No Image Available

Afhankelijkheid

- Deel 3 in de Kopenhagentrilogie
€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Tove Ditlevsen  Uitgever: Das Mag Uitgeverij  Goodreads: 4,40  Releasedatum: 1 januari 1971  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Lammie Post-Oostenbrink  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Afhankelijkheid van Tove Ditlevsen is het best beoordeelde boek in de lijst van beste in het Nederlands vertaalde Deense romans aller tijden.

Dit is het laatste deel van de memoirereeks de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen. Het wordt gezien als haar meesterwerk: een duister en duizelingwekkend portret van een verslaving – en de weg daaruit.

‘Zou ik hem de waarheid vertellen? Vertellen dat ik verliefd was geworden op een doorzichtige vloeistof in een spuit en niet op de man die de spuit vasthield?’ Tove is pas net twintig en nu al een gevierd schrijver. Ze is inmiddels getrouwd met een veel oudere redacteur en lijkt het allemaal prima voor elkaar te hebben. Maar van binnen is ze ten einde raad. Het voorspelbare leven benauwt haar en ze noemt haar passieloze huwelijk ‘een vergissing’.

Wat volgt is een periode vol affaires, echtscheidingen, gewenste en ongewenste zwangerschappen en Tove begint aan een gevecht dat heel haar leven zal voortduren: de strijd met afhankelijkheid, in al haar vormen.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Afhankelijkheid van Tove Ditlevsen?

Afhankelijkheid van Tove Ditlevsen kan rekenen op lovende recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,40 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door bijna tienduizend lezers beoordeeld. Daarmee is Afhankelijkheid de als zesde beste beoordeelde Scandinavische roman aller tijden en de allerbeste Deense roman die ooit geschreven is.

Ook in de pers kon Afhankelijkheid bij zijn verschijnen rekenen op lovende recensies:

“Ditlevens ijzingwekkende verslag van haar verslaving is een absoluut literair hoogtepunt.”
– De Volkskrant.

“Het laatste en verbluffende deel handelt in de kern over de liefdesrelatie en de schokkende gevolgen van verregaande symbiose.”
– Trouw

“Afhankelijkheid is een indrukwekkende finale van het verslag van een getormenteerd schrijversbestaan.”
– De Telegraaf

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je Afhankelijkheid ook los lezen?

Afhankelijkheid is het derde deel in de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen. In deze autobiografische reeks neemt de Deense schrijfster je mee door haar turbulente leven. De eerdere delen heten ‘Kindertijd’ en ‘Jeugd’.

De boeken kunnen losstaand gelezen worden, maar om een goed beeld te krijgen van Ditlevsen haar leven is het raadzaam te beginnen met het eerste boek getiteld Kindertijd.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Afhankelijkheid
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Other Books By - Tove Ditlevsen


 Terug