No Image Available

Millennium 1 – Mannen die vrouwen haten

- Het eerste deel in de Millennium reeks
€3.99
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Luisterboek, Paperback  Series: Millennium  Schrijver: Stieg Larsson  Uitgever: Signatuur  Goodreads: 4,16  Releasedatum: 1 november 2005  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Tineke Jorissen-Wedzinga  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Millennium 1 – Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson is een van de bekendste en beste Scandinavische thrillers die ooit geschreven is. Wereldwijd werden er 32 miljoen exemplaren van dit boek verkocht.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.
Met hulp van Lisbeth Salander stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert … Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-trilogie, waarvan wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Wat zijn de recensies voor Millennium 1 – Mannen die vrouwen haten?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt deze thriller van lezers een score van 4,16 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan drie miljoen lezers beoordeeld.

Ook recensenten waaronder van deze site zijn enthousiast:

“Deze keer geen detective of rechercheur, maar een journalist die zich onvermoed in een duistere geschiedenis stort. Het eerste deel in de Millennium reeks van Stieg Larsson lees je niet, maar beleef je. De Zweedse schrijver geeft zijn hoofdkarakters voor het genre ongekende complexiteit en de locaties zijn net zo onheilspellend als het verloop van het verhaal. Sommige scenes omschrijft hij zo grafisch en accuraat dat je de beelden waarschijnlijk een leven lang met je meedraagt. Een absoluut meestwerk binnen het genre.” 

Mijn score: 5 sterren*****
– Bas van Brecht (Nordicdutchman.nl)


Ook andere recensenten waren bij het verschijnen van dit boek enorm onder de indruk:

“Gewoon een erg goed boek.” 
– Telegraaf

“Afwisseling, markante hoofdpersonen, meerdere verhaallijnen en een boeiende schrijfstijl maken Mannen die vrouwen haten een opmerkelijke, spannende en ingenieus geconstrueerde misdaadroman. Knap werk! Een glorieus debuut.”
– Crimezone.nl

“Larsson houdt de teugels strak, en brengt alle plotlijnen met bijna mathematische precisie tot een zeer bevredigend einde.” 
– Nu.nl

“Dit lijvige boekwerk smaakt beslist naar meer.”
– Vrij Nederland

Kan je Millennium ook los lezen?

Alle delen in de Millennium reeks kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden. Het lezen van eerder delen geeft je wel meer achtergrondinformatie over de terugkerende karakters.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

millennium1 mannen die vrouwen haten stieg larsson
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Stieg Larsson


 Terug