No Image Available

Serie Q2 – De fazantenmoordenaars

- Serie Q deel 2
€6.99
 Bindwijze: E-book, Luisterboek, Paperback  Series: Serie Q  Schrijver: Jussi Adler-Olsen  Uitgever: Prometheus  Goodreads: 3,88  Releasedatum: 1 januari 2008  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Kor de Vries  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Serie Q2, De fazantenmoordenaars is het tweede deel in de thriller serie Q van Jussi Adler-Olsen. Deze thrillerreeks behoort tot de beste Scandinavische thriller series aller tijden.

In 1987 worden de verminkte lichamen van een broer en zus gevonden in een zomerhuisje in de buurt van Rørvig, in Noord-Seeland. Uit het politieonderzoek blijkt dat de dader gezocht moet worden binnen een groep van kostschoolleerlingen die uit de rijkste kringen van het land afkomstig zijn.

Er is echter niet genoeg bewijs en de zaak verdwijnt in de doofpot, totdat een van de verdachten zichzelf aangeeft. Daarmee lijkt het mysterie opgelost.

Een aantal jaren later belandt het onderzoek op het bureau van brigadier Mørck, hoofd van de afdeling ‘onopgeloste zaken’ Q. Hij denkt dat het er per ongeluk is terechtgekomen, maar al snel blijkt dit niet het geval te zijn. Hij realiseert zich dat er iets heel erg fout is gegaan…

Samen met zijn assistent Assad begint hij een onderzoek dat hen in aanraking brengt met alle lagen van de maatschappij. Van de armste mensen die op straat leven tot de machtigste mensen van het land; de klopjacht is begonnen.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Serie Q2, De fazantenmoordenaars?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt De fazantenmoordenaars een score van 3,88 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door bijna 40.000 gebruikers beoordeeld.

De Nederlandse kranten waren ook laaiend over dit tweede deel in de Serie Q reeks.

Zo roemde het Dagblad van het Noorden het als ‘snoeihard en bloedstollend spannend’.

Het Leidsch Dagblad was nog enthousiaster en noemde het verhaal ijzersterk, de karakters uitstekend uitgewerkt en de onderhuidse sfeer dreigend.

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je Serie Q2 ook los lezen?

Dit boek is het tweede deel in de serie Q van Jussi Adler-Olsen. Alle boeken in deze reeks kunnen los van elkaar gelezen worden.

Je hoeft het eerste deel dus niet te lezen, maar het geeft je wel wat meer achtergrondinformatie voor dit tweede deel.

Dit zijn de andere boeken in de reeks:

Op zoek naar meer boeken van Jussi Adler-Olsen? Hier vind je alle Jussi Adler-Olsen boeken.

Verfilming

Er is ook een verfilming van de fazantenmoordenaars. Deze film kwam in 2015 uit onder dezelfde naam. In het Deens heet deze film Fasandraeberne en in het Engels Department Q: The Absent One.

Deze film krijgt op IMDB een score van 7.1.

Via deze link kan je op Bol.com de film kopen:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De fazantenmoordenaars - Serie Q 2
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (1950) is een van de bekendste Scandinavische thriller schrijvers aller tijden. De in Denemarken geboren auteur is vooral bekend door zijn boeken in de Serie Q. In deze beroemde thriller serie zijn inmiddels al negen delen verschenen. De...

Read More

Other Books By - Jussi Adler-Olsen


 Terug