Boeken, Nieuws, Zweden

Stockholm Underground 4 – Mr. One

Het nieuwe boek van Jens Lapidus

Groot nieuws voor fans van de Zweedse thriller schrijver Jens Lapidus. Zijn gloednieuwe thriller ‘Stockholm Underground 4 – Mr. One’ is nu verkrijgbaar in de boekwinkel en online.

Het is alweer het vierde deel van Jens Lapidus zijn in 2014 begonnen ‘Stockholm Underground’ reeks.

Goed nieuws als je de eerdere boeken niet hebt gelezen. Het is namelijk op een zichzelf staand verhaal en kan je zonder problemen lezen als je de eerdere delen niet hebt gelezen.

Jens Lapidus zorgt ervoor dat je snel begrijpt wat er op het spel staat en wie de verschillende karakters zijn. Als je eerdere boeken wel hebt gelezen, dan geeft dat natuurlijk wel een extra dimensie aan het verhaal.

de cover van het boek stockholm underground 4 mr one van jens lapidus
E-book, paperback v.a. € 14,99

Mr. One – Jens Lapidus

Waar gaat de Stockholm Underground reeks over?

Een korte uitleg voor wie nog onbekend is met de Stockholm Underground boeken. Deze reeks draait om het onwaarschijnlijke duo Emelie en Teddy. De een, Emelie, is een advocaat op een prestigieus advocatenkantoor terwijl de ander, Teddy, een ex-crimineel is die op het rechte pad probeert te blijven. De twee komen samen als Teddy als ervaringsdeskundige bij de firma van Emelie komt te werken.

‘Mr. One’ is dus alweer het vierde deel in de serie nadat Lapidus eerder in deze reeks met ‘Viproom’, ‘Topman’ en ‘Stockholm Delete’ op de boekenmarkt kwam.

Waar gaat Jens Lapidus nieuwe boek ‘Mr. One’ over?

In dit vierde deel lees je dat Top Dog Isak het zat is om Mr. One te zijn. Hij wil het rechte pad op en zijn opvolger staat al klaar. Maar alles verandert wanneer Isaks zoon plotseling verdwijnt en Isak terug de straat op moet.

Ondertussen hebben Teddy en Emelie hun eigen probleem. En dan vooral met elkaar. Teddy heeft moeite eerlijk te zien en Emilie wil niet dat hun zoon opgroeit met een vader die moeite heeft aan de goede kant van de wet te blijven. Ze worden allebei langzaam meegesleurd in de machtsstrijd die ontstaat nadat Isak afstand doet van zijn troon.

De strijd om de positie van nieuwe Mr. One is geopend.

Stockholm Underground 4 – Mr. One recensies

In Zweden verscheen het nieuwste boek van Jens Lapidus al in 2022 onder de naam ‘Mr. Ett’. Recensente Lotta Olsson van de Zweedse krant Dagens Nyheter noemt het boek ‘het beste wat ze ooit heeft gelezen van Jens Lapidus’.

Per-Axel Svensson van Borås Tidning noemt Mr. One ‘een succesvolle beproeving die je tot het einde in spanning houdt.

Terwijl Skånska Dagbladet tot de conclusie komt dat Mr. One net zo krachtig is als de eerdere drie delen in de reeks, maar meer diepgang heeft. Dit maakt volgens recensent Gunilla Wedding dit nieuwe boek tot een van de beste van Jens Lapidus in lange tijd.

Stockholm Underground 4 – Mr. One nu verkrijgbaar

Zoals altijd mag je weer een razend spannend verhaal verwachten van Jens Lapidus die zelf vijftien jaar als strafrechtadvocaat werkte. In zijn leven als advocaat verdedigde hij enkele van de meeste beruchte misdadigers van Zweden. Deze ervaring neemt hij duidelijk mee bij het schrijven van zijn boeken.

Zijn bekendste werk is waarschijnlijk nog altijd ‘Snel Geld’ (Snabba Cash) welke inmiddels al is omgezet in een internationaal geprezen serie en televisieserie en bekend staat als een van de spannendste Zweedse boeken aller tijde.

Het vierde deel in de Stockholm Underground serie ‘Mr. One’ is nu verkrijgbaar in de boekwinkel of bij Bol.com als E-book en paperback via onderstaande knop.

schrijver jens lapidus die het nieuwe boek stockholm underground 4 mr one schreef
Schrijver van Mr. One: Jens Lapidus

de cover van het boek stockholm underground 4 mr one van jens lapidus
Ebook, paperback, v.a. € 14,99

Stockholm Underground 4: Mr. One
door Jens Lapidus

Mr. One is het vierde deel in Jens Lapidus’ meesterlijke Stockholm Underground-reeks. Duister, rauw, meedogenloos. Top Dog Isak is het zat om Mr. One te zijn. Hij staat op het punt zijn aandeel te verkopen en het rechte pad op te gaan. In de coulissen staat de volgende spil, Kerim, al klaar om het van Isak over te nemen. Maar wanneer Isaks zoon op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat de deal niet door en moet Isak terug de straat op.


Op de hoogte blijven van nieuwe Jens Lapidus of ander Scandi thriller boeken? Abonneer je hier op de nieuwsbrief:

Gepubliceerd door Nordic Dutchman

Nederlander in Zweden. Struint de bossen, meren en bergen af op zoek naar verhalen. Vaak ook op de bank met een boek of afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *