No Image Available

De kinderen van Bolderburen

€24.99
 Bindwijze: Hardcover, Paperback  Schrijver: Astrid Lindgren  Leeftijd: Vanaf 6 jaar  Uitgever: Ploegsma  Goodreads: 4,32  Releasedatum: 1 januari 1947  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Vertaler: Els Egeraat  Translator: Sydia Clark  Bestel bij Bol
 Informatie:

De kinderen van Bolderburen van Astrid Lindgren is een van de hoogst beoordeelde boeken in de lijst van Zweedse schrijvers kinderboeken.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat De kinderen van Bolderburen over?

Bolderburen is piepklein, er staan slechts drie rode huizen, vlak naast elkaar. En in die drie huizen wonen zes kinderen samen met hun ouders. Bovenal is Bolderburen het fijnste dorp van de wereld want hier beleef je de leukste avonturen.

De verhalen van de zes kinderen van Bolderburen worden verteld door de negenjarige boerendochter Lisa die samen met haar lastige broers Lasse en Bosse in boerderij, ‘de Middenhof’ woont. De andere boerderijen links en rechts van de Middenhof heten Noordhof en Zuidhof. Hier wonen de andere kinderen: Olle en de zusjes Britta en Anna.

Elke dag weer trekken de zes kinderen er op uit, op zoek naar avontuur. De ene keer gaan ze op zoek naar een schat, de andere keer nemen ze een lammetje mee naar school en weer een andere keer gaan ze kreeften vangen. In Bolderburen is er altijd wat te beleven, de kinderen spelen er in het hooi, ze gaan langs bij opa en soms kibbelen ze met elkaar, maar uiteindelijk zijn ze altijd weer de beste vrienden.

Wat zijn de recensies voor De kinderen van Bolderburen

De kinderen van Bolderburen krijgt van lezers op recensieplatform Goodreads een score van 4,32 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door ruim 6.500 lezers beoordeeld. Daarmee is De kinderen van Bolderburen een van de beste beoordeelde Zweedse kinderboeken aller tijden. In de lijst van beste Scandinavische kinderboeken staat dit boek op plek 7.

Astrid Lindgren staat met nog vier boeken in de top 10 beste Scandinavische kinderboeken. Dit zijn:

Nordic Dutchman recensie

Met de Kinderen van Bolderburen reis je terug naar een tijd van eenvoudig vermaak. Voor dit verhaal heeft Lindgren zich laten inspireren door de verhalen van haar vader en de herinneringen aan haar eigen jeugd.

De groep kinderen beleeft hele gewone avonturen in de Zweedse natuur. Hier wordt niet de strijd aangegaan met draken of fantasiewezens zoals in sommige van Lindgrens andere boeken. Het avontuur vinden de kinderen van Bolderburen in de natuur en bij elkaar.

Bij het lezen van deze verhalen word je onherroepelijk teruggebracht naar je eigen jeugd toen elk bosje in de fantasie een oerwoud werd en elke verdwaalde kei een gigantische berg.

Dit boek zal kleintjes doen wegdromen en verlangen naar de volgende dag. Een nieuwe dag met een nieuw avontuur.

Mijn oordeel: 4 sterren
– Bas van Brecht

Wil je iets anders lezen van Astrid Lindgren? Ontdek hier alle Astrid Lindgren boeken.

In de zomer van 2023 bezocht ik Astrid Lindgren haar geboorteplaats Vimmerby. Hier bezocht ik onder andere de locatie waar de verfilming van dit boek in de jaren zeventig is opgenomen. Dit is ook het huis waar Astrid Lindgren haar vader opgroeide en waar ze zelf vaak speelde.

Bekijk de video hieronder:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De kinderen van Bolderburen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Astrid Lindgren


 Terug