No Image Available

Wij tegen jullie

- Björnstad deel 2
€7.49
 Bindwijze: E-book, Paperback, Softcover  Series: Björnstad  Schrijver: Fredrik Backman  Uitgever: Volt  Goodreads: 4,36  Releasedatum: 16 oktober 2018  Translator: Edith Sybesma  Bestel bij Bol
 Informatie:

Wij tegen jullie is volgens Goodreads lezers een van de beste romans van Zweedse schrijvers aller tijden. Het is het tweede deel in de Björnstad reeks van de Zweedse schrijver Fredrik Backman.

De andere twee delen Björnstad en De winnaars staan ook in de top van beste Scandinavische romans ooit. Fredrik Backman wordt gezien als een van de beste Zweedse schrijvers van dit moment.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Wij tegen jullie over?

In het Zweedse stadje Björnstad krijgen de bewoners in korte tijd veel te verduren. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van hun grootste concurrent, de naburige stad Hed.

In Björnstad moet een vrijwel volledig nieuw team geformeerd worden. Het duurt niet lang voordat de nieuwe selectie in de startblokken staat, maar een hecht team maken van de spelers is een flinke uitdaging voor de nieuwe coach.

In aanloop naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen groeit de rivaliteit tussen Björnstad en Hed uit tot een heftige strijd die de gemeenschap verscheurt, en worden de inwoners van beide steden gedwongen om te kiezen wat ze echt belangrijk vinden.

Wat zijn de recensies voor Wij tegen jullie?

Wij tegen jullie werd met luid gejuich ontvangen in Nederland en het buitenland.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek een score van liefst 4,36 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door bijna tweehonderdduizend lezers beoordeeld. Deze score maakt dit boek een van de best beoordeelde Zweedse romans aller tijden.

Ook in de pers kan Wij tegen jullie op lovende kritieken rekenen. Een kleine greep uit de reacties:

“Wij tegen jullie is een waardige opvolger van Björnstad en geen kopie. Backman blijft van de eerste tot de laatste bladzijde boeien en ontroeren.”
– Hebban

“Backmans vermogen om verhalen in beeld te vertellen is een van zijn sterkste punten, niet in de laatste plaats de manier waarop hij relaties beschrijft.”
– Göteborgs-Posten

“Deze serie boeken over de kleine gemeenschap van Björnstad ontwikkelt zich tot het hedendaagse epos over het Zweedse platteland.”
– Literatturmagazinet

Nordic Dutchman recensie

Het eerste deel in de Björnstad trilogie was voor mij een volledige verrassing. Ik kende Backman nog niet en wist vrijwel niets over zijn boek. Het zorgde voor een onvergetelijke leeservaring. Vanaf de eerst bladzijde greep hij mij beet en liet niet meer los. Vanaf dat moment was ik een Backman fan.

Met grote verwachtingen opende ik dan ook dit tweede deel ‘Wij tegen jullie’. Het werd een feest der herkenning. Een groot aantal van de hoofdrolspelers uit het eerste deel keert terug en we ontmoeten een paar nieuwe karakters. Doordat de locatie en karakters grotendeels hetzelfde zijn, verliest het wat van de verrassing van deel 1, de wereld van Björnstad hoeft niet meer ontdekt te worden. Dat is jammer maar zorgt er wel voor dat Backman verder de diepte in kan.

Naarmate het boek vordert grijpt Backman je toch weer beet om pas bij de laatste bladzijde los te laten. Zoals altijd staat in Wij tegen jullie weer de mens met al zijn tekortkomingen centraal. Er zijn een aantal momenten die je volledig bij de strot grijpen. Ondanks dat is Wij tegen jullie ook een opvallend positief boek waarin liefde en verbintenis altijd overwint.

Mijn score: 4 sterren
– Bas van Brecht 

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je Björnstad deel 2 ook los lezen?

Dit boek is het tweede deel in de Björnstad reeks van Fredrik Backman. In elk boek wordt een sprongetje in de tijd gemaakt.

Backman geeft in elk boek voldoende achtergrondinformatie over de gebeurtenissen in de andere boeken. Zonder dat dit overigens vervelend wordt voor de lezers die de eerdere delen al wel hebben gelezen. Voor hen is het een handige opfrisser.

Je hoeft het eerste deel dus niet te lezen om het boek te begrijpen. Al maakt het de leeservaring wel nog rijker.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

wij tegen jullie bjornstad 2
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Fredrik Backman


 Terug