No Image Available

Mijn kijk op de wereld

- Het leven van Hans Rosling
€14.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Hans Rosling  Uitgever: Spectrum  Goodreads: 4,35  Releasedatum: 22 mei 2020  Land: Zweden  Taal: Nederlands  Translator: Neeltje Wiersma  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Mijn kijk op de wereld van Hans Rosling is volgens Goodreads lezers een van de beste Scandinavische non-fictie boek aller tijden. De Zweedse arts en hoogleraar schreef eerder het wereldberoemde boek Feitenkennis, over hoe ons wereldbeeld niet strookt met de waarheid.

Door onderzoek en feiten leerde Hans Rosling te verklaren hoe de wereld werkte. Met zijn nieuwsgierigheid, durf en betrokkenheid groeide hij uit tot een wereldwijd geliefd onderzoeker. In deze postuum uitgebrachte autobiografie vertelt hij openhartig over zijn leven en neemt hij ons nog een keer mee in zijn wondere wereld van feiten.

En Rosling doet dat zoals we van hem gewend zijn: vol humor en met vele prachtige verhalen en anekdotes. In geuren en kleuren vertelt hij hoe een jongen van eenvoudige komaf gebruik kon maken van de wetenschap en de wereld opnieuw kon uitleggen. Over zijn tijd in Afrika en de ontmoetingen met mensen die hem anders leerden kijken en bepalend zijn geweest voor zijn leven en voor zijn inzichten. Maar hij staat ook stil bij de moeilijke beslissingen. Of dat nu op de spoedpoli in Afrika is, in de bestuurskamers van Davos, of in zijn persoonlijke leven.

Mijn kijk op de wereld is een prachtige autobiografie vol levenslessen van een man die niet alleen zichzelf, maar iedereen een nieuwe manier van kijken leerde. Ontmoet de mensen die Roslings wereld hebben vormgegeven, en ook onze ogen doen openen.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Mijn kijk op de wereld van Hans Rosling?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,50 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door meer dan tienduizend lezers beoordeeld. Daarmee staat dit Zweedse non-fictie boek bovenaan de lijst van best beoordeelde Scandinavische non-fictie boeken.

Ook in de pers en uitgeverswereld kon dit boek op positieve recensies rekenen:

‘Bijzonder is de diep-menselijke manier waarop hij zijn dagelijks werk en leven in Afrika beschrijft … Het zijn dat soort kleurrijke verhalen die dit boek tot een echte aanvulling maken van Feitenkennis.’ 
– NRC Handelsblad

‘Het leven van de Zweed is een boeiend verhaal, waarin – ook zonder cijfers – westerse misvattingen op de schop worden genomen.’
– Trouw

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Op zoek naar meer Zweedse non-fictie boeken? Neem dan een kijkje op de Zweedse schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

mijn kijk op de wereld hans rosling
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Scandinavische boeken

Over de schrijver

Other Books By - Hans Rosling


 Terug