No Image Available

Blix en Ramm 5 – Schuld

- Het vijfde deel in de Blix en Ramm serie
€14.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Blix en Ramm  Schrijver: Horst Enger  Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers  Goodreads: 4,15  Releasedatum: 14 mei 2024  Land: Noorwegen  Taal: Nederlands  Translator: Corry van Bree  Bestel bij Bol  Bestel bij Libris  Bestel bij Bruna
 Informatie:
 • Paperback bij Libris
 • Nordic Dutchman recensie voor Blix en Ramm 5 – Schuld

  Blix en Ramm zijn terug in dit vijfde deel in de populaire naar hen vernoemde reeks, getiteld: Schuld. Deze titel dekt gelijk het centrale thema van deze spannende Horst Enger thriller. Niet alleen gaat het over wie schuldig is aan de misdaden die het duo onderzoekt, maar ook over waar en bij wie schuld begint en waar deze eindigt. De antwoorden op deze vragen zijn misschien minder zwart-wit dan je aanvankelijk zou vermoeden. 

  Het speurdersduo bestaande uit ex-politieagent Alexander Blix en voormalig journaliste Emma Ramm wordt in Schuld geconfronteerd met twee verschillende zaken. Voordat ze er erg in hebben belanden ze weer in hun oude werkzaamheden en gaan op onderzoek uit. Dat doen ze veelal op eigen houtje, al praten ze gedurende het verloop van het verhaal wel over elkaars zaken en proberen elkaar waar mogelijk te helpen. 

  Emma Ramm gaat op zoek naar de waarheid in de zaak van een vermoorde vrouw. Voor de moord zit een man vast, maar diens stiefdochter denkt dat hij onschuldig is en schakelt Ramm in om de waarheid boven water te krijgen. Een loslopende moordenaar maakt ondertussen Alexander Blix de spil in een kat-en-muisspel dat voor de oud-politieagent steeds persoonlijker wordt en waarin hij moet omgaan met de demonen uit zijn verleden. 

  Schuld was mijn eerste Blix en Ramm, maar dat deed niets af aan het leesgenot. Horst & Enger geven je binnen een paar pagina’s de informatie die je nodig hebt uit eerdere verhalen. Ze doen dit op natuurlijke wijze zonder het aan te laten voelen als een informatiedump. Binnen een paar pagina’s heb je niet meer door dat er vier boeken aan dit verhaal vooraf zijn gegaan. Voor trouwe lezers van de Blix en Ramm verhalen levert de achtergrondinformatie uit eerdere boeken ongetwijfeld nog een diepere laag in het verhaal op. Dat Schuld ook zonder deze diepere laag enorm vermakelijk is, zegt alles over de kwaliteit van het verhaal.

  Schuld leest als een trein. Dat komt niet alleen door het spannende verhaal waarvan de uitkomst lang onvoorspelbaar blijft, maar ook door de duidelijke en eenvoudige schrijfstijl van Horst en Enger. De karakters Ramm, en met name Blix zijn bovendien interessant en gelaagd genoeg om de interesse vast te houden. 

  Hoewel beide verhaallijnen in deze thriller de spanning er goed inhouden, vond ik de ene moordzaak boeiender dan de ander. Ik hoop dan ook dat Blix en Ramm in een volgend boek de krachten bundelen om de misdaad te bestrijden. Afgaande op de epiloog is de kans dat dit ook gebeurt behoorlijk groot. Het lijkt duidelijk dat Horst en Enger nog lang niet klaar zijn met de verhalen over het spannende duo. Ze hebben er in mij nu in ieder geval een fan bij. Dit is heerlijk en puur ontspannen leesplezier. 

  Mijn oordeel over Blix & Ramm 5: Schuld?

  4 sterren ****

  – Bas van Brecht // Nordicdutchman.nl 

  Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen of hier als: 

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Blix en Ramm 5: Schuld van Horst Enger
  Average rating:  
   0 reviews

  Other Books From - Noorse boeken

  Over de schrijver

  Other Books By - Horst Enger


   Terug