No Image Available

De jacht op het snoekje

€9.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Paperback  Schrijver: Juhani Karila  Uitgever: Koppernik  Goodreads: 4,37  Releasedatum: 14 april 2022  Land: Finland  Taal: Nederlands  Translator: Annemarie Raas  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– De jacht op het snoekje van Juhani Karila is volgens Goodreads lezers de beste in het Nederlands vertaalde Finse roman ooit. Ontdek hier onder waar het boek over gaat en wat de recensies zijn.

Zoals elk jaar keert Elina Ylijaako terug naar haar geboortedorp in het oosten van Lapland, een lege moerassige wereld die werkt volgens zijn eigen regels. Daar heeft ze drie dagen de tijd om haar jaarlijkse snoek te vangen.

Maar dit jaar gaat niets zoals gepland. Wanneer een watergeest uit een meertje verschijnt en Elina’s opdracht in de weg staat, wordt haar zomerse traditie plotseling een avontuur op leven en dood.

Ondertussen zoekt een politieagente haar op verdenking van moord en raakt ze zelf betrokken bij het reilen en zeilen van mysterieuze wezens waardoor de magische wereld en de realiteit onontwarbaar raken vervlochten. Alleen door het verbreken van de vloek die diep is geworteld in Elina’s verleden kan alles nog ten goede worden gekeerd.

De jacht op het snoekje is zowel een tragisch Fins liefdesverhaal als een buitengewoon humoristisch en wonderlijk avontuur over de onvoorspelbare kracht en doldwaze magie van de natuur.

Wil je dit boek bestellen? Klik dan op een van de groene knoppen hierboven.

Wat zijn de recensies voor De jacht op het snoekje?

De jacht op het snoekje is een hooggeprezen Finse roman. Schrijver Juhani Karila won voor deze debuutroman diverse literaire prijzen, waaronder de Kalevi Jäntti-prijs. In het juryrapport stond te lezen:

“Karila’s fantastische, originele roman is magisch-realistisch met een Laplandse twist. Beter dan dit wordt proza uit Finland niet.” 

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van 4,37 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is daar door meer dan vijfduizend lezers beoordeeld.

Daarmee voert De jacht op het snoekje de lijst aan van beste in het Nederlands vertaalde Finse romans.

Ook in de pers wordt De jacht op het snoekje geprezen:

“Dit niet classificeerbare, grappige en uitbundige boek combineert een zoektocht met een detectiveverhaal en is echt verbluffend.”
– La Presse

“Een virtuoze en grappige roman. De jacht op het snoekje is een hernieuwde kennismaking met de heerlijke waanzin die de Finse literatuur zo succesvol maakte.”
– Actualitté

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De jacht op het snoekje
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Finse boeken

Over de schrijver


 Terug