No Image Available

Stakker

€11.50
 Bindwijze: E-book, Kobo Plus, Paperback  Schrijver: Matias Faldbakken  Releasedatum: 17 januari 2024  Land: Noorwegen  Taal: Nederlands  Translator: Michiel Vanhee  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Stakker is een roman van de Noorse schrijver Matias Faldbakken en kwam op de shortlist van bijna alle Noorse literatuurprijzen terecht. Dit boek wordt omschreven als zowel een liefdesfabel als een coming-of-age verhaal.

De eenzame pleegjongen Oskar werkt op de boerderij van Aud en Olav Blum voor kost en inwoning. Op een dag ontdekt hij in het bos een meisje, een ongetemde welp, die hij vangt en mee naar huis neemt.

Het meisje lijdt aan een groeiachterstand en is bijna volledig stom, maar onder de hoede van Oskar begint ze in razend tempo te groeien en bloeit er liefde op tussen de twee.

Hun verhouding wordt echter als ongehoord beschouwd, en onder druk van hun omgeving slaan ze op de vlucht. Een tocht door de natuur leidt ze uiteindelijk naar Oslo, waar ze onderdak vinden bij Tommy Blum, de verstoten zoon van Aud en Olav.

Maar de invloed van Tommy, razend intelligent en zo vals als een kat, op het tienerstel neemt steeds extremere vormen aan.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Stakker?

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt Stakker tot op heden een beoordeling van 3,74 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd daar beoordeeld door bijna duizend lezers.

In de pers klonken er vanuit Scandinavië ronkende recensies bij het verschijnen van deze Noorse roman:

‘Deze tekst reikt helemaal tot aan de grenzen van wat verklaard kan worden en is tegelijkertijd een van de sterkste verhalen die ik heb gelezen in moderne Noorse fictie.’
– Verdens Gang

‘Prachtig. Niemand schrijft zoals Faldbakken.’
– Adresseavisen

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Op de Noorse schrijvers pagina, vind je een overzicht van andere nieuwe boeken van Noorse schrijvers.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

stakker matias faldbakken
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Noorse boeken

Over de schrijver


 Terug