No Image Available

Waar vier wegen samenkomen

€19.95
 Bindwijze: Paperback  Schrijver: Tommi Kinnunen  Uitgever: Prometheus  Goodreads: 4,07  Releasedatum: 6 mei 2015  Land: Finland  Taal: Nederlands  Translator: Sophie Kuiper  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Waar vier wegen samenkomen van Tommi Kinnunen is een van de beste Finse romans aller tijden.

We volgen de vier eenzame levens van Maria, Lahja, Kaarina en Onni uit Kuusamo, het dorp waar vier wegen samenkomen.

Maria is de dorpsvroedvrouw die haar in 1890 afgelegde vroedvrouweneed gestand doet door met de fiets naar alle uithoeken van de plattelandsgemeente te rijden.

Haar onafhankelijke geest maakt haar een vreemde eend in de bijt. Haar buitenechtelijke dochter Lahja probeert de ontbrekende passie in haar huwelijk met Onni te compenseren door materiële eisen te stellen. Onni wordt op zijn beurt verteerd door het verlangen naar de liefde en passie van een man.

Het is aan Onni’s en Lahja’s schoondochter, Kaarina, om tientallen jaren later aan de ontmoeting van deze vier wegen betekenis te geven.

Waar vier wegen samenkomen is een verhaal over kleine mensen, grote gebouwen en (het leiden van) dubbele levens. Het is een fijngevoelig portret van mensen die worstelen met hun dromen in een omgeving die allergisch is voor verandering.

De uitgeverij beschrijft het als een een vernuftig geconstrueerde familieroman, die zich afspeelt in Noord-Finland en een periode van honderd jaar beslaat.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Waar vier wegen samenkomen?

Waar vier wegen samenkomen kan rekenen op zeer positieve recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,07 sterren op een vijfpuntsschaal.

Het boek is door meer dan vierduizend lezers beoordeeld. Daarmee is deze roman een van de beste Finse romans ooit geschreven.

Ook in de pers kon dit boek rekenen op lovende recensies:

‘Het duurt slechts een paar pagina’s om door te krijgen dat je iets buitengewoons in je handen hebt; tegen het einde ben je ervan overtuigd dat dit het geval is. Een prozadebuut is zelden zo krachtig en overtuigend.’
– Helsingin Sanomat

“Het laatste en verbluffende deel handelt in de kern over de liefdesrelatie en de schokkende gevolgen van verregaande symbiose.”
– Trouw

“Waar vier wegen samenkomen is een onopgesmukte, doch provocerende roman.”
– Savon Sanomat

‘Tommi Kinnunen schrijft briljant.”
– Kotiliesi

“Kinnunens eerste roman is een volwassen en ruig boek. (…) Als opinievorming via een roman mogelijk is, dan slaagt Waar vier wegen samenkomen hierin met verve.”
– Turun Sanomat

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

waar vier wegen samenkomen tommi kinnunen
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Finse boeken

Over de schrijver


 Terug