No Image Available

Reykjavík

€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Katrín Jakobsdottír en Ragnar Jonasson  Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers  Goodreads: 3,70  Releasedatum: 4 januari 2024  Land: IJsland  Taal: Nederlands  Translator: Willemien Werkman  Bestel bij Bol  Bestel bij Libris  Bestel bij Bruna
 Informatie:

Samenvatting

Reykjavík is geschreven door de premier van IJsland Katrin Jakobsdottir en thriller bestseller auteur Ragnar Jonasson. Een unieke samenwerking en het resultaat mag er volgens de recensenten zijn.

In 1956 verdwijnt in IJsland de vijftienjarige Lára tijdens haar vakantiewerk bij een echtpaar thuis op het kleine eiland Viðey, net voor de kust van de IJslandse hoofdstad Reykjavík. De vermissingszaak groeit uit tot IJslands grootste onopgeloste zaak. Wat gebeurde er met Lára – leeft ze nog? Verliet ze het eiland? Of gebeurde er daar iets met haar?

Dertig jaar later, in augustus 1986, viert Reykjavík zijn 200ste verjaardag en zal de stad het toneel zijn van de vredestop tussen wereldleiders Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov.

In dezelfde periode begint journalist Valur Robertsson zijn eigen onderzoek naar Lára’s verdwijning. Maar als hij dichter bij een oplossing komt, en de ogen van de hele wereld op Reykjavík zijn gericht, wordt het langzaam maar zeker duidelijk dat iemand alles op alles zet om te voorkomen dat de zaak wordt opgelost.

Spreekt dit verhaal je aan? Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Reykjavík?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Reykjavík een score van 3,70 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door meer dan 3.000 lezers beoordeeld. Daarmee behoort het tot de betere IJslandse thriller boeken.

In andere landen zoals Zweden verscheen Reykjavik al eerder. De Zweedse krant Dagens Nyheter noemt het boek ‘heel realistisch en goed verteld’, al had het tempo wat hun betreft iets hoger mogen liggen.

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Wat je verder nog moet weten over dit boek

Het is voor het eerst dat thriller bestseller auteur Ragnar Jonasson een boek schrijft met Katrin Jakobsdottir. Voor de IJslandse premier Jakobsdottir is dit boek zelfs haar debuut.  De twee zijn al heel lang vrienden en besloten tijdens de covid-pandemie als hobbyproject samen dit boek te schrijven.

Reykjavík wordt door de schrijvers benoemd als een ode aan de beroemde misdaadschrijfster Agatha Christie. Ze zijn allebei een groot fan van deze schrijfster en dragen Reykjavik aan haar op omdat de Britse schrijver hun ‘liefde voor detectiveromans heeft doen ontwaken’.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Reykjavík
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - IJslandse boeken

Editorial Reviews

Reykjavik is een razendspannende thriller waar Agatha Christie trots op zou zijn. Niet geheel toevallig hebben schrijvers Ragnar Jónasson en de IJslandse premier Katrín Jakobsdottír zich bij het schrijven van dit boek dan ook laten inspireren door Christie. Ze is een groot voorbeeld voor hen en dat is terug te zien in dit boek. Reykjavík is een traditioneel detective verhaal waarin er diverse mogelijke daders zijn en je tot het einde blijft raden wie het gedaan kan hebben. De eerste pagina's moest ik wennen aan de schrijfstijl, maar binnen een hoofdstuk was ik helemaal ondergedompeld in de donkere IJslandse dagen en nachten. Ik moest flink doorlezen, omdat ik voor de Telegraaf binnen 24 uur na de release een interview zou afnemen met de schrijvers van dit boek. Binnen zes uur had ik het boek dus uit en dat was geen enorme opgave. Dit boek boeit en laat je raden naar de uitkomst. Verwacht in dit boek geen kokhalsneiging opwekkende, bloederige scenes zoals je bijvoorbeeld bij het Kepler schrijversduo gewend bent. De schrijvers van Reykjavík nemen je mee naar het IJsland van de jaren tachtig en laten je zodra ze je te pakken hebben niet meer los. Mijn score voor Reykjavík? 3,7 sterren. 

Over de schrijver


 Terug