No Image Available

Duimelijntje

- Een Hans Christian Andersen sprookje
€0.99
 Bindwijze: E-book, Hardcover, Kobo Plus, Luisterboek  Series: Hans Christian Andersen sprookjes  Schrijver: Hans Christian Andersen  Leeftijd: Vanaf 3 jaar  Uitgever: Clavis Uitgeverij  Goodreads: 4,10  Releasedatum: 1 januari 1835  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Vertaler: Marco Mazzoni  Translator: Thera Coppens  Bestel bij Bol
 Informatie:

Duimelijntje is een van de beste sprookjes van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Dit verhaal is na Het lelijke eendje het best beoordeelde sprookje van Andersen.

Marco Mazzoni maakte voor dit verhaal illustraties die terug te vinden zijn in een prachtige nieuwe uitgave.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Duimelijntje over?

Duimelijntje, zoals het meisje wordt genoemd, slaapt in een walnotendop en wordt op een nacht beroofd als ze slaapt door een pad. De pad wil namelijk dat het kleine miniatuurmeisje de vrouw van zijn zoon wordt.

Gelukkig krijgt Duimelijntje hulp om aan de padden te ontsnappen, maar wordt in plaats daarvan een gevangene van een kever . Nadat ze daar ook aan is ontsnapt, vindt ze bij een veldmuis onderdak tegen de koude winter.

Ze krijgt van de veldmuis het advies om met hun buurman te trouwen, een mol die Tummelisa weerzinwekkend vindt om te trouwen, en ze probeert opnieuw aan haar lot te ontsnappen. In het hol van de mol vindt Duimelijntje een gewonde zwaluw en ze besluit voor de zwaluw te zorgen totdat hij herstelt.

Als de lente aanbreekt, weet Duimelijntje uit het hol te ontsnappen, vliegend op de rug van de zwaluw. Ze vliegen naar een ander land, waar Perkamentus een sprookjeskoning ontmoet . Ze worden verliefd, trouwen en Duimelijntje krijgt haar eigen sprookjesvleugels.

Wat zijn de recensies voor Duimelijntje?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van 4,10 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door meer dan vijftienduizend lezers beoordeeld. Daarmee is dit een van de beste Deense kinderboeken ooit geschreven.

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

duimelijntje hans christian andersen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver

Other Books By - Hans Christian Andersen


 Terug