No Image Available

De gebroeders Leeuwenhart

€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Luisterboek  Schrijver: Astrid Lindgren  Leeftijd: Vanaf 10 jaar  Uitgever: Ploegsma  Goodreads: 4,35  Releasedatum: 1 januari 1973  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Rita Törnqvist-Verschuur  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

De gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren is het best beoordeelde boek in de lijst Nederlands vertaalde Zweedse kinderboeken.

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

De gebroeders Leeuwenhart is een onvergetelijke klassieker over broederliefde, moed en de strijd tussen goed en kwaad.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor De gebroeders Leeuwenhart?

Dit boek won bij zijn verschijnen in Nederland een zilveren griffel. De Nederlandse schrijfster Saskia Noort zei in een interview over dit boek:

“Het mooiste boek dat ik als kind las; zo droevig, fantasierijk en meeslepend. Door Astrid Lindgren wilde ik zelf gaan schrijven.” 

De gebroeders Leeuwenhart krijgt van lezers op recensieplatform Goodreads een score 4,35 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door bijna veertigduizend lezers beoordeeld. Daarmee is De gebroeders Leeuwenhart het beste beoordeelde Zweedse kinderboek aller tijden. In de lijst van beste Scandinavische kinderboeken staat dit boek op plek 5.

Nordic Dutchman recensie

“De gebroeders Leeuwenhart is het eerste boek dat ik ooit van Astrid Lindgren heb mogen lezen en dit deed ik toen ik de dertig al ruim was gepasseerd. Dat heeft een nadeel en voordeel. Het nadeel is dat ik dit geweldige avontuur niet in mijn jeugdjaren heb mogen ervaren. Het voordeel dat ik nu de dieperliggende thema’s van Lindgren kon doorgronden. Want dit boek heeft meer te vertellen dan alleen een verhaal van dappere ridders en kwade draken. Dit boek raakt op heel veel verschillende manieren.

Dit boek is een verhaal over broederliefde, over hoe het goede uiteindelijk het kwade overwint en een verhaal over geloven in iets wat groter is dan jezelf.”

Mijn oordeel: 5 sterren
– Bas van Brecht

Wil je iets anders lezen van Astrid Lindgren? Ontdek hier alle Astrid Lindgren boeken.

Meer nieuws over De gebroeders Leeuwenhart

Maart 2024 kwam het verrassende nieuws dat er een De gebroeders Leeuwenhart serie voor televisie in de maak is. De serie wordt geregisseerd door de Oscar winnende Deense regisseur Thomas Vinterberg.

In de zomer van 2023 bezocht ik Astrid Lindgren haar geboorteplaats Vimmerby. Hier bezocht ik onder andere de begraafplaats waar Lindgren zich liet inspireren voor het verhaal van de Gebroeders Leeuwenhart. Bekijk de video hieronder:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De gebroeders Leeuwenhart
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Astrid Lindgren


 Terug