Boeken, Nieuws, Noorwegen

Winterverhalen van Ingvild H. Rishøi

Een nieuwe roman van de schrijfster van Stargate

Winterverhalen is een nieuw in het Nederlands uitgegeven boek van de veelgeprezen Noorse auteur Ingvild H. Rishøi. Haar vorige boek Stargate: een Kerstvertelling behoort tot de best beoordeelde boeken uit Noorwegen en ook dit boek kan op lovende recensies rekenen. Winterverhalen is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en online. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze roman. 

de cover van het noorse boek wintervehralen van ingvild h rishoi
Hardcover € 23,99

Winterverhalen
door Ingvild H. Rishøi 

Waar gaat Winterverhalen over?

Winterverhalen is een bundeling van drie novellen met een overkoepelend thema. Ze verhalen over veerkracht in tijden van tegenspoed en hoe mensen hun weg proberen te vinden in een wereld van armoede en onzekerheid.

In het eerste verhaal staat een tiener centraal die met haar jongere broer en zusje op de vlucht is voor de sociale dienst. 

Het tweede verhaal draait om een jonge alleenstaande moeder die moeite heeft met de zorgen voor haar moeder. 

En het derde verhaalt, gaat het over een ex-gevangene die probeert persoonlijke tekortkomingen te overwinnen en een relatie met zijn zoon op te bouwen. 

Wat zijn de recensies voor Winterverhalen? 

We hebben even moeten wachten op de Nederlandse vertaling van Winterverhalen, maar in Noorwegen kennen ze dit boek al bijna tien jaar en is het een grote hit. Ingvild H. Rishøi won voor dit boek de Critic’s Prize voor beste volwassen fictie en de Brage prijs voor de beste korte fictieverhalen in 2014.

Op Goodreads wordt Winterverhalen extreem goed beoordeeld. Bijna tweeduizend lezers gaven dit boek een gemiddelde score van 4,28 sterren op een schaal van vijf sterren. Hiermee is het een van de best beoordeelde Noorse boeken aller tijden. 

Ook de pers is enthousiast. De Zweedse krant Svenska Dagbladet schreef over Winterverhalen dat dit boek ‘keigoed’ is en Rishøi ‘waanzinnig getalenteerd’, ze roepen iedereen op dit boek te lezen. Een andere Zweedse krant, Dagens Nyheter, noemt het boek een sociaal-realistisch, moreel conflict voor onze tijd. Eenvoudig, maar aangrijpend.

Wie is Ingvild H. Rishøi, de schrijfster van Winterverhalen?

De in Oslo geboren Ingvild H. Rishøi is snel uitgegroeid tot een van de belangrijkste schrijvers van Noorwegen. Dit heeft ze met name te danken aan haar meest recente roman, het in 2022 verschenen Stargate: een kerstvertelling.

Dit boek kon rekenen op lovende kritieken en won diverse prestigieuze prijzen. Met een beoordeling van 4,28 op een 5 puntschaal behoort het inmiddels zelfs tot de beste Noorse boeken aller tijden.

Ingvild Hedemann Rishøi werkte voordat ze begon met het schrijven van boeken als journalist voor Noorse dagbladen zoals Dagbladet en Dagens Naeringsliv. 

de noorse schrijfster ingvild h rishoi
De schrijfster van Winterverhalen: Ingvild H. Rishøi

Rishøi schreef aan het begin van haar schrijverscarrière twee kinderboeken en korte verhalenbundels. Internationaal breekt ze door met Stargate, wat wordt omschreven als een klein meesterwerk vol realistische magie, in de traditie van Hans Christian Andersen. 

In Noorwegen is ze dan al een hit door het daar al in 2014 uitgegeven Winterverhalen. Deze bundeling van drie novelles behoort inmiddels tot een van de beste boeken van Noorwegen en is, na het succes van Stargate, nu ook beschikbaar in het Nederlands.

Je kunt Winterverhalen van Ingvild H. Rishøi nu online bestellen als paperback bij Bol.com via onderstaande knop.

de cover van het noorse boek wintervehralen van ingvild h rishoi
Roman – Paperback € 23,50

Winterverhalen
door Ingvild H. RishØI

Winterverhalen bestaat uit drie novellen over persoonlijke veerkracht in tijden van tegenspoed, over mensen die hun weg proberen te vinden in een wereld van armoede en onzekerheid. We ontmoeten een tiener die op de vlucht is voor de sociale dienst met haar jongere broer en zusje, een jonge alleenstaande moeder die moeite heeft om voor haar dochter te zorgen, en een ex-gevangene die probeert persoonlijke tekortkomingen te overwinnen en een relatie met zijn zoon op te bouwen.


Interesse gekregen in Stargate?

Ook het eerder in Nederland uitgebrachte Stargate: een kerstvertelling is in Nederland online verkrijgbaar via onderstaande knop.

de cover van het boek stargate van ingvild h rishoi
Hardcover, € 18,-

Stargate
door Ingvild H. Rishøi

Ingvild H. Rishøi heeft met Stargate een eigenzinnig, ontroerend kerstverhaal geschreven, een sprookje van onze tijd, dat diepe indruk maakt door de stem van Ronja. Stargate is een klein meesterwerk vol realistische magie, in de traditie van H.C. Andersen. ‘Wie nog een eindejaarscadeau zoekt om het bevroren hart van een aangetrouwd familielid te ontdooien, is met Stargate van succes verzekerd.’ – 8Weekly


Gepubliceerd door Nordic Dutchman

Nederlander in Zweden. Struint de bossen, meren en bergen af op zoek naar verhalen. Vaak ook op de bank met een boek of afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *