No Image Available

Geef me je hand

€15.00
 Bindwijze: Paperback  Schrijver: Tove Alsterdal  Uitgever: Prometheus  Goodreads: 3,50  Releasedatum: 30 juni 2016  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Wendy Prins  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– ‘Geef me je hand’ is een  thriller van de Zweedse schrijfster Tove Alsterdal.

In de nacht voor Walpurgisnacht valt Charlie van een balkon op de elfde verdieping aan de Jakobsbergsgatan. Alles wijst op zelfmoord: drugs, ziekte en depressie. De politie sluit al snel het onderzoek.

Eerder die nacht ziet de Ridder, een dakloze rocktroubadour, Charlie in het gezelschap van een man uit een discotheek komen. Als hij later aan de politie probeert te vertellen wat hij gezien heeft, is deze nauwelijks geïnteresseerd. Niemand maalt om de getuigenis van een oude zuiplap.

Helene heeft haar oude buurt verlaten, haar achtergrond uitgewist en alle contact verbroken met het gezin waarin ze opgroeide: een drinkende vader, een moeder die hen in de steek liet en een onhandelbare zus. Maar na Charlies crematie beginnen de vragen aan Helene te knagen.

Wie was haar zus? Heeft ze echt zelfmoord gepleegd? En wat had zij vier weken voor haar dood te zoeken in Zuid-Amerika? Heeft het iets te maken met hun moeder die in de jaren zeventig verliefd werd op een Argentijnse vluchteling, en vervolgens spoorloos verdween?

Helene wordt gedreven door een groeiende behoefte te ontdekken wat er met haar zus is gebeurd, en een schreeuwend verlangen om het geheim van haar familie te ontrafelen. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat de duistere organisatie van de Argentijnse militaire dictatuur nog steeds gevaarlijk is voor wie te veel vragen stelt.

Je bestelt het boek eenvoudig via bovenstaande groene knoppen.

Recensies voor Geef me je hand van Tove Alsterdal

Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt deze Scandinavische thriller van Tove Alsterdal een score van 3,50 sterren op een vijfsterrenschaal. Het boek werd daar door meer dan vijfhonderd lezers beoordeeld.

Dit boek kreeg bij het verschijnen positieve recensies. Volgens The Swedish Crime Writers’ Academy was het zelfs de beste thriller van 2014. Ook de media was enthousiast:

“De Zweedse Academie van Misdaadschrijvers riep deze misdaadroman niet voor niets uit tot beste thriller van 2014.”
– Knack Focus

“Tot de laatste letter spannend.”
– Margriet

“Een zeldzaam goede misdaadroman.”
– Algemeen Dagblad

Heb jij ‘Geef me je hand’ al gelezen? Laat andere lezers in de reacties weten wat je ervan vindt.

Dit zijn alle boeken die Tove Alsterdal tot nu toe  in Nederland uitbracht:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

geef me je hand tove alsterdal
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Tove Alsterdal


 Terug