Alle Viveca Sten boeken (2024)

Onderstaand vind je een overzicht van alle Viveca Sten boeken en welke volgens lezers haar beste zijn. Deze beroemde Zweedse thrillerschrijfster werd bekend met haar spannende verhalen op het vakantie-eiland Sandhamn. Ontdek verderop deze pagina meer over Sten, de beste Viveca Sten boeken en op welke volgorde je ze het beste kunt lezen.

Sinds 2024 schrijft Viveca Sten over moordzaken in het luxueuze skioord Åre. Het tweede deel in die reeks verschijnt in december in Nederland en kan nu al gereserveerd worden.

Viveca Sten nieuwste boek

In december 2024 verschijnt Viveca Sten haar nieuwste boek in Nederland: De Åre moorden 2 – Verborgen in de schaduw. Het is het tweede deel in deze nieuwe reeks van Sten.

Het eerste deel kreeg liefst 4,06 sterren op Goodreads. Het tweede deel is al in Scandinavië verschenen en scoorde daar met 4,17 sterren zelfs nog beter. 

Het boek is nu al te reserveren in de webshop bij Bol en Bruna.

Viveca Sten nieuwste boek
Het nieuwste boek van Viveca Sten: de Åre moorden 2: Verborgen in de schaduw

Geen Viveca Sten boek missen?

Wil je een mailtje krijgen wanneer de nieuwe Viveca Sten verschijnt? Abonneer je dan op de Nordic Dutchman nieuwsbrief en ontvang bericht over nieuwe Scandinavische thrillers en andere boeken uit het hoge noorden.


De beste Viveca Sten boeken top 8

Viveca Sten brak door met haar reeks over de moorden op het zonnige vakantie-eiland Sandhamn. Van deze thrillers werd een ook in Nederland uitgezonden en populaire televisieserie gemaakt. Viveca Sten is met haar boeken goed vertegenwoordigd in de lijst van beste Scandinavische thrillers aller tijden.

Dit zijn volgens lezers op Goodreads de beste Viveca Sten boeken

TITELGR SCOREBRUNABOL.COM
1. Richting het kwaad (Sandhamn 6)4,21Bestel
2. Verborgen in de schaduw (Åre 2)4,17BestelBestel
3. Onschuldig verleden (Sandhamn 3)4,15Bestel
4. Midzomernachthitte (Sandhamn 5)4,14Bestel
5. Vannacht ben je dood (Sandhamn 4)4,13Bestel
6. Verborgen in de sneeuw (Åre 1)4,06BestelBestel
7. Hogere kringen (Sandhamn 2)4,00Bestel
8. Stille wateren (Sandhamn 1)3,76Bestel
De top 8 beste Viveca Sten boeken (2024)

Alle Viveca Sten boeken op volgorde

Viveca Sten heeft al flink wat spannende thrillers geschreven en met de Åre moorden-reeks is ze een nieuwe weg ingeslagen. In Zweden verschenen er al vijf delen in deze reeks. We kunnen dus nog het een en ander verwachten van deze Zweedse dame.

Sandhamn moorden reeks op volgorde

Viveca Sten debuteerde in 2008 met haar thriller ‘Stille wateren’, het eerste deel in de Sandhamn moorden reeks. Deze reeks zou uitgroeien tot een wereldwijde hit. De boeken gingen miljoenen keren over de toonbank en de op de thrillers gebaseerde televisieserie werd zover mogelijk een nog grotere hit.

Deze spannende reeks speelt zich af of op het Zweedse eiland Sandhamn. Dit is een idyllisch vakantieeiland in de scherenkust van Stockholm. De reeks volgt het werk van de politie en hoofdpersoon Nora Linde bij het oplossen van de moorden op het eiland.

De belangrijkste karakters in de reeks zijn Nora Linde, een vrouwelijke advocate, en Thomas Andreasson, een inspecteur bij de Zweedse politie. Samen onderzoeken ze misdaden die op het op het oog zo idyllische kleine eiland plaatsvinden.

Thema’s in deze boeken zijn vriendschap, familie, verraad en de zoektocht naar gerechtigheid. Viveca Sten legt veel nadruk op de dynamiek van de personages en de impact van de misdaden op hun levens.

Dit zijn de Sandhamn moorden boeken op volgorde:

  1. Sandhamn moorden 1 – Stille wateren
  2. Sandhamn moorden 2 – Hogere kringen
  3. Sandhamn moorden 3 – Onschuldig verleden
  4. Sandhamn moorden 4 – Vannacht ben je dood
  5. Sandhamn moorden 5 – Midzomernachthitte
  6. Sandhamn moorden 6 – Richting het kwaad

Alle boeken in de reeks kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden.
Lees hieronder een korte samenvatting en recensie voor elk van de Sandham moorden boeken.

Stille wateren – Sandhamn moorden 1 (2012)

de cover van het boek sandhamn moorden 1 stille wateren van viveca sten
⭐️ Goodreads score: 3,76 (22.000+ stemmen)


Als een vakantieganger op een hete ochtend in juli zijn hond uitlaat op het strand, treft hij, verstrikt in een vissersnet, een toegetakeld lichaam aan. Het blijkt te gaan om een jonge man die al lange tijd vermist was en alles lijkt te wijzen op een ongeluk. Tot er een week later in een Bed & Breakfast nog een lichaam wordt gevonden.

–> Lees meer over Sandhamn 1: Stille wateren

Bestel bij Bol


Hogere kringen – Sandhamn moorden 2 (2012)

de cover van het boek Sandhamn 2 Hogere kringen van Viveca Sten
⭐️ Goodreads score: 4,00 (9.000+ stemmen)


De jaarlijkse zeilwedstrijd van het eiland Gotland staat op het punt te beginnen als het lichaam van Oscar Juliander wordt aangetroffen, een gerenommeerde advocaat én vicepreseident van de Koninklijke Zweedse Zeilbond. Doodgeschoten op zijn eigen jacht.

–> Lees meer over Sandhamn 2: Hogere kringen

Bestel bij Bol


Onschuldig verleden – Sandhamn moorden 3 (2013)

de cover van het boek sandhamn moorden 3 onschuldig verleden viveca sten
⭐️ Goodreads score: 4,15 (8.000+ stemmen)


Het idyllische eilandje Sandhamn is altijd een veilig toevluchtsoord geweest voor advocate Nora Linde. Dus als ze ontdekt dat haar man is vreemdgegaan, zoekt ze troost in Sandhamn, al is het dan midden in de winter. Ze hoopt in alle rust te kunnen nadenken over haar relatie, maar dan stuiten haar kinderen terwijl ze spelen in het bos op een afgehakte arm.

–> Lees meer over Sandhamn 3: Onschuldig verleden

Bestel bij Bol


Vannacht ben je dood – Sandhamn moorden 4 (2013)

de cover van het boek Sandhamn 4 vannacht ben je dood van Viveca Sten
⭐️ Goodreads score: 4,13 (7.500+ stemmen)


Net wanneer het stof in het leven van de pas gescheiden Nora Linde is gaan liggen, wordt ze door rechercheur Thomas Andreasson gevraagd om te helpen bij een zaak: de student Marcus Nielsen lijkt zelfmoord te hebben gepleegd, maar zijn moeder weet zeker dat het moord is.

–> Lees meer over Sandhamn 4: Vannacht ben je dood.

Bestel bij Bol


Midzomernachthitte – Sandhamn moorden 5 (2014)

de cover van het boek sandhamn 5 midzomernachthitte viveca sten
⭐️ Goodreads score: 4,14 (6.000+ stemmen)


Het is de langste dag van het jaar en dat betekent het langste feest van het jaar op Sandhamn. Nora Linde viert voor het eerst midzomer met haar nieuwe liefde Jonas. Maar de volgende ochtend blijkt dat zijn dochter Wilma niet thuis is gekomen, en even later wordt er een lichaam op het strand gevonden – van een andere tiener.

–> Lees meer over Sandhamn 5: Midzomernachthitte

Bestel bij Bol


Richting het kwaad – Sandhamn moorden 6 (2020)

de cover van het zweedse boek sandhamn 6 richting het kwaad van viveca sten
⭐️ Goodreads score: 4,21 (6.000+ stemmen)


Op tweede kerstdag wordt het lichaam van een gerenommeerd oorlogsjournaliste aangetroffen onder een laag sneeuw, op slechts enkele meters afstand van haar hotel op Sandhamn. De moordenaar is zo berekenend te werk gegaan, dat de lijkschouwer de wrede daad bijna over het hoofd ziet.

–> Lees meer over Sandhamn 6: Richting het kwaad

Bestel bij Bol


De Åre moorden reeks op volgorde

Na de reeks van moorden op het idyllische zomereiland Sandhamn, bezoekt Viveca Sten nu een andere populaire Zweedse vakantiebestemming. Deze keer gaat het om wintersportgebied Åre.

In de Åre moorden lost de uit Stockholm afkomstige politieagente Hanna Ahlander samen met de lokale rechercheur Daniel Lindskog misdaden op. Wie van de Sandhamn moorden hield, zal zeker ook van de Åre moorden houden. Alle bekende elementen van Viveca Sten keren terug, met sterke, gelaagde karakters en mysterieuze moorden tegen een idyllische setting.

Dit zijn de Åre moorden boeken op volgorde:

  1. De Åre moorden 1 – Verborgen in de sneeuw (2024)
  2. De Åre moorden 2 – Verborgen in de schaduw (2024)

In Scandinavië zijn er inmiddels al vijf delen in de Åre moorden reeks verschenen. We kunnen van Viveca Sten dus ook in Nederland nog veel meer spanning in de sneeuw verwachten.

Alle boeken in de reeks kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden.
Lees hieronder een korte samenvatting en recensie voor elk van de Sandham moorden boeken.

Verborgen in de sneeuw – De Åre moorden 1

de cover van het boek de åre moorden verborgen in de sneeuw van viveca sten
⭐️ Goodreads score: 4,06 (22.000+ stemmen)


Als zowel het persoonlijke als professionele leven van politieagente Hanna Ahlander in Stockholm instort, vlucht ze terug naar de lodge van haar zus in het Zweedse skiparadijs Åre. Een korte troost, want het dorp is geschokt door de verdwijning van een tienermeisje. Hanna bundelt haar krachten met lokale rechercheur Daniel Lindskog, hun enige aanwijzing is een sjaal in de sneeuw.

–> Lees meer over Åre moorden 1: Verborgen in de sneeuw

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Verborgen in de schaduw – De Åre moorden 2

de cover van het boek Åre moorden 2 verborgen in de schaduw van viveca sten
⭐️ Goodreads score: 4,17 (5.000+ stemmen)


In het prachtige skioord Åre is moord zeldzaam, en al helemaal zoals die op voormalig olympisch skiër Johan Andersson, die vastgebonden en doodgeslagen in het bos wordt aangetroffen. Maar wat heeft zo’n woede kunnen uitlokken? En bij wie?

–> Lees meer over Åre moorden 2: Verborgen in de schaduw

Bestel bij Bol
Bestel bij Bruna


Veelgestelde vragen over Viveca Sten

Wie is Viveca Sten eigenlijk?

Viveca Sten, geboren in 1959, is uitgegroeid tot een van de populairste misdaadauteurs van Scandinavië. Wereldwijd gingen haar boeken meer dan negen miljoen keer over de toonbank en ze verschenen in meer dan 40 landen, waaronder Nederland. Ze is met meerdere boeken vertegenwoordigd in de top van beste Scandinavische thrillers.

Wereldwijd succes

Ze heeft een bijzondere band met Sandhamn, een idyllisch eiland in de archipel van Stockholm, waar haar familie al generaties lang een huis heeft. Het leven in Sandhamn diende als inspiratie voor haar boekenreeks ‘de Sandhamn moorden’. In 2008 bracht ze haar eerste thriller ‘Stille wateren’ uit in deze reeks die een wereldwijd succes zou worden en die haar schrijverscarrière lanceerde.

Een portretfoto van de Viveca Sten, schrijfster van diverse thriller boeken.
Viveca Sten

Haar debuut was relatief laat. Viveca Sten was 48 toen haar debuutthriller verscheen. Sten studeerde rechten aan de Universiteit van Stockholm en heeft een achtergrond in economie. Voordat ze misdaadromans schreef, werkte ze als algemeen adviseur en publiceerde ze non-fictie boeken. Dit hielp haar later bij het structureren van haar verhalen.

Moorden in de sneeuw

Tijdens de coronapandemie, terwijl ze in haar berghut in Åre verbleef, werd Sten geïnspireerd door het surrealistische contrast tussen de prachtige natuur en de wereldwijde covid-crisis. Dit inspireerde haar tot het schrijven van misdaadverhalen die zich in dit wintersportoord afspelen.

De boeken over Sandhamn en Åre hebben een overeenkomst: haar schrijfstijl combineert de idyllische setting van vakantieoorden met de spanning van gruwelijke misdaden, wat haar werk aantrekkelijk maakt voor een breed publiek. Met haar mix van spanning en prachtige locaties heeft Sten zich bewezen als een invloedrijke auteur in het Scandinavische misdaadgenre.

Viveca Sten woont in een voorstad ten Noorden van Stockholm en heeft drie kinderen. In 2024 werd ze bekroond als Zweedse misdaadschrijfster van het jaar.