No Image Available

Wij, de verdronkenen

€49.95
 Bindwijze: Hardcover  Schrijver: Carsten Jensen  Goodreads: 4,24  Releasedatum: 25 juni 2011  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Kor Vries  Bestel bij Bol
 Informatie:

Wij, de verdronkenen van Carsten Jensen is volgens Goodreads lezers een van de beste Deense romans aller tijden.

Dit boek werd ook door lezers van de krant Jyllands-Posten gekozen als de beste Deense roman van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Waar gaat Wij, de verdronkenen over?

Marstal is een klein stadje op het kleine eiland Ærø in de Deense archipel. Maar in 1848 is het het thuisland van een nieuwe generatie mannen die vast van plan zijn de hoge zeeën te overwinnen en zo ver mogelijk van Denemarken weg te zeilen als de wind wil brengen.

Mannen die in een eeuwigdurende oorlog worden gedwongen: met andere staten, met de zee, met elkaar, met de vrouwen van wie ze houden en vooral met hun eigen verlangens en gevoelens.

Hun verhaal is er een van moed, meedogenloosheid, geweld, hartstocht en verlies. Want de zee vraagt altijd zijn tol van de mannen, zoals van het buitenbeentje Laurids Madsen – die naar de hemel gaat en terugkeert. En van zijn zoon Albert, de ontdekker van een mysterieus gekrompen hoofd. En van Knud-Erik, van wie de Tweede Wereldoorlog het moreel onmogelijke verlangt. De zee eist ook zijn tol van de vrouwen: de weduwen van de verdronkenen, en van Klara, Marstals Engel der Wrake.

Van de kale rotsen van Newfoundland tot de weelderige plantages van Samoa, van louche kroegen op Tasmanië tot de bevroren kusten van Noord-Rusland, Wij, de verdronkenen is een roman over zonen en hun (afwezige) vaders, over mannen die wegvaren en over vrouwen die achterblijven; een groots epos dat bijna een eeuw bestrijkt en waarin op magisch-realistische wijze een familie en het vissersdorp waar ze vandaan komt worden beschreven.

Wat zijn de recensies voor Wij, de verdronkenen

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,25 sterren op een vijfpuntsschaal. Daarmee staat het in de top 3 van beste Deense romans ooit.  Het boek is door meer dan tienduizend lezers beoordeeld.

Ook in de pers kon dit boek bij zijn verschijnen rekenen op lovende recensies:

“Wij, de verdronkenen is een meeslepend en aangrijpend verslag van de strijd om het bestaan.”
– Het Parool

“Indrukwekkend… Een van de spannendste literaire reizen van de laatste jaren… Rijk, machtig en de moeite waard.”
– Financial Times

“Een buitengewone prestatie. Weinig moderne romans zijn zo goed in staat de geschiedenis terug te brengen naar individuele lezers.”
Waterstone’s Books Quarterly

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

wij de verdronkenen carsten jensen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug