Boeken, Scandinavische boeken, Zweden

Tove Alsterdal komt met nieuw boek

Heb jij alle Tove Alsterdal boeken al gelezen? Zet je dan schrap, want er is een nieuwe op komst. Haar nieuwste boek ‘Inslag’ is vanaf 7 maart te bestellen bij de Nederlandse online boekhandels. Zoals we van Alsterdal gewend zijn, lijkt ook ‘Inslag’ weer garant te staan voor de nodige spanning. 

Deze nieuwe thriller is het tweede deel in de Eira Sjödin reeks, nadat deze detective in 2022 al indruk maakte in het boek ‘Stormval’. Deze twee boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. 

Alle Tove Alsterdal boeken

Tove Alsterdal is in snel tempo uitgegroeid tot een van de bekendste Scandinavische thriller schrijfsters. Ontdek hieronder alles wat je moet weten over deze schrijfster en haar boeken: 


Op de hoogte blijven van nieuwe Scandi thrillers?

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw Tove Alsterdal boek of andere goede Scandinavische thriller verschijnt? Schrijf je dan hieronder in voor de Nordic Dutchman nieuwsbrief:


Tove Alsterdal boeken volgorde

Met het verschijnen van ‘Inslag’ in 2024 heeft Tove Alsterdal nu zes in het Nederlands vertaalde thrillers uitgebracht.

Dit zijn alle Tove Alsterdal boeken op volgorde:

Klik op een van de linkjes om hieronder een korte samenvatting van elk van de boeken te lezen.

Tove Alsterdal boeken samenvatting

In 2024 verscheen Tove Alsterdal haar nieuwste thriller, getiteld ‘Inslag’. In totaal zijn er nu vijf van haar thrillers in een Nederlandse vertaling verschenen:

Inslag (2024)

de cover van het boek inslag van tove alsterdal
⭐️ Goodreads score: 3,66 (2.000+ reviews)


In Malmberget, een kleine Zweedse stad net boven de poolcirkel, schokt en beeft de aarde door de mijn die steeds meer ruimte vraagt. Huizen worden ontruimd en bewoners verplaatst. Bij de laatste controle van een lege woning horen de werklieden ineens een geluid uit de kelder. Een dier? Nadat ze een kelderraam hebben ingeslagen, treffen ze weggekropen in het donker een doodsbange man aan.

–> Lees hier meer over Inslag zoals een uitgebreide samenvatting en recensies.

Bestel bij Bol.com


Stormval (2022)

cover van het boek stormval van tove alsterdal
⭐️ Goodreads score: 3,67 (5.500+ reviews)


Als Olof een kijkje in het huis neemt, vindt hij daar het levenloze lichaam van zijn vader, die met messteken is omgebracht. Politierechercheur Eira Sjödin wordt op de zaak gezet, en Olof lijkt de enige verdachte. Ze herkent Olof, hij was ooit het middelpunt van een misdaad die het dorp jarenlang in zijn greep hield. 

–> Lees hier meer over Stormval zoals een uitgebreide samenvatting en recensies.

Bestel bij Bol.com


Draai je niet om (2017)

de cover van de scandinavische thriller draai je niet om van tove alsterdal
⭐️ Goodreads score: 3,16 (400+ reviews)


Ooit was Beckomberga het grootste psychiatrisch ziekenhuis van Europa. Nu zijn de sporen van het verleden gewist en worden er exclusieve woningen gebouwd in het oude park. Svante Levander is een van degenen die in de idylle gaan wonen, samen met zijn nieuwe liefde. Onderweg naar huis vanaf de winkel wordt hij doodgestoken. Eva, zijn ex-vrouw, is hem die avond gevolgd en wordt opgepakt op verdenking van moord.

–> Lees hier meer over Draai je niet om zoals een uitgebreide samenvatting en recensies.

Bestel bij Bol.com


Geef me je hand (2016)

de cover van het boek geef me je hand van tove alsterdal
⭐️ Goodreads score: 3,50 (500+ reviews)


In de nacht voor Walpurgisnacht valt Charlie van een balkon op de elfde verdieping aan de Jakobsbergsgatan. Alles wijst op zelfmoord: drugs, ziekte en depressie. De politie sluit al snel het onderzoek. Heeft ze echt zelfmoord gepleegd? En wat had zij vier weken voor haar dood te zoeken in Zuid-Amerika? Heeft het iets te maken met hun moeder die in de jaren zeventig verliefd werd op een Argentijnse vluchteling, en vervolgens spoorloos verdween?

–> Lees hier meer over Geef me je hand zoals een uitgebreide samenvatting en recensies.

Bestel bij Bol.com


Het stille graf (2014)

de cover van de scandinavische thriller het stille graf van tove alsterdal
⭐️ Goodreads score: 3,37 (600+ reviews)


Noordelijk Zweden, dicht bij de Finse grens. Het is winter en ijskoud als de eenzame Lars-Erik in een afgelegen, oude boerderij wordt doodgeslagen. Alles wijst erop dat de antwoorden te vinden zijn in het noordelijke stadje Kivikangas en meer naar het oosten, in de gevallen Sovjet-Unie. Journalist Katrine ontrafelt gaandeweg de geschiedenis van haar familie en wat het verband is met de moord op Lars-Erik.

–> Lees hier meer over Het stille graf zoals een uitgebreide samenvatting en recensies.

Bestel bij Bol.com


Vrouwen op het strand (2012)

de cover van de scandinavische thriller vrouwen op het strand van tove alsterdal
⭐️ Goodreads score: 3,38 (800+ reviews)


Ally, een jonge succesvolle journaliste uit New York, probeert haar man Patrick te vinden. Hij is naar Parijs gereisd om over mensenhandel en moderne slavernij te schrijven en sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De moedige en doortastende Ally vliegt de Atlantische Oceaan over om uit te zoeken wat er met hem gebeurd is. Het wordt een reis naar de donkerste kanten van Europa – en diep haar eigen verleden in.

–> Lees hier meer over Vrouwen op het strand zoals een uitgebreide samenvatting en recensies.

Bestel bij Bol.com


Wie is Tove Alsterdal eigenlijk?

Tove Alsterdal is een van de bekendste thriller boeken schrijfsters van Zweden en Scandinavië. In 2009 debuteerde ze met haar eerste roman ‘Vrouwen op het strand’ en kon gelijk rekenen op lovende recensies. 

Alsterdal werd in 1960 geboren in Malmö en groeide op in eerst Umeå en vervolgens Jakobsberg in het noorden van Zweden. Daar volgde ze ook een journalistieke opleiding die haar op het pad van het schrijven zette. Na haar studie werkte ze jaren als freelancejournalist en schreef later ook diverse toneelstukken voor een theatergroep in Luleå. 

een portretfoto van de scandinavische boeken schrijfster tove alsterdal
Tove Alsterdal

Op 49-jarige leeftijd debuteerde ze met haar eerste thriller ‘Vrouwen op het strand’; een spannende raamvertelling over drie vrouwen die in een heftige situatie belanden. Het boek werd direct een succes en verscheen in 19 talen en later ontwikkeld tot een zesdelige televisie-serie.

Hiermee kwam Alsterdal dus direct met een knaller de Scandinavische thriller markt op en ook haar volgende boeken werden een succes. Inmiddels zijn haar boeken in tientallen talen over de hele wereld in grote aantallen verkocht.

De Zweedse schrijfster won ook al de nodige literaire prijzen waaronder het ‘Beste Zweedse misdaad boek van het jaar’ en de Glass Key Award voor het Beste Nordic misdaad boek van 2021.

In 2024 verscheen Alsterdal haar meest recente boek in Nederland, getiteld Inslag.

Gepubliceerd door Nordic Dutchman

Nederlander in Zweden. Struint de bossen, meren en bergen af op zoek naar verhalen. Vaak ook op de bank met een boek of afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *