No Image Available

Een man die Ove heet

€9.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Fredrik Backman  Uitgever: Volt  Releasedatum: 29 januari 2018  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Edith Sybesma  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Een man die Ove heet is volgens Goodreads lezers een van de beste Zweedse boeken aller tijden. Dit boek van schrijver Fredrik Backman werd verfilmd met een hoofdrol voor Tom Hanks. 

Ove is negenenvijftig jaar oud; hij is mopperig, strikt en heeft een kort lontje. Zijn buren vinden hem verbitterd, hij vindt hen idioten. Elke ochtend loopt hij een rondje in zijn buurt. Dan verzet hij fietsen en controleert de inhoud van afvalbakken, hoewel hij al jaren geen voorzitter meer is van de vereniging van eigenaren. Maar achter deze strenge façade schuilt groot verdriet.

Wanneer de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omverrijden, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, haveloze katten en de kunst van het achteruitrijden met een aanhangwagen.

Er werden wereldwijd al meer dan 7,5 miljoen exemplaren van dit boek verkocht. De Zweedse verfilming van het boek werd voor twee Oscars genomineerd. Ook de andere boeken van Fredrik Backman zijn internationale bestsellers.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Een man die Ove heet?

Een man die Ove heet is een internationale bestseller en kan rekenen op ronkende recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van 4,38 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is daar door bijna één miljoen lezers beoordeeld.

Daarmee is Een man die Ove heet de op twee na best beoordeelde boek in de lijst van beste Zweedse romans. De nummer één in deze lijst is ook van Fredrik Backman en heet De winnaars.

Ook in de pers kan Een man die Ove heet op geweldige recensies rekenen:

‘Je zult lachen, je zult huilen en je zult een nieuwe sympathie voelen voor de mopperkonten in je leven.’
People Magazine

Nordic Dutchman recensie

Fredrik Backman is mijn favoriete Zweedse schrijver en het is niet moeilijk te begrijpen waarom juist dit boek hem beroemd maakte. Een man die Ove heet is een heerlijke roman waarin Backman je de ene keer aan het lachen brengt, om vervolgens genadeloos de waterlanders op te wekken.

In dit verhaal is de oude knorrepot Ove een man die we allemaal wel kennen. Een oude heer die boos is op alles en iedereen en klagend door het leven gaat. Maar achter deze façade gaat een man met veel verdriet schuil, een man geslagen door het leven.

In zijn beschrijving van Ove en de dingen die hem overkomen in dit verhaal stapt Backman niet in de valkuil van de pathetiek. Zware thema’s behandelt hij met zijn inmiddels zo bekende luchtigheid. Zijn stijl is minimalistisch, elk woord is raak.

Een man die Ove heet verdiend zijn plek in de top 10 van beste Zweedse boek, al is tot op heden zijn latere boek Björnstad mijn favoriet.

Mijn score: 4 sterren****
– door Bas van Brecht – Nordicdutchman.nl
(06/01/2024)

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Een man die Ove heet
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Fredrik Backman


 Terug