No Image Available

Wat de liefde doet

- Kierkegaard werken deel 2
€29.90
 Bindwijze: Paperback  Schrijver: Søren Kierkegaard  Uitgever: Uitgeverij Damon Vof  Goodreads: 4,36  Releasedatum: 1 januari 1847  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Andries Visser  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Wat de liefde doet is het tweede deel in de Kierkegaard werken van de Deense filosoof Søren Kierkegaard. Dit boek staat in de top 10 beste Scandinavische non-fictie boeken aller tijden.

Ieder mens heeft behoefte aan liefde; aan geliefd te zijn en lief te hebben. Wie het spoor van de liefde zoekt, vindt in Søren Kierkegaards ‘Wat de liefde’ doet een rijkdom aan inspirerende en opbouwende gedachten. Kierkegaard ziet liefhebben als een vermogen dat ieder mens bezit.

Tegelijk is liefhebben een opdracht. In het eerste deel van het boek staat hij stil bij de oorsprong en het wezen van de liefde, maar dan wel met het oog op wat de liefde doet. In deel twee stelt hij allerlei eigenschappen van de liefde in het dagelijks leven aan de orde: liefde heeft verwachtingen, zoekt vertrouwen, heeft altijd weer hoop en zoekt in uitzichtloze situaties een begaanbare weg.

Kierkegaard prijst de weg van de liefde aan als een menselijke weg: “Wie kunst en wetenschap aanprijst, verdeelt de mensen in begaafden en nietbegaafden; wie de liefde aanprijst maakt allen gelijk.” De liefde komt in dit boek zo praktisch aan de orde dat lezen en herlezen een aanrader is voor elke liefhebber.

Op de vraag wat liefde is, zal een antwoord dat voldoet niet te geven zijn. Op de vraag wat liefde doet, volgt werk voor een heel leven. Vanuit dit onderscheid schreef de filosoof en theoloog Kierkegaard zijn boek. En ziet hij kans het genoemde onderscheid op te heffen: “Wat de liefde doet, dat is ze, en wat ze is, dat doet ze.”

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Wat de liefde doet?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van 4,36 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan tweeduizends lezers beoordeeld. Daarmee staat dit Deense non-fictie boek bovenaan de lijst van best beoordeelde Scandinavische non-fictie boeken.

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Op zoek naar meer Deense non-fictie boeken? Neem dan een kijkje op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

wat de liefde doet søren kierkegaard
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug