No Image Available

Moemins – Het raadselachtige eiland

- Moemins deel 8
€15.95
 Bindwijze: Hardcover  Series: Moemin  Schrijver: Tove Jansson  Leeftijd: Vanaf 4 jaar  Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers  Goodreads: 4,24  Releasedatum: 1 januari 1965  Land: Finland  Taal: Nederlands  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Moemins, Het raadselachtige eiland is volgens Goodreads lezers een van de beste Scandinavische kinderboeken aller tijden.

Het is het achtste deel in de wereldberoemde Moeminsreeks van de Finse schrijfster Tove Jansson. Dit deel is eerder uitgegeven onder de titel Pappa Moem en de mysteriën van de zee.

Papamoem is een beetje uitgekeken op de Moeminvallei. Hij vindt het tijd om met zijn gezin de zee op te gaan. Ze varen naar het raadselachtige eiland met de vuurtoren, in de hoop er een nieuwe thuis te vinden. Maar het eiland valt behoorlijk tegen: de vuurtoren is bouwvallig, de grond onvruchtbaar, de zee en de wind onvoorspelbaar en gevaarlijk. Er woont één visser, maar dat is een onvriendelijke, rare snuiter. Toch zijn de Moemins vastbesloten dapper door te zetten. Uiteindelijk lijkt het eiland hen te aanvaarden en blijkt de visser niet alleen maar een visser te zijn …

Een Moeminboek heeft alles wat een kinderboek hebben moet: humor, spanning, een feilloos samengaan van tekst en tekeningen, een helder verhaal én diepte. Oorspronkelijk een halve eeuw geleden verschenen, maar vandaag nog geen spat verouderd. Voor alle leeftijden.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Moemins, Het raadselachtige eiland over?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Moemins, Het raadselachtige eiland een score van 4,24 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd door bijna tienduizend lezers beoordeeld.

Daarmee is dit boek een van de beste Finse kinderboeken aller tijden.

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je dit Moemin boek ook los lezen?

Je kunt alle delen in de Moemin reeks afzonderlijk van elkaar lezen. Het lezen van de andere delen geeft je wel meer achtergrondinformatie over het leven van de Moemins.

Meer over de Moemins lezen?

Er zijn in totaal 9 boeken, 5 prentenboeken en 74 strips over de Moemins gemaakt. Lees ook deze Moemin boeken eens:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

moemins het raadselachtige eiland
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Finse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Tove Jansson


 Terug