No Image Available

De Bergmankronieken deel 1 – Wat verborgen is

- Het eerste deel uit de Bergmankronieken
€7.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Series: De Bergmankronieken  Schrijver: Hjorth Rosenfeldt  Uitgever: Cargo  Goodreads: 4,04  Releasedatum: 31 maart 2011  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Bestel bij Bol  Bestel bij Bruna
 Informatie:

Samenvatting

De Bergmankronieken deel 1Wat verborgen is van het Zweedse schrijversduo Hjorth Rosenfeldt is het begin van een razend populaire thriller reeks. Alle in deze serie verschenen boeken staan in de top 100 van beste Scandinavische thrillers aller tijden.

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Het lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar een elitaire school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Psycholoog Sebastian Bergman biedt zijn hulp aan bij het onderzoek, maar heeft daarvoor zijn eigen redenen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en is daarbij gestuit op een brief die hij nooit had mogen lezen.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor De Bergmankronieken deel 1 – Wat verborgen is?

Deze thriller van Hjorth Rosenfeldt kan rekenen op zeer positieve reacties en recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,03 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan twaalfduizend lezers beoordeeld. Daarmee staat deze thriller hoog in de lijst van best beoordeelde Zweedse thrillers aller tijden.

Ook in de pers kon Wat verborgen is bij zijn verschijnen rekenen op lovende recensies:

‘Het verhaal klopt van alle kanten: taal, opzet, plot: het leeft zich uit via de personages, van wie de meesten hopelijk weer opduiken in deel twee van de Bergmankronieken.
– De Volkskrant.

‘Hjorth en Rosenfeldt hebben met hun debuut Wat verborgen is een verbluffend knappe thriller geschreven.’
– Telegraaf

“Deze. Thriller. Is. Goed. Rosenfeldt heeft een hele reeks plotwendingen en een kudde boeiende personages wier caprices je honderden pagina’s lang met genoegen blijft volgen. Vakwerk.”
– Nu.nl

Nordic Dutchman recensie

Wauw. Wat een thriller is dit zeg. Hjorth Rosenfeldt is er in geslaagd om een hoofpersonage te scheppen die direct intrigeert. Sebastian Bergman is politiepsycholoog en een klootzak eerste klas. Toch raak je langzaamaan gesteld op deze kerel en dat is te danken aan hoe Rosenfeldt het karakter beetje bij beetje diepte geeft. Aan het einde van het boek kon ik niet wachten om te weten hoe zijn verhaal in de komende delen verder gaat.

De plottwists in deze thriller blijven zich opstapelen en tot het einde blijft het gissen wie de dader is. Dat is het minste wat je van een goede thriller mag verwachten, maar veel schrijvers beheersen deze kunst onvoldoende. Rosenfeldt is er een meester in.

Het laatste kwart van het boek heb ik in één stuk doorgelezen. Dit kostte mij een aanzienlijk deel van de nachtrust, maar was het dubbel en dwars waard. Ik ben overtuigd. De andere delen zijn direct toegevoegd aan mijn leeslijst.

Mijn score: 4 sterren****
– Bas van Brecht – Nordicdutchman.nl

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je dit boek ook los lezen?

Alle delen in De Bergmankronieken serie kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Er zijn wel verhaallijnen die door de boeken heen doorlopen, maar Rosenfeldt brengt je in elk deel prima op de hoogte van wat er voorheen gebeurt is.

Wil je de ultieme leeservaring, dan is het lezen van de boeken op volgorde aangeraden. Maar het is dus geen must.

Dit zijn alle delen in de ‘De Bergmankronieken’ reeks:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

de bergmankronieken deel 1 wat verborgen is
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Hjorth Rosenfeldt


 Terug