Boeken, Nieuws, Noorwegen

Momenten voor de eeuwigheid

Een nieuw Noors boek van Kjersti Anfinnsen 

De Noorse schrijfster Kjersti Anfinnsen verschijnt in Nederland met haar veel geprezen boek ‘Momenten voor de eeuwigheid’. Deze roman ontving in eigen land de prestigieuze Havmann prijs en werd zelfs genomineerd voor de EU-literatuurprijs. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze nieuwe Noorse roman of bestel direct via onderstaande knop.

de cover van het noorse boek momenten voor de eeuwigheid van kjersti anfinnsen
E-book: € 12,99
Hardcover: € 22,99


Titel: Momenten voor de eeuwigheid
Auteur: Kjersti Anfinssen

Waar gaat ‘Momenten voor de eeuwigheid’ over? 

Momenten voor de eeuwigheid van Kjersti Anfinnsen vertelt het verhaal van een Noorse vrouw in Parijs die haar leven overdenkt. Haar naam is Birgitte, ze is negentig jaar oud en blijft in de liefde geloven. 

Al haar vrienden zijn overleden en haar lichaam beperkt haar steeds meer. Ze kijkt terug op een leven met een succesvolle carrière in een door mannen gedomineerde wereld. Door haar loopbaan heeft ze nooit de tijd gehad een gezin te stichten. 

Via Skype legt ze regelmatig contact met haar zussen die nog in Noorwegen wonen. Zo herinnert ze zich het leven dat ze had kunnen hebben. Als Birgitte online Javiér ontmoet, lijkt ze nog een kans op liefde te krijgen.  

Wat zijn de recensies voor ‘Momenten voor de eeuwigheid’? 

In Noorwegen en het buitenland is het boek heel goed ontvangen. Schrijfster Kjersti Anfinnsen ontving voor deze roman zelfs een nominatie voor de EU-literatuurprijs. 

De Noorse recensent Jan Askelund van Aftenbladet is te spreken over deze roman. Hij noemt het een ‘bitterzoete weergave van wat zich zal ontwikkelen tot een warme, langdurige en moeilijke relatie met een man, en een oneindigheid aan verraderlijke uitwisselingen tussen haar en haar zus in Noorwegen.’ Hij komt tot de conclusie dat Anfinnsen hard en teder is voor hoofdpersoon in een roman die hij als geweldig beoordeeld. 

Op lezers review site Goodreads staat deze roman na bijna 250 beoordelingen al op een score van 4.03 sterren op een vijfpuntsschaal.

Als we de eerste berichten dus mogen geloven is dit een van de betere nieuwe Noorse boeken van 2023.

Wie is de Kjersti Anfinnsen, de schrijfster van Momenten voor de eeuwigheid?

Kjersti Anfinssen (1975) is in het dagelijks leven een Noorse tandarts en debuteerde in 2012 met haar roman ‘Het was groen’. Haar schrijftalent ontwikkelde ze tijdens een studie creatief schrijven aan de Academie voor Moderne Kunst in Trosmø. 

Anfinssen heeft een Kven achtergrond. De Kvenen zijn een kleine Finse-etnische minderheid in voornamelijk Noorwegen. Ze stammen af van Finse boeren en vissers die in de 18e en 19e eeuw vanuit de noordelijke delen van Finland en Zweden naar Noord-Noorwegen emigreerden. De Kvens kregen in 1996 de minderheidsstatus in Noorwegen en in 2005 werd de Kven-taal erkend als minderheidstaal in Noorwegen. 

de noorse schrijfster kjersti anfinnsen
Kjersti Feldt Anfinnsen. Foto: Marius Fiskum

In 2019 bracht Anfinssen in Noorwegen haar tweede roman uit genaamd ‘De laatste liefkozingen’ en twee jaar later verscheen haar voorlopig laatste boek ‘Momenten voor de eeuwigheid’. Deze laatste twee boeken zijn nu in Nederland gebundeld uitgebracht onder die laatste naam. 

Kjersti Anfinssen won voor ‘De laatste liefkozingen’ de prestigieuze Havmann-prijs. Dit is een literaire prijs die in Noorwegen wordt uitgereitk voor het beste Noord-Noorse boek. 

In Noorwegen wordt nu ook gewerkt aan een verfilming en theaterproductie gebaseerd op de romans van Anfinssen. 

Momenten voor de eeeuwigheid is vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkel of bij Bol.com als E-book of hardcover k via onderstaande knop.


de cover van het noorse boek momenten voor de eeuwigheid van kjersti anfinnsen
Roman – E-book, harcover v.a. € 12,99

Momenten voor de eeuwigheid
door Kjersti Anfinnsen

Ontroerende maar scherpzinnige literaire roman.
Birgitte is een bijna negentigjarige vrouw die alleen in een appartement in Parijs woont. Al haar vrienden zijn inmiddels overleden en Birgitte, gevangen in een lichaam dat steeds minder kan, overdenkt haar leven. Ze blijft hopen op de liefde, en wanneer ze online Javiér ontmoet, lijkt ze nog een kans te krijgen.


Gepubliceerd door Nordic Dutchman

Nederlander in Zweden. Struint de bossen, meren en bergen af op zoek naar verhalen. Vaak ook op de bank met een boek of afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *