No Image Available

Ronja de roversdochter

€12.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Luisterboek  Schrijver: Astrid Lindgren  Leeftijd: Vanaf 9 jaar  Uitgever: Ploegsma  Goodreads: 4,31  Releasedatum: 1 januari 1981  Land: Zweden  Taal: Nederland  Vertaler: Ilon Wikland  Translator: Rita Verschuur  Bestel bij Bol
 Informatie:

Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren is een van de hoogst beoordeelde in het Nederlands vertaalde Zweedse kinderboeken.

Dit boek was zo populair dat er tegenwoordig duizenden meisjes met de naam Ronja in Zweden rondlopen. Voor de uitgave van het boek en later ook de film, was deze naam vrijwel onbekend in Zweden.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Ronja de roversdochter over?

In Ronja’s geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen.

Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen.

Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder…

Wat zijn de recensies voor Ronja  de roversdochter?

Ronja de roversdochter krijgt van lezers op recensieplatform Goodreads een score 4,31 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan dertigduizend lezers beoordeeld. Daarmee is dit boek een van de hoogst beoordeelde Zweedse kinderboeken aller tijden. In de lijst van beste Scandinavische kinderboeken staat dit boek op plek 9.

Astrid Lindgren staat met nog vier boeken in de top 10 beste Scandinavische kinderboeken. Dit zijn:

Nordic Dutchman recensie

Ronja de roversdochter is een van de meest beroemde boeken van Astrid Lindgren. En met een goede reden. Dit boek verhaalt over hoe kinderen op jonge leeftijd nog niet worden verblind door vooroordelen.

Lindgren laat zien hoe kinderen de ogen van volwassenen kunnen openen en barrières slechten. Tegen de oneindige moed, eerlijkheid en een portie opstandigheid van Ronja en haar vriendje Birk is niemand opgewassen.

Dit boek is minder geschikt voor de allerjongste lezers, maar wordt een leeservaring om nooit te vergeten voor de oudere lezers.

Mijn oordeel: 4 sterren
– Bas van Brecht

Wil je iets anders lezen van Astrid Lindgren? Ontdek hier alle Astrid Lindgren boeken.

Astrid Lindgren liet zijn bij het schrijven van dit boek inspireren door de bossen in haar geboorteprovincie Småland. Ik bezocht zo’n magische bos in het natuurpark Norra Kvill. In onderstaande video zie je dit bos en vertel ik je meer over Ronja de roversdochter:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ronja de roversdochter
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Astrid Lindgren


 Terug