Films en series, Nieuws, Zweden

Nieuwe Ronja de Roversdochter serie

Ronja is zonder twijfel het populairste roversmeisje ter wereld. In 1981 ontmoeten we haar voor het eerst in Astrid Lindgrens boek Ronja de Roversdochter. Ze is gelijk een doorslaand succes.

de poster van de Ronja de Roversdochter film uit 1984
Poster van de film uit 1984

Het boek wordt een hit over de hele wereld en vertaald in 39 talen. Al snel volgt een film, musicals en tekenfilms.

Zelf las ik het boek kort geleden voor het eerst. Het blijkt maar weer, je bent nooit te oud voor de boeken van Astrid Lindgren. Want wat een spannend en tegelijkertijd liefdevol verhaal. Ik was gelijk verkocht en las daarna ook alle andere boeken van de schrijfster zoals de Gebroerders Leeuwenhart en Emiel van de Hazelshoeve. Nu kan ik niet wachten tot de nieuwe Ronja tv-serie op de buis is.

In 2023 verschijnt er op Viaplay een gloednieuwe serie over de avonturen van het meisje in de donkere bossen van Scandinavië.

Op deze pagina houd ik je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de serie.

Hej då! – The Nordic Dutchman

Abonneer je op de nieuwsbrief voor updates over deze serie

Wat is het Ronja de Roversdochter serie verhaal?

Wat is het verhaal van Ronja de Roversdochter?
Het verhaal van Ronja de Roversdochter

De serie volgt het verhaal van het boek. We volgen de avonturen van Ronja, een jong meisje geboren in een roversgroep die woont in een middeleeuws Scandinavisch kasteel. Ronja leert dat het bos magisch is en dat er wonderlijke wezens leven die gevaarlijk kunnen zijn. Ronja is voorbestemd om ooit de leider te worden van de roversbende die door haar vader wordt geleid.

Wanneer op een dag door een krachtige bliksemschicht het kasteel in tweeën splijt verandert alles. Al snel komt haar vaders roversbende in conflict met een rivaliserende bende. Tegelijkertijd sluit Ronja een onverwachte vriendschap die haar lot en dat van de roversbende voorgoed veranderd.

Wie zijn er betrokken bij het maken van Ronja de Roversdochter serie?

Door wie wordt Ronja de Roversdochter gemaakt en wie krijgt een rol?
De cast van de Ronja de Roversdochter film ui 1984

Het script voor de serie is geschreven door Hans Rosenfeldt. Dit is een bekende naam in Scandinavisch tv-land. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het succes van de serie The Bridge. Volgen critici een van de beste Scandinavische series aller tijden. Dat belooft wat.

Wie speelt Ronja?

Wie de rol van Ronja gaat spelen is nog niet bekend. De casting voor de serie is op dit moment in volle gang. Zodra er meer bekend is over de cast zal ik dit bericht updaten.

Het productiebedrijf

De serie wordt geproduceerd door het Zweedse bedrijf Filmlance Productions. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de productie van hitseries als Beck, The Bridge en Caliphate.

Wanneer komt Ronja de Roversdochter serie uit?

Waar en wanneer kan je Ronja de Roversdochter op tv zien?
Een beeld uit een Ronja de Roversdochter voorstelling

Het Zweedse Viaplay heeft twee seizoenen van de serie besteld. Elk seizoen kent 6 afleveringen. Het eerste seizoen van de serie wordt in 2023 op Viaplay verwacht. 

De serie zal Zweeds gesproken zijn en het is op dit moment nog niet duidelijk of de serie ook gelijk in Nederland te zien zal zijn. Die kans is best groot aangezien Viaplay vanaf 1 maart 2022 ook in Nederland beschikbaar is. We zullen het op deze pagina in de gaten houden. 

Meer te weten komen over de inspiratie van Astrid Lindgren voor het schrijven van het boek, over de verfilming van het boek, de animatie serie en nog veel meer? Lees hier alles wat je moet weten over Ronja de roversdochter.

Waar kan je het Ronja de Roversdochter boek bestellen?

Ronja de Roversdochter boek luxe editie

Er zijn verschillende versies van Ronja de Roversdochter. Ik heb deze luxe gebonden editie in huis. Het leuke aan deze versie is dat die mooie illustraties heeft en veel achtergrondinformatie biedt over de totstandkoming van het boek en Astrid Lindgren haar inspiratie voor het verhaal.

Lees ook deze verhalen eens..

Gepubliceerd door Nordic Dutchman

Nederlander in Zweden. Struint de bossen, meren en bergen af op zoek naar verhalen. Vaak ook op de bank met een boek of afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *