No Image Available

Tove Ditlevsen, de biografie

€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Jens Andersen  Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.  Releasedatum: 27 juli 2023  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Lammie Post-Oostenbrink  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Tove Ditlevsen, de biografie vertelt het levensverhaal van de beroemde Deense schrijfster. Tove Ditlevsen (1917–1976) werd jarenlang gezien als een schrijver die niet in de literaire kringen van haar tijd paste: ze was een huisvrouw uit de arbeidersklasse met vier gestrande huwelijken en een sluimerende drugsverslaving, waar ze ook nog eens openhartig over schreef. Ze bouwde tijdens haar leven een grote schare fans op, maar werd ook door menigeen neergesabeld. Nu wordt haar rauwe en springlevende oeuvre wereldwijd herontdekt.

In Tove Ditlevsen, de biografie tekent Jens Andersen met nieuwe bronnen het tot nu toe meest genuanceerde portret op van de flamboyante en compromisloze schrijver. Een onmisbare dwarsdoorsnede van het leven van het meest geliefde literaire buitenbeentje van Denemarken, die leest als een roman.

Je bestelt de biografie eenvoudig via bovenstaande groene knop.

Recensies voor Tove Ditlevsen, de biografie

Op lezersrecensieplatform Goodreads krijgt deze biografie van Jens Andersen een score van 3,8 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd daar door bijna tweehonderd lezers beoordeeld.

Ook in de pers kon de biografie op positieve recensies rekenen:

“Biograaf Jens Andersen is erin geslaagd een diepgaand en betekenisvol portret van Tove Ditlevsen te construeren, dat een nieuw licht werpt op de auteur, het fenomeen en de mens.”
– Kristeligt Dagblad

Ontdek meer Deense boeken op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

tove ditlevsen biografie jens andersen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug