No Image Available

Het verdriet van de engelen

- Hemel en Hel deel 2
€9.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus  Series: Hemel en hel  Schrijver: Jón Kalman Stefánsson  Uitgever: Anthos  Goodreads: 4,29  Releasedatum: 20 december 2011  Land: IJsland  Taal: Nederlands  Translator: Marcel Otten  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Het verdriet van de engelen is volgens Goodreads lezers een van de beste boeken van een IJslandse schrijver aller tijden. Deze roman van Jón Kalman Stefánsson is het tweede deel in zijn Hemel en hel reeks.

Een jongen – hij blijft naamloos – komt na een ijzige boottocht terug aan land. Hij rouwt om zijn beste vriend, die tijdens de boottocht om het leven is gekomen.

Vertwijfeld en alleen zoekt hij een manier om zijn leven weer op te pakken en om het verlies te verwerken. Als de weken verstrijken ebt de impact van de gebeurtenissen wat weg.

Hij wordt door Jens, de postbode, overgehaald om samen met hem post te bezorgen in een onbekend gebied. Een gevaarlijke tocht, die hen over de bergen en door sneeuwstormen naar het Winterstrand moet brengen.

Jens en de jongen zijn tegenpolen – Jens is zwijgzaam, de jongen hecht meer waarde aan de kracht van woorden dan aan stilte – en de reis wordt zowel een fysieke als een mentale uitdaging.

De barre winterse omstandigheden en de constante dreiging van de storm dwingt hen een manier te vinden om te overleven, met elkaar.

Jón Kalman Stefánsson vertelt in prachtige bewoordingen een aangrijpend verhaal over liefde, de kracht van taal, volwassen worden en het verlangen naar wezenlijk contact met een ander.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Het verdriet van de engelen

Het verdriet van de engelen van Jón Kalman Stefánsson kan rekenen op lovende reacties.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van 4,29 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door meer dan tweeduizend lezers beoordeeld. Daarmee is dit boek een van de beste beoordeelde Scandinavische romans aller tijden.

De Hemel en hel reeks kon in de Nederlandse bij het verschijnen ook rekenen op lovende recensies:

“Prachtige roman.”
– NRC Handelsblad

“Stefánsson heeft de perfecte stijl gevonden voor dit aangrijpende verhaal: pathetisch, maar ferm; poëtisch en rauw. In elk van de volzinnen zit een verrassing, een origineel beeld of een berustend moment. Woorden worden herhaald, waardoor zinnen een golvend ritme krijgen. Jón Kalman Stefánsson heeft zich bij het keurkorps van de noorderlijke vertellers geschaard.”
– Het Parool

Kan je dit boek ook los lezen?

De drie boeken in de Hemel en hel trilogie van Jón Kalman Stefánsson zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Lees ook de andere delen in de reeks:

Het derde deel in deze reeks genaamd  wordt gezien als de beste IJslandse roman ooit.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

het verdriet van de engelen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - IJslandse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Jón Kalman Stefánsson


 Terug