No Image Available

Het verhaal van Ásta

€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Luisterboek  Schrijver: Jón Kalman Stefánsson  Uitgever: Ambo Anthos  Goodreads: 4,16  Land: IJsland  Taal: Nederlands  Translator: Marcel Otten  Bestel bij Bol
 Informatie:

Het verhaal van Ásta van Jón Kalman Stefánsson is een van de beste IJslandse romans ooit geschreven. Bij het verschijnen van dit boek liet DWDD weten dat het tijd wordt dat Stéfansson een Nobelprijs voor de literatuur ontvangt.

Het verhaal van Ásta van Jón Kalman Stefánsson is een sensuele roman over de liefde. Over IJsland en de wens om de wereld in te trekken. Over kinderen, het leven en de dood.

Waar gaat Het verhaal van Ásta over?

Het verhaal van Ásta is een aangrijpend verhaal over het onvermogen om lief te hebben. Een prachtige en zinnelijke roman over het leven dat altijd anders verloopt dan we hoopten, en onze eindeloze zoektocht naar geluk.

Stavanger, Noorwegen. Sigvaldi ligt op de stoep: hij is van een ladder gevallen. Net als de wolken die steeds van uiterlijk veranderen, veranderen zijn herinneringen met de tijd. Liggend op de stoep herinnert hij zich de man die hij dertig jaar geleden was in IJsland, een man die ’s winters op zee voer en ’s zomers als schilder werkte.

Zijn eerste vrouw, Helga, was diep verliefd op hem en toch onrustig. Ze noemden hun tweede dochter Ásta, naar een heldin uit de IJslandse literatuur. Een voornaam met een belangrijke betekenis – het lijkt heel erg op het IJslandse woord voor liefde – maar die slechts ongeluk zal brengen.

Wat zijn de recensies voor Het verhaal van Ásta?

Op lezersplatform Goodreads krijgt Het verhaal van Asta een score van 4,16 sterren op een vijfsterrenschaal. Daarmee is dit boek een van de beste romans van IJslandse schrijvers aller tijden.

Ook in de pers kon deze roman op positieve recensies rekenen:

“Stilistisch vernuftige Stefánsson trekt je steeds dieper naar binnen.”
– Trouw

“Het verhaal van Ásta laat zich maar op één manier lezen: met totale overgave. De IJslander Jón Kalman Stefánsson snijdt diep met zijn nieuwe boek. Maar tegelijk balsemt hij elke wonde.”
– De Tijd

Heb jij dit boek gelezen? Laat andere lezers in de recensies weten wat je er van vond.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Het verhaal van Asta Jón Kalman Stefánsson
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - IJslandse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Jón Kalman Stefánsson


 Terug