No Image Available

Jeugd

- Deel 2 in de Kopenhagentrilogie
€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Kopenhagen trilogie Ditlevsen  Schrijver: Tove Ditlevsen  Uitgever: Das Mag Uitgeverij  Goodreads: 4,23  Releasedatum: 28 augustus 2020  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Lammie Post-Oostenbrink  Bestel bij Bol
 Informatie:

Jeugd van Tove Ditlevsen is volgens Goodreads lezers een van de beste Deense romans aller tijden. Dit boek is het tweede deel in de Kopenhagen trilogie en de opvolger van ‘Kindertijd’ in een trilogie die wordt afgesloten door ‘Afhankelijkheid’.

Ditlevsen haar memoires Kindertijd, Jeugd en Afhankelijkheid worden gezien als haar beste werk.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Jeugd van Tove Ditlevsen over?

Na Kindertijd volgt Jeugd, het tweede deel uit de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen. Afhankelijkheid, het slotstuk, is een nietsontziend portret van een verslaving – en de weg daaruit.

Tove is vijftien. Omdat ze niet genoeg geld heeft om haar school af te maken, slijt ze het ene slechtbetaalde baantje na het andere. Wat ze wil is iets anders: poëzie en verhalen schrijven, de liefde ervaren en onafhankelijk zijn.

Terwijl Europa langzamerhand verstrikt raakt in de Tweede Wereldoorlog, wordt Toves leven bepaald door haar complexe ouders, wrede werkgevers en een hospita met nazistische sympathieën. Vriendinnen nemen haar mee uit dansen om jongemannen te ontmoeten – maar Tove is op zoek naar iemand die haar poëzie serieus neemt en een kamer om in te schrijven.

Wat zijn de recensies voor Jeugd?

Jeugd van Tove Ditlevsen is een Deense klassieker geworden.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,23 sterren op een vijfpuntsschaal.  Het boek is door bijna zevenduizend lezers beoordeeld. Daarmee is Jeugd een van de beste romans van Deense schrijvers ooit.

Ook in de pers kon Jeugd bij zijn verschijnen rekenen op positieve recensies:

“Meedogenloze memoires van een bijzondere auteur.”
– Trouw

“Een niet te stoppen reis naar de schachten van een donkere kindertijd.”
– Algemeen Dagblad

“Wonderschoon.”
– De Volkskrant

“Stilistisch pareltje in een prachtige Nederlandse vertaling.” 
– Het Parool

“Een meestwerk”
– The Guardian

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je dit boek ook los lezen?

Jeugd is het tweede deel in de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen. In deze autobiografische reeks neemt de Deense schrijfster je mee door haar turbulente leven. De andere delen heten ‘Kindertijd’ en ‘Afhankelijkheid‘.

De boeken kunnen losstaand gelezen worden, maar om een goed beeld te krijgen van Ditlevsen haar leven is het raadzaam te beginnen met het eerste boek getiteld Kindertijd.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

jeugd tove ditlevsen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Other Books By - Tove Ditlevsen


 Terug