No Image Available

Samen op het eiland Zeekraai

€9.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Schrijver: Astrid Lindgren  Leeftijd: Vanaf 10 jaar  Uitgever: Ploegsma  Goodreads: 4,34  Releasedatum: 1 januari 1964  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Rita Törnqvist-Verschuur  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samen op het eiland Zeekraai van Astrid Lindgren is het tweede best beoordeelde boek in de lijst Nederlands vertaalde Zweedse kinderboeken.

Het verhaal van ‘Samen op het eiland Zeekraai’ werd door Astrid Lindgren oorspronkelijk geschreven als serie voor de Zweedse omroep. De serie werd een groot succes en leidde ook nog eens tot vier films. Genoeg reden om het verhaal ook in boekvorm uit te geven.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Samen op het eiland Zeekraai over?

Zeekraai is een piepklein eiland voor de kust van Zweden. Het gezin Melkerson heeft hier een ietwat gammel huis gehuurd. De pech voor vader Melkerson is dat hij helemaal niet handig is en dus alle moeite heeft het eiland op te knappen.

Dat mag de pret voor de vier kinderen van het gezin niet drukken. Die beleven allerlei avonturen op het land en op het water. Zo vieren ze het midzomernachtfeest, gaan vissen op zee en krijgen zelfs een zeehondje om voor te zorgen.

Ze hebben de tijd van hun leven, maar dan dreigt het huis verkocht te worden..

Wat zijn de recensies voor Samen op het eiland Zeekraai?

Samen op het eiland zeekraai krijgt van lezers op recensieplatform Goodreads een score 4,35 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan vijfduizend lezers beoordeeld.

Daarmee is dit boek het op één best beoordeelde Zweedse kinderboek aller tijden. Alleen De gebroeders Leeuwenhart, ook geschreven door Astrid Lindgren, kreeg een hogere beoordeling.

In de lijst van beste Scandinavische kinderboeken staat dit boek op plek 6.

Nordic Dutchman recensie

Het heeft ruim vijfendertig jaar geduurd voordat ik een Astrid Lindgren boek las. En wat heb ik veel gemist! Maar ik leerde al snel dat je nooit te ooit bent voor een Astrid Lindgren verhaal.

Ook in Samen op het eiland Zeekraai neemt de Zweedse schrijfster je mee naar een simpelere tijd vol kinderlijke onschuld en avontuur. Ik woon zelf in Stockholm en er is hier voor mij geen betere plek dan de Stockholmse archipel. De honderden eilandjes zijn idyllisch en prachtig. Het is dan ook een feest om met de hoofdrolspelers in dit boek met de boot te vertrekken naar een van deze eilanden om een heerlijke zomer en winter te beleven.

Nadat ik het boek dichtsloeg heb ik gelijk de serie opgezocht op de Zweedse zender SVT en deze is al even vermakelijk. Wij op het eiland Zeekraai is een heerlijk boek om voor te lezen aan je kinderen op een druilerige herfstdag. Valt je kind in slaap? Wees dan niet verrast om jezelf nog stug door te zien lezen.

Mijn oordeel: 5 sterren
– Bas van Brecht

Wil je iets anders lezen van Astrid Lindgren? Ontdek hier alle Astrid Lindgren boeken.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Samen op het eiland Zeekraai
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Astrid Lindgren


 Terug