No Image Available

Septologie III-V – Ik is een ander

- Het tweede deel uit de Septologie reeks
€12.50
 Bindwijze: E-book, Paperback  Series: Septologie  Schrijver: Jon Fosse  Uitgever: Nbc - Oevers  Goodreads: 4,47  Releasedatum: 25 februari 2021  Land: Noorwegen  Taal: Nederlands  Translator: Marianne Molenaar  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

– Septologie III-V, Ik is een ander is volgens Goodreads lezers een van de  beste Scandinavische boeken van Nobelprijswinnaar Jon Fosse. Dit boek is het tweede boek uit de zevendelige, in drie boeken verschenen Septologie serie van de Noorse schrijver. Septologie ontving in binnen- en buitenland lovende recensies en een nominatie voor de International Booker Prize.

Asle is een ouder wordende schilder en weduwnaar die alleen woont aan de zuidwestkust van Noorwegen. Zijn enige vrienden zijn zijn buurman, Åsleik, een traditionele vissersboer, en Beyer, een galeriehouder die in de stad woont.

Daar, in Bjørgvin, woont een andere Asle, ook een schilder maar eenzaam en gedronken door alcohol. Asle en Asle zijn dubbelgangers – twee versies van dezelfde persoon, twee versies van hetzelfde leven, die allebei worstelen met existentiële vragen.

In Ik is een ander (Septologie III-V) ontmoeten de twee Asles elkaar voor het eerst in hun jeugd. Ze lijken vreemd op elkaar, kleden zich identiek en willen allebei schilders worden. Op de kunstacademie in Bjørgvin ontmoet Asle zijn toekomstige vrouw, Ales, en wordt hij verliefd.

Geschreven in melodieus en hypnotiserend ‘langzaam proza’, is Ik is een ander – Septologie III-V een voortreffelijke metafysische roman over liefde, kunst, God, vriendschap en het verstrijken van de tijd.

Je bestelt het boek eenvoudig bij de boekhandels via bovenstaande groene knoppen.

Wat zijn de recensies voor Septologie III-V, Ik is een ander?

Deze Noorse roman is de op één na beste in het Nederlands vertaalde Scandinavische roman aller tijden. Alleen Het Zustertapijt van Lars Mytting scoorde een hogere score.

‘Ik is een ander’, is een klassieker voor de eeuwigheid. Het is niet voor niets dat Jon Fosse in 2023 de Nobelprijs voor de literatuur ontving. Dit boek behoort nu al tot de beste Scandinavische romans aller tijden, afgaande op de recensies.

Op lezersrecensie platform Goodreads krijgt dit boek van lezers een score van liefst 4,47 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek is door meer dan duizend lezers beoordeeld.

Ook in de pers kan Septologie III-V, Ik is een andere rekenen op lovende recensies:

“Een meedogenloos werk: Septologie voelt nu al memorabel.”
– The Guardian

“Bijna bedwelmend. Je, je moet er wat voor doen, voor het proza van Jon Fosse, maar dan word je wel meegezogen in een bijzonder avontuur.”
– Het Parool

“Alleen door te vertragen, door open te staan en aandacht te hebben voor de stem die tot ons spreekt in de stilte, door onszelf te ontdoen van ons valse zelf – onze naam, cv en andere uiterlijkheden waar we identiteit aan ontlenen – zijn we in staat om iets hogers, grootser of wezenlijkers te kunnen ervaren. Wat dat is, daar kan men enkel over schrijven, zoals Derrida stelde. Maar weinigen zo mooi als Fosse.”
De Groene Amsterdammer

Heb je dit boek al gelezen? Laat andere lezers hieronder weten wat jij ervan vindt.

Kan je dit boek ook los lezen?

Het is aangeraden om alle delen van de Septologie reeks van Jon Fosse op volgorde te lezen.

Hier zie je een overzicht van de eerder verschenen delen en andere boeken van Jon Fosse.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

septologie III-V Ik is een ander Jon Fosse
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Noorse boeken

Over de schrijver

Other Books By - Jon Fosse


 Terug