No Image Available

Sinuhe de Egyptenaar

€52.50
 Bindwijze: Paperback  Schrijver: Mika Waltari  Uitgever: Unieboek / Het Spectrum  Goodreads: 4,19  Releasedatum: 1 januari 1945  Land: Finland  Taal: Nederlands  Bestel bij Bol
 Informatie:
Met Sinuhe, de Egyptenaar heeft Mika Waltari de grondslag gelegd voor de latere romans die over Egypte zijn geschreven en de huidige grote belangstelling voor Ramses en zijn land is mede te danken aan deze meest klassieke Egyptische roman aller tijden.

Waar gaat Sinuhe de Egyptenaar over?

Deze historische roman vertelt het verhaal van het fictieve personage Sinuhe, de koninklijke arts. Hij vertelt in ballingschap over zijn leven na de val en dood van Achnaton. 

Sinuhe wordt als baby gevonden door zijn pleegouders drijvend op een vlot in de Nijl. Zijn pleegvader is arts, Sinuhe wordt dat ook. Als arts reist hij veel; hij komt in het land van de Hatti, het Minoïsche Kreta, Babylon, Syrië en het rijk van Mitanni. Hij weet op te klimmen tot de lijfarts van farao Echnaton. Maar na diens dood valt hij in ongenade en moet Egypte verlaten.

De hoofdpersoon van de roman is vernoemd naar een personage uit een oude Egyptische tekst die algemeen bekend staat als Het verhaal van Sinuhe. Het oorspronkelijke verhaal dateert uit een tijd lang vóór die van Achnaton: teksten zijn al bekend vanaf de 12e dynastie.

Waltari was al lang geïnteresseerd in Achnaton en schreef een toneelstuk over hem dat in 1938 in Helsinki werd opgevoerd. De Tweede Wereldoorlog vormde de laatste impuls om het onderwerp te onderzoeken in een roman die weliswaar gebeurtenissen weergeeft die meer dan 3300 jaar geleden plaatsvonden.

Wat zijn de recensies voor Sinuhe de Egyptenaar?

Bij zijn uitkomen werd deze Finse roman een wereldwijde bestseller en is vertaald in 41 talen.

Dit boek wordt hoog gewaardeerd door lezers op Goodreads. Sinuhe de Egyptenaar krijgt daar een score van 4,19 sterren op een vijfpuntsschaal. Bijna vijfentwintigduizend lezers beoordeelden het boek daar.

Met deze score is dit Sinuhe de Egyptenaar een van de beste Finse romans ooit geschreven. In de top tien staat momenteel alleen De jacht op het snoekje boven deze roman.

Het boek van Mika Waltari is tot op heden de enige Finse roman die ooit verfilmd is tot Hollywood-film.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Sinuhe de Egyptenaar Mika Waltari
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Finse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Mika Waltari


 Terug