No Image Available

Kwaad geluk

€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Tove Ditlevsen  Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.  Goodreads: 3,89  Releasedatum: 1 januari 1963  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Lammie Post-Oostenbrink  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– In Kwaad geluk volgen we een serie van verhalen.  Een man geeft zijn zoontje een mes cadeau; een vrouw sluipt door de kamer om haar echtgenoot niet tot last te zijn en een alleenstaande moeder ziet met lede ogen aan hoe haar huis verkocht wordt door een manipulatieve makelaar.

In deze verhalen van Ditlevsen is geluk een onbereikbaar ideaal. Personages zitten vast en vragen zich af hoe hun leven zo heeft kunnen lopen. In een frisse en bedrieglijk eenvoudige stijl onderzoekt Ditlevsen haar vertrouwde thema’s van gestrande huwelijken, overspel, obsessie, controlerende moeders en luie echtgenoten.

De verhalen in Kwaad geluk staan aan de basis van haar latere Kopenhagen-trilogie. Voor het eerst verschijnen ze nu in een Nederlands vertaling. Deze klassieker is in 2023 verschenen.

Je bestelt Kwaad geluk eenvoudig via bovenstaande groene knop.

Recensies voor Kwaad geluk 

Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt deze roman een score van 3,89 sterren op een vierpuntsschaal. Het boek is door vijfhonderd lezers beoordeeld.

Ook in de pers werd dit boek positief ontvangen:

“Ditlevsen heeft geen opsmuk nodig: de elf korte verhalen die zijn opgenomen in de bundel zijn geschreven in korte, heldere en duidelijke zinnen.”
– Tzum

Heb jij dit boek al gelezen? Laat lezers in de reacties weten wat je van het boek vond.

Meer Deense klassiekers, waaronder van Tove Ditlevsen, vind je op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

kwaad geluk tove ditlevsen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Other Books By - Tove Ditlevsen


 Terug