Alle Mattias Edvardsson boeken incl. de nieuwste

‘Wie zwijgt stemt toe’ is nu verkijgbaar bij de online boekhandels

Onderstaand vind je een overzicht van alle Mattias Edvardsson boeken. Deze Zweedse thriller schrijver brak direct door met zijn debuutroman ‘Een heel gewoon gezin’, waar inmiddels ook een succesvolle Netflix serie van is gemaakt. Zijn nieuwste boek ‘Wie zwijgt stemt toe’ kwam in mei 2024 uit en is via de online boekhandels te bestellen.

Mattias Edvardsson nieuwe boek (2024)

De nieuwe Mattias Edvardsson heet ‘Wie zwijgt stemt toe’ en kwam in mei 2024 uit via de online boekhandels. Het is het tot nu toe vierde boek van de Zweedse auteur en krijgt in Scandinavië, net als alle andere Edvardsson boeken, positieve recensies.

Lees hieronder de korte samenvatting en recensies voor Wie zwijgt stemt toe. Deze thrillers is sinds 22 mei 2024 te bestellen als eBook of Paperback bij:

Dit boek kan afzonderlijk van de eerder verschenen Edvardsson boeken gelezen worden.

Het is nog niet bekend wanneer het volgende Mattias Edvardsson boek verschijnt.

de cover van het boek wij zwijgt stemt toe en een portret van de zweedse auteur mattias edvardsson
Het nieuwe boek van Mattias Edvardsson: Wie zwijgt stemt toe

Wie zwijgt stemt toe korte samenvatting

Amanda is beeldschoon, leeft een druk sociaal leven en is de jongste dochter in de familie Kekkonen. Dan komt ze Niko Palevski tegen. Terwijl de Kekkonens bang zijn dat Niko in de gewelddadige voetsporen van zijn vader zal treden, vrezen de Palevski’s juist dat feestbeest Amanda hun zoon van zijn ijverige pad laat afdwalen. Dan wordt Amanda dood gevonden.

Recensies Wie zwijgt stemt toe

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Wij zwijgt stemt toe van lezers een score van 3,78 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan vijfhonderd lezers beoordeeld.


Nieuwe Scandinavische thrillers in je mailbox


Alle Mattias Edvardsson boeken

Mattias Edvardsson heeft tot op heden vier boeken geschreven. Hij vestigde direct zijn naam met de debuut thriller ‘Een heel gewoon gezin’. Dit boek werd verfilmd tot een Netflix serie die ook in Nederland te zien is. Aangemoedigd door het succes heeft hij vervolgens nog eens drie boeken uitgegeven. Alle boeken van Edvardsson krijgen een beoordeling van hoger dan 3,5 sterren. Daarmee zijn deze thrillers volgens lezers zeer de moeite waard.

Ontdek hieronder alle Mattias Edvardsson boeken:

Mattias Edvardsson boeken op volgorde

In mei 2024 verscheen het voorlopig laatste boek van Mattias Edvardsson. Er is echter geen enkele reden om aan te nemen dat het ook de laatste is die in het Nederlands verschijnt. Zeker na het internationale succes van de Netflix serie ‘Een heel gewoon gezin’, is de naam van Edvardsson gevestigd. Je kunt dus gerust er van uit gaan dat Edvardsson een schrijver is waarvan we in de komende jaren nog veel gaan horen.

Dit zijn alle Mattias Edvardsson boeken op volgorde:

  1. Een heel gewoon gezin (2019)
  2. Goede buren (2020)
  3. Familietragedie (2022)
  4. Wie zwijgt stemt toe (2024)

Lees hieronder, door op een van de links te klikken, waar elk van deze boeken over gaat en hoe deze beoordeeld worden door Goodreads lezers. 

Een heel gewoon gezin (2019)

de cover van het boek Een heel gewoon gezin van mattias edvardsson
⭐️ Goodreads score: 3,83 (48.000+ stemmen)


Adam, Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella leiden een prettig leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt beschuldigd van moord op een man die bijna twee keer zo oud is als zij.
–> Lees meer over Een heel gewoon gezin

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Goede buren (2020)

de cover van het boek Goede buren van Mattias Edvardsson
⭐️ Goodreads score: 3,60 (2.700+ stemmen)


Micke en Bianca Andersson verhuizen naar een idyllische buitenwijk van Stockholm die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. –> Lees meer over Goede buren

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Familietragedie (2022)

de cover van het boek Familietragedie van Mattias Edvardsson
⭐️ Goodreads score: 3,72 (1.000+ stemmen)


Drie jonge mensen. Twee moorden. Eén waarheid?

Wat doet wanhoop met een mens? Hoe sterk is de invloed van je familie? En kun je er ooit vanaf komen, als je dat zou willen?–> Lees meer over Familietragedie

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Wie zwijgt stemt toe (2024)

de cover van het boek wie zwijgt stemt toe van mattias edvardsson
⭐️ Goodreads score: 3,78 (500+ stemmen)


Amanda is beeldschoon, leeft een druk sociaal leven en is de jongste dochter in de familie Kekkonen. Dan komt ze Niko Palevski tegen. Terwijl de Kekkonens bang zijn dat Niko in de gewelddadige voetsporen van zijn vader zal treden, vrezen de Palevski’s juist dat feestbeest Amanda hun zoon van zijn ijverige pad laat afdwalen.–> Lees meer over Wie zwijgt stemt toe

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Wie is Mattias Edvardsson eigenlijk?

Mattias Edvardsson (1977) werd geboren in de Zweedse kustplaats Trelleborg en woont nu in het dorpje Löddeköpinge, net buiten studentenstad Lund.

Hij behaalde zijn masterdiploma in literaire studies en ging vervolgens op een middelbare school werken om de vakken Zweeds en psychologie te doceren.

Al in 2012 bracht Edvardsson zijn eerste boek uit, maar het zou tot 2019 duren voordat hij zijn internationale doorbraak beleefde. Toen bracht hij de thriller ‘Een heel gewoon gezin’ uit en vestigde direct zijn naam.

een portretfoto van de zweedse schrijver mattias edvardsson
De Zweedse schrijver Mattias Edvardsson – Foto: Gabriel Liljevall

Het boek werd een bestseller en inmiddels is er ook een succesvolle Netflix-serie van gemaakt. Inmiddels is het boek vertaald in 30 talen en er werden wereldwijd meer dan 550000 exemplaren van verkocht.

Na het succes van het boek besloot Edvardsson zich volledig op het schrijven toe te leggen en schrijft hij boeken voor volwassenen, jongere en kinderen. Nog niet al zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald. Tot op heden moeten wij het met vier vertaalde boeken doen. In 2024 verscheen zijn voorlopig laatste boek getiteld ‘Wie zwijgt stemt toe’. 

een portretfoto van Mattias Edvardsson
Mattias Edvardsson – Foto: Gabriel Liljevall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *