No Image Available

Emiel van de Hazelhoeve

€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Schrijver: Astrid Lindgren  Leeftijd: Vanaf 5 jaar  Uitgever: Ploegsma  Goodreads: 4,32  Releasedatum: 1 januari 1963  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Vertaler: Philip Hopman  Translator: Rita Törnqvist-Verschuur  Bestel bij Bol
 Informatie:

Emiel van de Hazelhoeve van Astrid Lindgren is een van de hoogst beoordeelde in het Nederlands vertaalde Zweedse kinderboeken.

De verhalen over Emiel werden in 44 talen uitgebracht en later volgde ook een verfilming van het boek.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Emiel van de Hazelhoeve over?

Emiel van Hazelhoeve vertelt het verhaal van de blonde Emiel, een vijfjarige jongen vol kattenkwaad maar met een hart van goud. Hij woont ergens aan het begin van de vorige eeuw op een boerderij in Lönneberga, een klein dorpje in Zuid-Zweden.

Hier zet de blonde belhamel dag na dag de boel op stelten en belandt van het ene in het andere avontuur. Hij trekt de andere boerderij bewoners hier niets vermoedend in mee. Zusje Ida bewondert haar grote broer en volgt hem in alles, melkmeisje Lina is geen fan van zijn streken, boerderij hulp Alfred is zijn beste vriend, vader is streng voor hem en in moeders ogen kan hij niets fout doen.

Wat zijn de recensies voor Emiel van de Hazelhoeve?

Emiel van de Hazelhoeve krijgt van lezers op recensieplatform Goodreads een score 4,32 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door bijna tienduizend lezers beoordeeld. Daarmee is dit boek een van de hoogst beoordeelde Zweedse kinderboeken aller tijden. In de lijst van beste Scandinavische kinderboeken staat dit boek op plek 8.

Astrid Lindgren staat met nog vier boeken in de top 10 beste Scandinavische kinderboeken. Dit zijn:

Nordic Dutchman recensie

Emiel van de Hazelhoeve is een ontzettend leuk en vlot geschreven boek. Tijdens het lezen zag ik Lindgren al de grootste lol hebben tijdens het schrijven ervan. Het plezier spat van de bladzijdes.

De blonde belhamel Emiel beleefd de meest zotte avonturen in de buurt en belandt onbedoeld in hachelijke situaties. Daarmee deed hij mij denken aan een van de favorieten uit mijn jeugd: Pietje Bell. Net als Pietje, heeft Emiel een hart van goud, maar beland door zijn enthousiasme in de gekste situaties.

Dit is een boek dat kleine kinderen zonder twijfel aan het lachen maakt. Ondanks dat Emiel inmiddels meer dan honderd jaar oud is, staat hij garant voor tijdloos vermaak.

Mijn oordeel: 4 sterren
– Bas van Brecht

Wil je iets anders lezen van Astrid Lindgren? Ontdek hier alle Astrid Lindgren boeken.

De verhalen van Emiel van de Hazelhoeve spelen zich af in een piepklein Zweeds dorpje in de provincie Småland. In de zomer van 2023 bezocht ik dit dorpje en nam een kijkje op de locatie waar de verfilming van dit boek is opgenomen. Je ziet dit in onderstaande video:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Emiel van de Hazelhoeve
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Astrid Lindgren


 Terug