maar voordat Blix haar kan terugbellen, wordt Kovic doodgeschoten in haar huis.
–> Lees meer over Blix en Ramm 3

* Bestel bij Bol
* Bestel bij Bruna


Blix & Ramm 4 – Stigma

de cover van het boek Blix en Ramm 4 Stigma van Horst Enger
⭐️ Goodreads score: 4,12 (1.000+ stemmen)


Alexander Blix is een gebroken man. Sinds hij veroordeeld is voor het wreken van de dood van zijn dochter, zit hij vast in Noorwegens zwaarst bewaakte gevangenis. Daar benutten de andere gevangen elke gelegenheid om de voormalige politierechercheur uit te dagen en te vernederen.
–> Lees meer over Blix en Ramm 4

* Bestel bij Bol
* Bestel bij Bruna


Blix & Ramm 5 – Schuld

de cover van het boek Blix en Ramm 5 Schuld van Horst Enger
⭐️ Goodreads score: 4,15 (200+ stemmen)


Blix is inmiddels vrij uit de gevangenis. Hij biedt de politie zijn hulp aan, maar die wil niets meer met hem te maken hebben. Ook al is hij inmiddels vrijgesproken, zijn carrière in de misdaadbestrijding is voorbij. Maar de moordenaar van Elisabeth heeft hém nu gevonden en lokt hem naar zijn volgende slachtoffers.
–> Lees meer over Blix en Ramm 5

* Bestel bij Bol
* Bestel bij Bruna


Veelgestelde vragen over Horst Enger

Wanneer komt Blix & Ramm 5 van Horst Enger uit?

Blix en Ramm 5 – Schuld is vanaf 14 mei 2024 verkrijgbaar via de online boekhandels. Het is het vijfde deel in de beroemde reeks van Horst Enger en dit deel is getiteld ‘Schuld’.

Kan je de Blix en Ramm boeken van Horst Enger los lezen?

Alle boeken in de Blix en Ramm reeks kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Het is wel veel leuker om bij het begin te beginnen. Zo kom je namelijk langzaam steeds meer te weten over de hoofdpersonages en heb je dus steeds meer achtergrondinformatie bij het volgende boek.

Wat is de beste Blix en Ramm van Horst Enger?

Volgens lezers op recensieplatform Goodreads is vooralsnog Blix en Ramm 4: Stigma de beste in de serie. Dit boek werd beoordeeld met 4,12 sterren op een vijfsterrenschaal. Blix en Ramm 5 heeft nog te weinig beoordelingen gehad.

Dit is de top 5 van beste Horst Enger boeken:

1. Blix en Ramm 4: Stigma – 4,12*
2. Blix en Ramm 3: Slagzij – 4,10*
3. Blix en Ramm 1: Nulpunt – 4,06*
4. Blix en Ramm 2: Rookgordijn – 3,98*
5. Blix en Ramm 5: Schuld – nog te weinig beoordelingen


Wie is Horst Enger eigenlijk?

Horst Enger is de samenvoeging van de namen van de Noorse thrillerschrijvers Jørn Lier Horst en Thomas Enger. Deze twee auteurs zijn al jaren succesvol onder hun eigen naam en besloten in 2018 de krachten te bundelen.

Toen kwam hun eerste gezamenlijke thriller in de Blix en Ramm reeks uit, getiteld Nulpunt. Inmiddels hebben ze al vijf boeken in deze serie geschreven die een wereldwijde hit is. Wereldwijd werden er liefst elf miljoen boeken verkocht die verspreid over meer dan veertig landen zijn uitgegeven. 

“Onze vriendschap gaat ver terug. De boeken brachten ons op veel manieren samen. We hebben misdaadboeken uitgegeven bij dezelfde uitgever en door de jaren heen hebben we geprofiteerd van elkaars achtergrond en kennis van respectievelijk journalistiek en politiewerk”, vertellen Horst en Enger op de website van uitgeverij Bonnier Norsk Forlag. 

“Als we elkaar ontmoeten, praten we vaak over de boeken die we de laatste keer hebben gelezen, wat we er leuk aan vonden en wat we niet leuk vonden. We kwamen er al vroeg achter dat we dezelfde smaak hebben. Dat was het uitgangspunt voor het idee om samen iets te schrijven”, aldus het duo. “Het voelde spannend om jezelf uit te dagen om iets nieuws en anders te doen, en het voelde volkomen natuurlijk dat het over een politie-onderzoeker en een journalist zou gaan – net zoals wij waren voordat we schrijvers werden.”

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (1970) werkte voordat hij zijn schrijverscarrière begon als politieagent en rechercheur. In 2013 verliet hij de politie. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Scandinavische schrijvers. Vooral zijn boekenserie over politieagent William Wisting is een grote hit.

Hij won al eens de Glass Key, een prestigieuze prijs voor de beste Scandinavische misdaadfictie. Naast de serie over William Wisting schrijft hij ook een thrillerserie voor jongeren getiteld, ‘Clue’

een portretfoto van de noorse schrijver Jørn Lier Horst van het schrijversduo Horst Enger
De ene helft van het schrijversduo Horst Enger: Jørn Lier Horst

Thomas Enger

Thomas Enger (1973) werkte voordat zijn literaire carrière van de grond kwam als journalist.

In 2010 debuteerde hij mij de thriller Schijndood. Dit was het eerste deel in zijn inmiddels beroemde boekenserie over journalist Henning Juul. Deze serie is een wereldwijde hit en werd aan meer dan zesentwintig landen verkocht.

Thomas Enger woont in Oslo en schrijft niet alleen boeken, maar is ook muziekcomponist.

een portretfoto van de noorse schrijver Thomas Enger van het schrijversduo Horst Enger
De andere helft van het schrijversduo Horst Enger: Thomas Enger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *