Finse boeken – de nieuwste en beste thrillers en romans uit Finland

Onderstaand vind je de beste nieuwe boeken van Finse schrijvers. Ben je op zoek naar boeken uit alle Scandinavische landen? Kijk dan op de Scandinavische thrillers of alle Scandinavische schrijvers boeken pagina voor een actueel overzicht van de beste en nieuwe boeken uit alle Noordse landen.

Nieuwe Finse boeken 2024

De beste nieuwe Finse boeken van dit jaar vind je hier

de cover van het boek Jessica Niemi 3: Rancune van Max Seeck
Ebook, paperback v.a. € 12,99

Jessica Niemi 3: Rancune
door Max Seeck

Vooraanstaand zakenman Eliel Zetterborg wordt op brute wijze vermoord aangetroffen in zijn huis in Helsinki. Zijn bedrijf heeft drastische bezuinigingen aangekondigd waarna Zetterborg talloze bedreigingen ontving. Maar de zaak wordt complexer als blijkt dat de moordenaar ook andere motieven lijkt te hebben.

De enige aanwijzing die de politie heeft, is een foto van Zetterborg met drie andere mannen, van wie de gezichten zijn weggekrast. Door de foto van Zetterborg en de drie mannen wordt Jessica gedwongen om opnieuw haar demonen uit het verleden onder ogen te zien…


Verwachtte Finse boeken in 2024

de cover van het finse boek Het kleinste gemene veelvoud Pirkko Saisio
Verschijningsdatum nog niet bekend

Helsinki-trilogie deel 3: Afscheid
door Pirkko Saisio

Inhoud nog niet bekend


Nieuwe Finse boeken 2023

Onderstaand vind je een overzicht van alle naar het Nederlands vertaalde Finse boeken die in 2023 zijn uitgekomen.

de cover van het boek Rechercheur Hildur 1 Hildur van Satu Rämö
Thriller – Ebook, paperback v.a. € 6,99

Rechercheur Hildur 1: Hildur
door Satu Ramö

Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?


de cover van het finse boek de bevertheorie van antti tuomainen
Thriller/komedie – Paperback € 22,50

De bevertheorie
door Antti Tuomainen

Henri is niet alleen verzekeringswiskundige, maar ook eigenaar van een avonturenpark. Als hij intrekt bij zijn vriendin Laura en haar dochter in een buitenwijk van Helsinki lijkt zijn bestaan aanvankelijk kalm te verlopen. Hij doet zijn best een vaderfiguur voor zijn nieuwe dochter te zijn en wordt lid van de jongevadersclub in de buurt. Maar de rust is van korte duur. Een rivaliserende parkondernemer probeert succesvoller te worden en gaat zich te buiten aan criminele handelingen. Die twee lijken maar één gemene deler te hebben: ze kunnen allebei heel slecht tegen dode lichamen, zeker als dat er steeds meer worden.


de cover van het finse boek als het spoor dood loopt van elina backman
Ebook, paperback, luisterboek v.a. € 13,99

Als het spoort dood loopt
door Elina Backman

Drie jonge mannen maken een documentaire over een charismatische kluizenaar die op Lammassaari woont, het ‘Schapeneiland’, dicht bij het centrum van Helsinki. In korte tijd verdwijnen twee van de drie mannen, en als het lichaam van een van hen wordt gevonden in een nabijgelegen natuurreservaat komt de politie in actie. Rechercheur Jan Leino en zijn team worden op de zaak gezet.


de cover van het finse boek dingen die uit de hemel vallen van Selja Ahava
Roman – Ebook, paperback v.a. € 12,99

Dingen die uit de hemel vielen
door Selja Ahava

Een jong meisje verliest haar moeder wanneer een blok ijs uit de lucht valt. Een vrouw wint twee keer de loterij. Een man wordt vier keer getroffen door de bliksem. Is het toeval of is er meer aan de hand? In ‘Dingen die uit de hemel vallen’ verweeft de Finse schrijver Selja Ahava drie levens die door een schijnbaar willekeurige gebeurtenis een definitieve wending nemen. Een verhaal over de bestendigheid van liefde, het verstrijken van de tijd en de pijn van verlies.


de cover van het finse boek de smaak van water van Emmi Itäranta
Fantasy – Ebook, paperback v.a. € 13,99

De smaak van water
door Emmi Iträranta

Al eeuwenlang bewaakt de familie van de zeventienjarige Noria een geheime zoetwaterbron in een afgelegen dorp in de Scandinavische Unie. Ooit schonk de bron voldoende water voor het hele dorp. Tegenwoordig heerst er grote waterschaarste, en wordt het illegale bezit van water zwaar bestraft. Noria staat op het punt de nieuwe theemeester te worden. Ze wordt steeds meer verscheurd tussen haar verplichtingen als hoeder van de bron en trouw aan haar vriendin Sanja, van wie haar familie nauwelijks nog kan leven van hun waterrantsoen. En de bron is niet Noria’s enige geheim…


de covre van het kinderboek iedereen van liisa kallio
Kinderboek – Hardcover € 17,99

Iedereen
door Liisa Kallio

Finse boeken voor kinderen zijn er natuurlijk ook.
Iedereen is anders. Iedereen is uniek! Toch hebben we ook heel veel gemeen… De Finse Liisa Kallio laat in dit fris geïllustreerde, hartverwarmende cadeauboek voor peuters en kleuters zien hoe verschillend we allemaal zijn, maar ook hoeveel we op elkaar lijken.


de cover van het finse boek Het kleinste gemene veelvoud Pirkko Saisio
Roman – Ebook, paperback v.a. € 13,99

Helsinki trilogie 1 – Het kleinste gemene veelvoud
door Pirkko Saisio

Er ligt een dunne sneeuwlaag over het winterse Öland wanneer rechercheur Hanna Duncker door een harde knal gewekt wordt. Haar huis staat in brand. Omdat ze onlangs heeft ontdekt wie de moord heeft gepleegd waarvoor haar vader werd veroordeeld, heeft ze een sterk vermoeden wie er achter de aanslag zit. Bewijzen ontbreken echter, en bovendien moet ze zich concentreren op een nieuwe zaak.


de cover van het boek Watertrappelen van Cristina Sandu
Roman – Ebook, paperback v.a. € 14,99

Watertrappelen
door Cristina Sandu

Het is zomer achter het IJzeren Gordijn en aan de verkeerde kant van een rivier die Oost en West scheidt, komen zes meisjes elke dag samen om te zwemmen. Eerst blijft het bij spelen, maar wanneer de zomer ten einde loopt, spreiden ze hun benen in spagaat en scharen ermee in de lucht. Algauw gaan de meisjes als een team van synchroonzwemsters op weg naar de Olympische Spelen. Maar komen ze ook terug?


de cover van het boek Mijn kat Joegoslavië van Pajtim Statovci
Ebook, paperback v.a. € 11,99

Mijn kat Joegoslavië
door Pajtim Statovci

De uit Joegoslavië gevluchtte Bekim groeit op in Finland. Zijn enige vriend is een boa constrictor die hij ondanks zijn angst voor slangen vrij door zijn huis laat kronkelen. Dan ontmoet hij in een gaybar opeens een pratende kat die bij hem en zijn slang intrekt. Dankzij dit charmante, manipulatieve wezen keert Bekim terug naar Kosovo om zijn demonen te confronteren en zich te verzoenen met zijn wrede familiegeschiedenis. Het wordt een reis die hem uiteindelijk naar de liefde leidt.


de cover van het boek erfgrond van Maria Tutschaninoff
Ebook, paperback v.a. € 11,99

Erfgrond
door Maria Tutschaninoff

Österbotten, de 17e eeuw. De Zweedse soldaat Matts krijgt als beloning voor bewezen diensten een pachtboerderijtje toegezegd in het beboste oosten van het rijk. Hij noemt de plek Nevabacka; hij zal de drassige grond met eigen handen bedwingen. De aarde geeft hem voldoende terug, zolang hij in vrede leeft met het bos.
Vierhonderd jaar later arriveert een vrouw met een urn in een stil huis in een nog altijd groot bos. Nu haar moeder er niet meer is, draagt zij ook de verantwoordelijkheid voor Nevabacka. Hoewel ze er zelf bijna nooit kwam, voelt ze een diepe verbondenheid met de plek en de natuur. Niet alleen mensen hebben wortels in het landschap, het landschap heeft diepe wortels in ons.


Wil je in je mailbox op de hoogte gehouden worden van nieuwe releases? Abonneer je dan hier op mijn nieuwsbrief:


Lees ook andere Noordse boeken

Het Hoge Noorden heeft veel te bieden en dat geldt zeker op literair vlak. Want naast de Finse boeken vind je ook een enorm aanbod aan goede boeken uit de andere Noordse landen.

De Zweedse boeken en de Noorse boeken zijn op dit moment het meest populair. Heel verwonderlijk is dat niet met bekende en geprezen schrijvers als Camilla Läckberg, Roy Jacobsen, Fredrik Backman en Jo Nesbo. 

Maar ook aan de andere kant van de Øresund brug vind je genoeg boeken om je uren in te verliezen. De Deense boeken van Tove Ditlevesen en Jussi-Adler Olsen behoren bijvoorbeeld tot de top van de Noordse landen. 

Wil je het nog verderop zoeken? Steek dan het water over en kies een van de IJslandse boeken van bijvoorbeeld Yrsa Sigurdardottir of Jón Kalman Stefánsson.

Wat je ook kiest, het Hoge Noorden biedt voor ieder wat wils. 

Veel leesplezier en Hei hei!

Bas van Brecht


De beste Finse boeken in het Nederlands

Finland heeft vele grote schrijvers voortgebracht. Natuurlijk zijn er de spannende thrillers die zich afspelen in het mysterieuze Finse landschap, maar ook prachtige romans met grootse levensverhalen. En wat dacht je van de geweldige kinderverhalen over de Moemins van een van de grootste schrijvers uit Finland: Tove Jansson.

Onderstaand vind je een overzicht van de beste Finse boeken die in het Nederlands beschikbaar zijn via Bol.com. Voor het bepalen van deze lijst ben ik uitgegaan van boekenrecensie site Goodreads.

Alleen boeken met minimaal duizend beoordelingen zijn in aanmerking genomen.

De beste Finse thrillers top 10

Dit is de top 10 beste Finse thriller boeken aller tijden:

 1. Rivierdelta 1: Bloedbroeders –> Arttu Tuominen
 2. Jessica Niemi 2: De IJskring –> Max Seeck
 3. De kolibrie –> Kati Hiekkapelto
 4. Als de koning sterft –> Elina Backman
 5. In wolfskleren –> Simo Hiltunen
 6. Rechercheur Hildur 1: Hildur –> Satu Rämö
 7. Amerikaans meisje –> Monika Fagerholm
 8. Jessica Niemi 1: De trouwe lezer –> Max Seeck
 9. Als het spoor doodloopt –> Elina Backman
 10. De tien schrijvers van Laura Witte –> Pasi Ilmari Jääskeläinen

Hieronder vind je meer informatie over de beste Finse thrillers, hun beoordelingsscore en kan je deze bestellen via Bol.com

de cover van het finse boek rivierdelta 1 bloedbroeders arttu tuominen
Ebook, luisterboek, paperback v.a. € 12,99

Rivierdelta 1: Bloedbroeders
door Arttu Tuominen

Een van de meest spannende Finse boeken aller tijden.
Een groep mannen komt samen om een paar dagen te drinken, maar hun kameraadschap krijgt een bittere wending wanneer een van hen wordt neergestoken. Commissaris Jari Paloviita is geschokt wanneer hij erachter komt dat het slachtoffer Rami Nieminen is, degene die hem vroeger op school meedogenloos pestte. De dader is Antti, zijn jeugdvriend die het altijd voor hem opnam maar die nu zelf een verleden van geweld en criminaliteit heeft. Jari wordt verscheurd tussen zijn loyaliteit aan zijn vriend en zijn plicht als politieman.

Goodreads score 3,80


de cover van het boek jessica niemie twee de ijskring max seeck
Ebook, luisterboek, paperback v.a. € 12,99

Jessica Niemi 2: De IJskring
door Max Seeck

Jessica onderzoekt de verdwijningen, maar elk spoor lijkt dood te lopen. Dan ontdekt ze dat de twee bloggers een geheim deelden waardoor ze betrokken raakten bij iets heel mystieks en duisters. De dader speelt een levensgevaarlijk spel en lijkt niet van plan te stoppen met spelen…

Goodreads score 3,76


de cover van het boek de kolibrie door Kati Hiekkapelto
Ebook, paperback v.a. € 7,99

De kolibrie
door Kati Hiekkapelto

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt. Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

Goodreads score 3,69


de cover van het finse boek als de koning sterft van elina backman
Ebook, luisterboek, paperback v.a. € 13,99

Als de koning sterft
door Elina Backman

Als Saana wordt ontslagen als online redacteur besluit ze Helsinki voorlopig de rug toe te keren en de zomer door te brengen bij haar tante in Hartola. Ze komt daar om uit te zoeken wat ze wil in het leven, maar algauw verveelt ze zich in het slaperige stadje en kijkt ze alleen maar misdaadseries op Netflix. Dan hoort ze van haar tante over een onopgeloste moordzaak. In de stroomversnelling van de rivier bij Hartola is in 1989 het lichaam gevonden van de vijftienjarige Helena. Saana stort zich op de zaak en overweegt er zelfs een boek over te schrijven.

Goodreads score 3,68


de cover van het boek In wolfskleren door Simo Hiltunen
Ebook, paperback v.a. € 11,99

In wolfskleren
door Simo Hiltunen

In Helsinki vindt een gezinsdrama plaats: een politieagent vermoordt zijn vrouw en twee dochters, en pleegt daarna zelfmoord. Misdaadjournalist Lauri Kivi heeft zich in gezinsmoorden gespecialiseerd en krijgt de opdracht een diepgravend stuk over de zaak te schrijven voor het weekendkatern van zijn krant. De politie is erop gebrand aan te tonen dat hun collega geen moordenaar is en deelt de vermoedens van de journalist. Maar dan rust de verdenking ineens op Lauri zelf…

Goodreads score 3,60


de cover van het finse boek Rechercheur Hildur 1 Hildur Satu Rämö
Ebook, paperback v.a. € 6,99

Rechercheur Hildur 1 – Hildur
door Satu Rämö

Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?

Goodreads score 3,58


de cover van het boek amerikaans meisje monika fagerholm
Hardcover € 15,47

Amerikaans meisje
door Monika Fagerholm

In 1969 duikt een jong Amerikaans meisje op in de moerassige kuststreek dicht bij de Finse hoofdstad Helsinki. Haar aanwezigheid maakt op iedereen grote indruk. Als ze niet lang daarna dood wordt gevonden en haar vriendje zelfmoord pleegt, wordt ze meteen deel van de plaatselijke mythologie. De gebeurtenis voedt de eindeloze dromen en spelletjes over liefde en dood van eenzame jongens en meisjes. Tegen het Finse decor van uitzinnige zomers, naargeestige herfsten en veel drank, komen twee meisjes later op het spoor van de ware toedracht rond de sterfgevallen.

Goodreads score 3,54


de cover van het boek Jessica Niemi 1 De trouwe lezer door Max Seeck
Ebook, luisterboek, paperback v.a. € 12,99

Jessica Niemi 1: De trouwe lezer
door Max Seeck

De vrouw van bestsellerauteur Roger Koponen wordt dood aangetroffen in een prachtige zwarte avondjurk, zittend aan het hoofd van een lege eettafel. Haar gezicht is bevroren in een afgrijselijke glimlach.
Rechercheur Jessica Niemi onderzoekt de zaak en algauw blijkt dat Maria Koponen niet het enige slachtoffer is. Het lijkt erop dat de dader de moorden exact kopieert uit de thrillertrilogie van Roger Koponen. De slachtoffers stapelen zich op en Jessica ontdekt dat er een sinistere groepering schuilgaat achter de moorden.

Goodreads score 3,51


de cover van het boek Als het spoor doodloopt door Elina Backman
Ebook, Hardcover v.a. € 13,99

Als het spoor doodloopt
door Elina Backman

Drie jonge mannen maken een documentaire over een charismatische kluizenaar die op Lammassaari woont, het ‘Schapeneiland’, dicht bij het centrum van Helsinki. In korte tijd verdwijnen twee van de drie mannen, en als het lichaam van een van hen wordt gevonden in een nabijgelegen natuurreservaat komt de politie in actie. Rechercheur Jan Leino en zijn team worden op de zaak gezet.

Goodreads score 3,50


de cover van het boek De tien schrijvers van Laura Witte door Pasi Ilmari Jääskeläinen
Ebook, paperback v.a. € 4,99

De tien schrijvers van Laura Witte
door Pasi Ilmari Jääskeläinen

Na twee grote teleurstellingen keert Ella Milana terug naar haar geboortedorp om er les te geven. Nadat de lokale krant een verhaal van haar heeft gepubliceerd, nodigt de beroemde schrijfster Laura Witte haar uit het tiende lid te worden van haar succesvolle schrijversgroep. Dit geeft Ella nieuwe energie. Als ze ontdekt dat er eerder een tiende lid was van wie niemand kan vertellen hoe hij verdween, heeft ze een missie. De negen schrijvers laten weinig los, maar één onthult haar hun geheime ‘waarheidsspel’. Ella daagt hen uit het met haar te spelen. Dat brengt alles in een bloedstollend spannende versnelling, met een weergaloze onthulling.

Goodreads score 3,49


De beste Finse romans top 10

 1. Waar vier wegen samenkomen –> Tommi Kinnunen
 2. Kalevala –> Elias Lönnrot
 3. Zomerboek –> Tove Jansson
 4. Bolla –> Patjim Statovci
 5. Zuivering –> Sofi Oksanen
 6. Het licht achter de ogen –> Tommi Kinnunen
 7. Helsinki trilogie: Het kleinste gemene veelvoud –> Pirkko Saisio
 8. De Zwavelgele hemel –> Kjell Westö
 9. Tainaron: post uit een ander stad –> Leena Krohn
 10. De Hemelproef –> Olli Jalonen

Hieronder vind je meer informatie over de beste Finse romans, hun beoordelingsscore en kan je deze bestellen via Bol.com.

de cover van het boek Waar vier wegen samenkomen van Tommi Kinnunen
Paperback € 19,95

Waar vier wegen samenkomen
door Tommi Kinnunen

Een van de beste Finse boeken aller tijden.
Maria is de dorpsvroedvrouw die haar in 1890 afgelegde vroedvrouweneed gestand doet door met de fiets naar alle uithoeken van de plattelandsgemeente te rijden. Haar onafhankelijke geest maakt haar een vreemde eend in de bijt. Haar buitenechtelijke dochter Lahja probeert de ontbrekende passie in haar huwelijk met Onni te compenseren door materiële eisen te stellen. Onni wordt op zijn beurt verteerd door het verlangen naar de liefde en passie van een man. Het is aan Onni’s en Lahja’s schoondochter, Kaarina, om tientallen jaren later aan de ontmoeting van deze vier wegen betekenis te geven.

Goodreads score 4,07


de cover van het finse boek Kalevala van Elias Lönnrot
Paperback € 26

Kalevala
door Elias Lönnrut

De schepper van het werk, Elias Lönnrot (1802-1884), maakte een groot aantal reizen naar de afgelegen streken van Finland, op zoek naar zangers, die de oude liederen nog kenden. Deze liederen werden van geslacht op geslacht mondeling overgeleverd. Lönnrot slaagde erin, de vele liederen en spreuken die hij verzamelde samen te voegen tot één groot epos, dat hij KALEVALA noemde. In 1835 verscheen de eerste editie.

Goodreads score 4,05


de cover van het boek zomerboek van tove jansson
Paperback, Ebook v.a. € 9,99

Zomerboek
door Tove Jansson

Een klassieker onder de Finse boeken.
Sophia brengt met haar vader en oma de zomer door op een Fins eiland. In de wijze en vooral ook geestige gesprekken die de oude vrouw en het jonge meisje met elkaar voeren, komen de angsten en verlangens van het meisje en het verleden van de oma op een betoverende en ontroerende manier tot uitdrukking. Tegen de achtergrond van moerassen en bossen en de altijd aanwezige zee schildert Tove Jansson zonder enig spoor van sentimentaliteit of valse emotie de verhouding tussen een grootmoeder en haar kleindochter.

Goodreads score 4,04


de cover van het finse boek Bolla van Patjim Statovci
Paperback, Ebook v.a. € 11,99

Bolla
door Pajtim Statovci

Sophia brengt met haar vader en oma de zomer door op een Fins eiland. In de wijze en vooral ook geestige gesprekken die de oude vrouw en het jonge meisje met elkaar voeren, komen de angsten en verlangens van het meisje en het verleden van de oma op een betoverende en ontroerende manier tot uitdrukking. Tegen de achtergrond van moerassen en bossen en de altijd aanwezige zee schildert Tove Jansson zonder enig spoor van sentimentaliteit of valse emotie de verhouding tussen een grootmoeder en haar kleindochter.

Goodreads score 3,96


de cover van het boek zuivering van sofi oksanen
Paperback v.a. € 9,75

Zuivering
door Sofia Oksanen

In de oorlogsjaren was de jonge Aliide heimelijk verliefd op Hans, de echtgenoot van Ingel. Toen de Sovjet-Unie Estland bezette,moest de nationalistische Hans onderduiken en Ingel en haar dochter werden gedeporteerd naar Siberië. Aliide deed niets om haar zus te helpen. Ze bleef in het geheim voorhaar geliefde Hans zorgen in de hoop samen op een dag naar Tallinn te kunnen vluchten. Als de jonge Zara het huis van Aliide opzoekt neemt het verhaal een nieuwe gruwelijke wending.

Goodreads score 3,90


de cover van het boek Licht achter de ogen van Tommi Kinnunen
Ebook € 11,99

Het licht achter de ogen
door Tommi Kinnunen

Helena, een blind meisje uit het onherbergzame noorden van Finland, is pas negen jaar als ze in de jaren vijftig uit haar vertrouwde omgeving wordt weggehaald en in haar eentje naar de blindenschool in Helsinki wordt gestuurd. Gaandeweg leert ze haar stappen te tellen en de geuren en geluiden van de grote stad te herkennen. Hoe is het om je hele leven een buitenstaander te zijn, te hopen dat mensen op een dag geen oog meer zullen hebben voor de verschillen, maar voor de overeenkomsten?

Goodreads score 3,87


de cover van het finse boek Het kleinste gemene veelvoud Pirkko Saisio
Paperback, Ebook v.a. € 13,99

Helsinki Trilogie 1: Het kleinste gemene veelvoud
door Pirkko Saisio

Na de plotse dood van haar vader volgen we een dochter van haar ouderlijk huis naar het ziekenhuis en het mortuarium. Ondertussen wordt ze teruggevoerd naar haar jeugd, naar het kleine meisje dat een jongen wilde zijn, naar herinneringen die lang onder het stof verborgen zaten, naar de essentie van een heel tijdperk.

Goodreads score 3,84


de cover van het finse boek de zwavelgele hemel van kjell westo
Paperback € 25,95

De zwavelgele hemel
door Kjell Westö

Het is 1969 en in het bescheiden zomerhuis van het gezin van de verteller klinkt ‘While My Guitar Gently Weeps’. Verderop ligt het landgoed van de Rabell-familie. Tegen de lijn van de sociale klassen in raakt de verteller bevriend met de zelfverzekerde Alex Rabell en krijgt hij later een stormachtige liefdesaffaire met diens zus. Maar onder het gepolijste oppervlak van de succesvolle familie gaat een schrijnend geheim schuil.

Goodreads score 3,84


de cover van het finse boek tainaron post uit een andere stad leena krohn
Paperback € 19,95

Tainaron: post uit een andere stad
door Leena Krohn

Het is 1969 en in het bescheiden zomerhuis van het gezin van de verteller klinkt ‘While My Guitar Gently Weeps’. Verderop ligt het landgoed van de Rabell-familie. Tegen de lijn van de sociale klassen in raakt de verteller bevriend met de zelfverzekerde Alex Rabell en krijgt hij later een stormachtige liefdesaffaire met diens zus. Maar onder het gepolijste oppervlak van de succesvolle familie gaat een schrijnend geheim schuil.

Goodreads score 3,81


de cover van het boek de hemelproef van olli jalonen
Ebook, paperback v.a. € 12,99

De hemelproef
door Olli Jalonen

De hemelproef van Olli Jalonen is een bekroonde historische avonturenroman over de strijd tussen geloof en wetenschap in de 17e eeuw. De jonge Angus doet waarnemingen voor wetenschapper Halley op het eiland St. Helena. Ook als Halley weer naar Londen is vertrokken blijft Angus trouw zijn waarnemingen doen, dromend van Londen, en van zijn meester van wie hij nog zo veel had willen leren. Dan treft een verwoestende daad van geweld Angus’ familie. Het markeert het aanbreken van onheilspellende tijden op het eiland.

Goodreads score 3,81


Finse boeken schrijvers overzicht

 • Ahava, Selja
 • Aho, Juhani
 • Backman, Elina
 • Bargum, Johan
 • Blasim, Hassan
 • Erik, Kai
 • Fagerholm, Monica
 • Haavikko, Paavo
 • Hiekkapelto, Kati
 • Hiltunen, Simo
 • Hotakainen, Kari
 • Itäranta, Emmi
 • Jalonen, Olli
 • Jansson, Tove
 • Jääskeläinen, Pasi Ilmari
 • Kallio, Liisa
 • Kankimäki, Mia
 • Karila, Juhani
 • Kilpi, Volter
 • Kinnunen, Tommi
 • Kivi, Aleksis
 • Kyrö, Tuomas
 • Kurtto, Marianna
 • Lander, Leena
 • Liksom, Rosa
 • Lindstedt, Laura
 • Linna, Väinö
 • Lönnrot, Elias
 • Manner, Eeva-Liisa
 • Meri, Veijo
 • Nousianen, Miiki
 • Ollikainen, Aki
 • Olsson, Hagar
 • Oksanen, Sofi
 • Paasilinna, Arto
 • Paasilinna, Mauri
 • Pulkkinen, Riikka
 • Rajaniemi, Hannu
 • Rautiainen, Petra
 • Rämö, Satu
 • Sahlberg, Asko
 • Saisio, Pirkko
 • Sandu, Cristina
 • Seeck, Max
 • Sillanpää, Frans Eemil
 • Sinisalo, Johanna
 • Statovci, Pajtim
 • Teir, Philip
 • Tuomainen, Antti
 • Tuominen, Arttu
 • Tutschaninoff, Maria
 • Waltari, Mika
 • Westman, Ina
 • Westö, Kjell
 • Ågren, Leo