No Image Available

Over de berekening van ruimte 1

- Deel 1 in de Over de berekening van ruimte reeks
€11.50
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Paperback  Schrijver: Solvej Balle  Goodreads: 3,78  Releasedatum: 25 maart 2023  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Adriaan van der Hoeven  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Over de berekening van ruimte 1 is het eerste deel  in een geplande trilogie van de Deense schrijfster Solvej Balle.

Tara Selter keert na een korte zakenreis terug naar huis in de stad Clairon-sous-Bois in Noord-Frankrijk, waar ze woont met haar man Thomas. Tara stuit bij thuiskomst op het vreemde feit dat ’s nachts de wereld terugkeert naar haar beginpunt en dat de dag zich herhaalt.

Thomas wordt elke ochtend op 18 november wakker, en elke dag moet Tara hem vertellen wat er is gebeurd. Ze noteert alles wat ze ziet en hoort in een notitieboekje, waardoor ze exact weet hoe de dag van Thomas eruit ziet en haar eigen gedrag daaraan kan aanpassen.

Terwijl ze proberen in het reine te komen met hun regenachtige novemberdag, beginnen ze de gevolgen te begrijpen van een tijd die niet meer bestaat: Tara wordt elke dag ouder, terwijl de anderen vastzitten in de eeuwigheid. Geleidelijk aan raakt Tara geobsedeerd door het verlangen om de deur te vinden die haar uit 18 november leidt, naar een wereld waar de tijd verstrijkt.

Je bestelt het boek eenvoudig via bovenstaande groene knoppen.

Recensies voor Over de berekening van ruimte 1

Over de berekening van ruimte deel 1 krijgt op lezersrecensieplatform Goodreads een score van 3,78 sterren op een vijfpuntsschaal. Deze roman werd daar door meer dan 2.500 lezers beoordeeld.

In der pers kon de roman van Solvej Balle bij het verschijnen rekenen op positieve recensies:

“In een Groundhog Day-achtig verhaal laat de Deense schrijver Solvej Balle twee tijdsbelevingen botsen. De beschrijvingen van het alledaagse worden afgewisseld met intrigerende reflecties op het verstrijken van de tijd. […] Sla de roman open, begin met lezen en ontdek het zelf. Solvej Balle schreef een fascinerende roman, die dankzij de originele, geometrische vorm blijft boeien. Gelet op het feit dat er vrijwel niets gebeurt, is dat echt razend knap.”
– De Volkskrant

‘Solvej Balle is terug als een groot romanschrijver. Het is origineel en sprankelend mooi. Haar lezen voelt alsof je het water van de beek of het zand van het strand tussen je vingers laat glippen, het is alsof je gestreeld wordt door de taal zelf.’
– Information

‘Over de berekening van ruimte is hard op weg een hedendaagse literaire klassieker te worden.’
– Kristeligt Dagblad

Heb jij dit boek al gelezen? Laat in de reacties aan andere lezers weten wat je ervan vindt.

Gelijk door met deel 2? Het vervolg is ook verkrijgbaar via de online boekhandels. Een samenvatting, recensies en bestelmogelijkheden voor Over de berekening van ruimte 2 vind je hier.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Over de berekening van ruimte 1 solvej balle
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Other Books By - Solvej Balle


 Terug