No Image Available

Het hart van de mens

- Hemel en Hel deel 3
€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Paperback  Series: Hemel en hel  Schrijver: Jón Kalman Stefánsson  Uitgever: Ambo Anthos  Goodreads: 4,39  Releasedatum: 6 mei 2019  Land: IJsland  Taal: Nederlands  Translator: Marcel Otten  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Het hart van de mens is volgens Goodreads lezers het beste IJslandse boek aller tijden. Deze roman van Jón Kalman Stefánsson is het derde deel in zijn Hemel en hel reeks.

De naamloze jongen en zijn vriend Jens zijn gered in een sneeuwstorm. In het gehucht waarin ze zijn opgevangen ontmoet de jongen een meisje met rood haar dat hij maar niet uit zijn gedachten kan zetten, wat er daarna ook op z’n pad komt.

Eenmaal terug in de kleine havenplaats gaat de jongen naar het café met zijn eigenzinnige eigenares, Geirthrud, en Kolbein, de oude, blinde kapitein. De jongen is echter veranderd, hij laat zich niet meer zo door anderen leiden en neemt zijn eigen beslissingen.

Hij kiest voor de liefde en niemand kan hem ervan weerhouden daarvoor te kiezen. Het hart van de mens gaat over wat het doel van het leven is, wat ons, mensen, maakt tot wat we zijn en wat geluk betekent.

Stefánsson weet het hart van de mens zo te schrijven dat de warmte ervan afspat, het wordt weer lente op IJsland en dat vormt een waardig eind van een meesterlijk epos.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Het hart van de mens?

Het Hart van de Mens van Jón Kalman Stefánsson kan rekenen op lovende recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van 4,39 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door meer dan duizend lezers beoordeeld. Daarmee is dit boek een van de beste beoordeelde Scandinavische romans aller tijden.

Kan je dit boek ook los lezen?

De drie boeken in de Hemel en hel trilogie van Jón Kalman Stefánsson zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Lees hier meer over de eerdere delen in de reeks:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Het hart van de mens
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - IJslandse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Jón Kalman Stefánsson


 Terug