No Image Available

Koude vlammen

€11.50
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Paperback  Schrijver: Knud Sønderby  Releasedatum: 1 januari 1967  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Femke Muller  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– In Koude vlammen ontmoeten we de getrouwde Vera die als een blok is gevallen voor Kristian Vase, een jonge man die zijn studie nooit heeft afgemaakt en een interesse heeft opgevat voor fotografie en filmen. Hij heeft geen huis, geen geld en geen vaste baan, en hij staat op het punt voor een jaar naar Groenland te vertrekken. Vera besluit weg te gaan bij haar man om met Kristian te trouwen en met hem mee te gaan naar Groenland, waar ze samen een jaar in een klein huisje gaan wonen.

Kristian is soms dagenlang weg om te filmen of te fotograferen. Vera kan niet wennen aan het leven in het gehucht, waar eigenlijk niets is, behalve overweldigende natuur. Ze beginnen zich af te vragen of ze wel de juiste stap hebben genomen en drijven langzaam uit elkaar. Kristian zoekt troost bij de verpleegster van het dorp en Vera trekt veel op met de schilder.

Dan worden de inwoners opgeschrikt door dramatische gebeurtenissen waarbij Kristian betrokken is. Hij en Vera zoeken noodgedwongen troost bij elkaar, en ze voelen allebei dat hun relatie misschien toch genoeg kracht in zich heeft om de beproevingen van het leven in de verlatenheid van de ruige natuur te doorstaan.

Dit boek van Knud Sønderby verscheen voor het eerst in 1967. In 2023 kwam voor het eerst een Nederlandse uitgave in de boekhandel.

Je bestelt het boek eenvoudig via bovenstaande groene knop.

Recensies voor Koude vlammen

In de Nederlandse pers ontving deze roman positieve recensies:

“Over Midden in een jazztijd (Oevers, 2017): ‘De lezer wordt meegezogen in het nihilisme van de personages, overigens zonder dat het saai wordt. Daarvoor is de schrijver te bijzonder. Want onder zijn ogenschijnlijk eenvoudige vertelling gaan vele lagen schuil, die poëtisch, beschouwend en cynisch tegelijk zijn. Ook Sønderby’s stijl sleept mee: hij formuleert raak, afgemeten en gevat.”
– Trouw

“Swingende Deense klassieker. Eindelijk vertaald.”
– de Volkskrant

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers in de reacties weten wat je ervan vindt.

Meer Deense boeken vind je op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

koude vlammen knud sonderby
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug