No Image Available

Hemel en hel

- Hemel en Hel deel 1
€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Paperback  Series: Hemel en hel  Schrijver: Jón Kalman Stefánsson  Uitgever: Ambo Anthos  Goodreads: 4,17  Releasedatum: 3 mei 2019  Land: Finland  Taal: Nederlands  Translator: Marcel Otten  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Het eerste deel in de geroemde hemel en hel trilogie van Jón Kalman Stefánsson. Dit is een prachtige en aangrijpend mooie roman, met filosofische weerspiegelingen over het leven en het geweld van de natuur.

Hemel en hel vertelt het meeslepende verhaal van iemand die zich na de dood van een vriend geen raad meer weet.

Op een dag gaan twee vrienden, Bárdur en ‘de jongen’, de zee op om te vissen. Ze worden overvallen door een storm en Bárdur raakt onderkoeld. De jongen probeert zijn vriend nog te redden, maar moet uiteindelijk machteloos toezien hoe hij sterft.

Een boek heeft tot de dood van Bárdur geleid: hij was zo onder de indruk van Paradise Lost van Milton dat hij vlak voor het vissen op zee nog even naar zijn hut was teruggelopen om een paar mooie regels te lezen. Die wilde hij in de boot aan zijn vriend citeren, maar daardoor vergat hij zijn warme jas mee te nemen.

Na de dood van Bárdur gaat de jongen op reis om het boek terug te brengen naar de man die het uitleende. Stefánsson maakt indruk door zijn beeldende en poëtische beschrijvingen.

Je bestelt het boek eenvoudig via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Hemel en hel?

Deze hedendaagse klassieker krijgt lovende recensies in binnen- en buitenland.
Op lezersplatform Goodreads krijgt deze IJslandse roman een score van 4,17 sterren op een vijfpuntsschaal. De opening van de trilogie werd daar door bijna zesduizend lezers beoordeeld. Daarmee is dit boek een van de beste romans van een IJslandse schrijver aller tijden.
Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jouw oordeel is.

Kan je dit boek ook los lezen?

De drie boeken in de trilogie van Jón Kalman Stefánsson zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Dit zijn de vervolgdelen:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hemel en hel Jón Kalman Stefánsson
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - IJslandse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Jón Kalman Stefánsson


 Terug