Films en series, Nieuws, Zweden

Black Crab – Scandinavische Netflix film

Kom alles te weten over deze Zweedse film

Waar gaat Black Crab over?

De nieuwe Scandinavische film Black Crab (Svart Krabba) is een Zweedse actie thriller die zich afspeelt in een post apocalyptische wereld. De wereld wordt verscheurd door oorlog, gedurende een ruige winter vertrekken zes soldaten op een geheime missie door de bevroren archipelago en riskeren hun leven om een mysterieus pakketje te vervoeren die de oorlog kan beëindigen.

Terwijl ze in vijandig gebied terechtkomen hebben ze geen idee welk gevaar er op hun wacht en wie ze kunnen vertrouwen. Maar voor de schaatser die soldaat werd Caroline Edh, gaat de missie over iets heel anders.

Noomi Rapace met geweer in Black Crab
Noomi Rapace in de nieuwe Zweedse film

Wie spelen er in Black Crab?

De bekendste naam in Black Crab is die van Noomi Rapace. Haar kennen we onder andere van de film ‘Mannen die vrouwen haten’ en de Millenium delen die hierop volgden. Met deze filmreeks brak Rapace door in Hollywood zo speelde ze in films als Prometheus, Alien Covenant, What Happened to Monday en de Jack Ryan tv serie.

De laatste tijd zien we haar weer vaker in Scandinavische producties. Zo was ze in 2021 te zien in de veelgeprezen IJslandse film Lamb en de Noorse film I onde dager (ofwel The Trip). Nu speelt ze dus de hoofdrol in Black Crab.

Andere bekende gezichten in Black Crab Crab zijn die van de Zweedse actrice Aliette Opheim. Zij is bekend van vele bekende Zweedse producties waaronder twee van mijn favorieten, de series Thicker than Water en Beartown.

Acteur Dar Salim, onder andere bekend van hitserie Game of Thrones en de Scandinavische series Springvloed, Borgen en The Bridge. En acteur Ardalan Esmaili die we onder andere kennen van de series Greyzone en Snow Angels.

De cast van Black Crab op het ijs
De cast van de film tijdens de opnames

Wat weten we nog meer?

Black Crab is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jerker Virdborg en wordt geregisseerd door Adam Berg.

Waar kan je Black Crab zien?

Black Crab is per 18 maart 2022 te streamen.

Bekijk hier mijn favoriete Scandinavische series?

Gepubliceerd door Nordic Dutchman

Nederlander in Zweden. Struint de bossen, meren en bergen af op zoek naar verhalen. Vaak ook op de bank met een boek of afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *