No Image Available

Rosarium

€14.99
 Bindwijze: E-book, Softcover  Schrijver: Charlotte Weitze  Goodreads: 3,87  Releasedatum: 25 april 2023  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Lammie Post-Oostenbrink  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Rosarium is een uiterst originele mengeling van Deens magisch realisme en dystopie, en biedt een poëtische en verontrustende kijk op de relatie tussen mens en natuur. In het eerste deel van de roman vluchten de ouders met Broer en Zus voor de oorlog, tot diep in de Poolse Białowieża- bossen. Niet lang daarna vertrekken de ouders en laten hunkinderen achter.

Terwijl Broer op wild jaagt, nestelt Zus zich in een holle boom en verandert langzaam in een organisch onderdeel van de natuur. In het tweede deel van Rosarium vindt de botanicus Johanne (geboren Johannes) het kind van Zus in een klooster; de jonge vrouw blijkt van zonlicht te kunnen leven. Uit de kortstondige verbintenis tussen de twee wordt een tweeling geboren.

In het derde en laatste deel reist de tweeling naar de Verenigde Staten voor Johanne’s honderdste verjaardag. De jarige is nergens te bekennen en een zoektocht in huis, rosarium en omliggende bossen vergroot het raadsel van Johanne’s verleden alleen maar – en dus ook dat van hun familiegeschiedenis…

Je bestelt het boek eenvoudig via de groene knop hierboven.

Wat zijn de recensies voor Rosarium?

Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt Rosarium een beoordeling van 3,87 sterren op een vijfpuntsschaal. Bijna vierhonderd lezers beoordeelden deze roman daar.

Ook in de pers kreeg dit boek positieve recensies:

“Als een sprookje van Grimm is het verhaal magisch, mysterieus, meeslepend en een beetje spookachtig.”
– Politiken

“Rosarium is een formidabele roman, weeldering, wild, raadselachtig en fantastisch. Ik kan mij niet herinneren ooit zoiets gelezen te hebben”
– Berlingske Tidene

“Een unieke stem in de Deense literatuur.”
– Kulturu.nu

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers in de recensies weten wat je ervan vond.

Meer Deense boeken vind je op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Rosarium Charlotte Weitze
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug