No Image Available

Scandinavian star 1 – Geld als water

€12.99
 Bindwijze: E-book, Paperback  Schrijver: Asta Olivia Nordenhof  Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.  Goodreads: 3,93  Releasedatum: 15 februari 2024  Land: Denemarken  Taal: Nederlands  Translator: Michal van Zelm  Bestel bij Bol
 Informatie:

Samenvatting

Scandinavian star 1 – Geld als water is een meedogenloze en soms duister grappige roman over het geweld dat kapitalisme teweegbrengt. In een ingenieuze stijl en met briljante helderheid laat Asta Olivia Nordenhof zien hoe geld de koers van een persoonlijk leven bepaalt – in dit geval de turbulente levens van Maggie en haar man Kurt.

Kurt en Maggie ontmoetten elkaar op een dronken avondje uit in Odense. Sindsdien proberen ze zo goed mogelijk samen te leven en te ontsnappen aan hun voormalige levens in armoede. Als het busbedrijf van Kurt winstgevend wordt, droomt hij ervan zijn spaargeld in iets groots te investeren. Een vriend wijst hem op een project rond een passagiersveerboot die tussen Denemarken en Noorwegen zal varen, de Scandinavian Star.

Geld als water is het ambitieuze begin van een ambitieus romanproject: Nordenhof ziet het boek als de aftrap van een septologie, waarvan elk deel verband houdt met de brand op de Scandinavian Star in 1990. Een tragedie, waarbij 159 mensen om het leven kwamen, die de Deense gemoederen nog steeds bezighoudt en waarvoor steeds meer bewijs is dat de brand werd gesticht vanwege verzekeringsfraude.

Recensies voor Scandinavian star 1 – Geld als water

Deze roman van Asta Olivia Nordenhof krijgt van Goodreads lezers een score van 3,93 sterren op een vijfpuntsschaal. Het boek werd daar door bijna tweeduizend lezers beoordeeld.

Ook recensenten en de pers waren onder de indruk van Geld als water:

“Een van de meest ambitieuze literaire projecten van dit decennium.”
– Jyllands-Posten

“Een intrigerend, raadselachtig boek, gedreven door een stem die precies weet wat ze doet.”
– Bregje Hofstede

“Geld als water is een roman om te lezen en herlezen, een boek om niet meer te vergeten.”
– Nadia de Vries

Heb jij dit boek al gelezen? Laat andere lezers in de comments weten wat je ervan vindt.

Meer nieuwe Deense boeken vind je op de Deense schrijvers pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Scandinavian star 1 Geld als water Asta Olivia Nordenhof
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Deense boeken

Over de schrijver


 Terug