No Image Available

Joona Linna 4 – Slaap

- Het vierde deel uit de Joona Linna reeks
€7.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Series: Joona Linna  Schrijver: Lars Kepler  Uitgever: Cargo  Goodreads: 4,25  Releasedatum: 10 maart 2013  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Jasper Popma  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Joona Linna 4 – Slaap van Lars Kepler is de op één na beste Scandinavische thriller aller tijden. Alleen Harry Hole 12 Het mes van Jo Nesbø scoort nog net iets hoger.

Joona Linna gaat in Slaap opnieuw de confrontatie aan met zijn oudste vijand, Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten.

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht?

De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen.

Een fragment: 

‘‘Neem me niet kwalijk,’ zegt Joona en hij neemt op. Hij drinkt het glas water leeg en luistert eerst glimlachend en dan ernstig. Plotseling trekt alle kleur uit zijn gezicht weg. ‘Is Jurek Walter nog altijd opgesloten?’ vraagt hij. Zijn hand trilt zo hevig dat hij het waterglas op tafel moet zetten.’

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Joona Linna 4 Slaap?

Joona Linna 4 Slaap is een van de best beoordeelde Scandinavische thrillers ooit en staat daarmee logischerwijs en staat bovenaan de lijst van beste Zweedse thrillers aller tijden.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt deze thriller van lezers een score van 4,25 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door bijna dertigduizend lezers beoordeeld.

Ook recensenten waren bij het verschijnen ervan laaiend enthousiast:

“Spanning om van wakker te liggen en de beste uit de reeks.” 
– Metro

“Slaap is een geweldig voorbeeld van twee schrijvers die de taal zo goed beheerseen dat ze met literatuur kunnen spelen en er plezier in kunnen hebben. Als het om misdaadromans gaat, is Lars Kepler veruit de beste in zijn genre.” 
– Göteborgs Posten

“Ik heb het in twee dagen in één keer uitgelezen en liep de hele dag rond met een onprettig gevoel van binnen.” 
– Litteraturmagazinet

Kan je dit boek ook los lezen?

Alle delen in de Joona Linna reeks kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Het lezen van eerder delen geeft je wel meer achtergrondinformatie over de terugkerende karakters.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Joona Linna 4 Slaap Lars Kepler
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Lars Kepler


 Terug