No Image Available

Björnstad 3 – De winnaars

- Björnstad deel 3
€11.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Björnstad  Schrijver: Fredrik Backman  Uitgever: Volt  Goodreads: 4,46  Releasedatum: 6 december 2022  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Edith Sybesma  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Björnstad 3 – De winnaars is volgens Goodreads lezers de beste Zweedse roman aller tijden. Het is het derde deel in de Björnstad reeks van de Zweedse schrijver Fredrik Backman.

Er zijn twee jaar verstreken sinds de gebeurtenissen waar niemand aan wil denken. Iedereen heeft geprobeerd zijn leven weer op te pakken, maar er is iets aan dit deel van het bos dat dat nooit echt toelaat.

We zijn een stad met verdriet in ons hart en geweld in de lucht. We houden van verhalen met een happy end, maar diep vanbinnen wisten we waarschijnlijk altijd al dat dit er niet een was.

Het begint deze keer met een storm en eindigt in vuur. Iemand die lang weg is geweest komt naar huis, iemand droomt van de NHL en iemand droomt van wraak. Iemand haat, iemand vecht, iemand pakt een pistool en loopt naar de ijsbaan. Waaruit bestaat een familie? En een hockeyteam? Of een gemeenschap?

Ze bestaan allemaal uit de optelsom van onze keuzes. En om hen te beschermen zijn we bereid alles op te offeren. Alles.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Björnstad 3 – De winnaars?

De recensies voor De winnaars zijn overweldigend.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt De winnaars een score van liefst 4,46 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek werd door bijna honderdduizend lezers beoordeeld. Deze score maakt dit boek de nummer twee op de lijst van best beoordeelde in het Nederlands verkrijgbare Scandinavische boeken aller tijden. Alleen het Zustertapijt van Lars Mytting scoort nog net iets hoger.

Ook in de pers kan De winnaar op lovende kritieken rekenen. Een kleine greep uit de reacties:

“Een meeslepende en ontroerende roman.”
– The New York Times

“Het gaat niet alleen over twee kleine steden die met elkaar vechten, maar om het menselijk onvermogen om het goede te doen.”
– Dagens Nyheter.

“Je ontkomt er niet aan dat je op het einde moet huilen, ook al wist je misschien wel hoe het zou aflopen.”
– Sveriges Radio.

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je Björnstad deel 3 ook los lezen?

Dit boek is het derde deel in de Björnstad reeks van Fredrik Backman. In elk boek wordt een sprongetje in de tijd gemaakt.

Backman geeft in elk boek voldoende achtergrondinformatie over de gebeurtenissen in de andere boeken. Zonder dat dit overigens vervelend wordt voor de lezers die de eerdere delen al wel hebben gelezen. Voor hen is het een handige opfrisser.

Je hoeft de eerste twee delen dus niet te lezen, al maakt het de leeservaring wel nog rijker.

Verfilming

Het eerste deel van Björnstad is verfilmd tot een serie die te zien is op HBO Max. Het is niet bekend of de twee vervolgboeken ook verfilmd worden. Als dat zo is dan lees je dat hier als eerste.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De winnaars
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Fredrik Backman


 Terug